به گزارش خبرنگار ایرنا، هایکو ماس در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با سرگئی لاوروف همتای روسی خود گفت: تصمیم گیری در مورد خرید منابع انرژی، حق برلین است و هیچکس نمی تواند در مورد سیاستگذاری انرژی دیدگاه خود را بر اتحادیه اروپا تحمیل کند.
وی با بیان اینکه برای آلمان روابط برانس آتلانتیک (آمریکا و قاره اروپا) در طول سالیان متمادی اهمیت فراوان داشته است گفت: این روابط عمیق تر از منافع سیاسی زودگذر است.
وی با انتقاد از تحریم های امریکا در مورد طرح خط لوله گاز جریان شمالی-۲ گفت: تحریم بین شرکا را راه نادرست می دانیم و معتقدیم که تصمیم گیری در مورد این که از کجا منابع انرژی خریداری کنیم حق ماست.
آمریکا چند بسته تحریم علیه طرح خط لوله گاز جریان شمالی -۲ که از روسیه از طریق دریای بالتیک به آلمان کشیده می شود وضع کرده است تا از راه اندازی این خط لوله گاز با ظرفیت انتقال حدود ۵۰ میلیارد مترمکعب گاز در سال جلوگیری کند و بتواند گاز فشرده خود را به قیمت گرانتر به آلمان و سایر کشورهای اروپایی بفروشد.
لزوم تمدید پیمان استارت-2
وزیر خارجه آلمان خواستار بکارگیری همه تلاش ممکن برای تمدید اعتبار پیمان تسلیحات تهاجمی راهبردی موسوم به پیمان استارت-۲ شد.
ماس گفت: آنچه که مربوط به کنترل بر تسلیحات می شود باید در این مورد فرصت را هدر نداد و روسیه و آمریکا در این عرصه نقش پیشرو دارند و درباره قرارداد ان.پی.تی و تحکیم آن مسئولیت خاصی برعهده دارند.
وی افزود: به همین دلیل امروز موضوع بکارگیری همه تلاش های ممکن برای تمدید پیمان استارت-۲ مطرح است و این امر به ما فرصت خواهد داد تا به مرور زمان چین را نیز به مذاکرات کنترل تسلیحات بکشانیم.
پیمان استارت-۲ یا پیمان کاهش تسلیحات تهاجمی راهبردی در سال ۲۰۱۰ بین روسیه و آمریکا امضا شد و شش ماه به پایان اعتبار آن زمان مانده است.
آلمان خواهان آزادی زندانیان در بلاروس
وزیر خارجه آلمان در بخش دیگر کنفرانس خبری با لاوروف خواستار ازادی همه افراد دستگیر شده شامل معترضان و خبرنگاران در بلاروس شد.
وی افزود: یک بار دیگر می خواهم تصریح کنم که ما دعوت می کنیم که همه کسانی که از راه مسالمت آمیز و با استفاده از حقوق دمکراتیک خود در خیابانها تظاهرات کردند فورا آزاد شوند زیرا جمعی از معترضان را هم زندانی کرده اند.
در مینسک و شهرهای دیگر بلاروس از روز یکشنبه که انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد، در مجموع سه هزار نفر از معترضان که در اعتراضات خیابانی شرکت کرده اند و توسط نیروهای امنیتی دستگیر شدند.
آلمان و روسیه علاقه مند به رفع ابهامات در امنیت سایبری
وزیر امور خارجه آلمان گفت که آلمان و روسیه علاقه مند به روشن شدن وضعیت و رفع ابهام در عرصه امنیت سایبری هستند و از کانال های حرفه ای به تبادل اطلاعات خواهند پرداخت.
وی خاطرنشان کرد که در این مورد و مساله تامین امنیت سایبری، در مذاکرات امروز با لاوروف گفت وگو کرده است.
آنگلا مرکل صدراعظم آلمان چندی پیش مدعی شد که اسناد متقنی در دست دارد که توسط روسیه هدف حمله هکری قرار گرفته است وی ضمن "شنیع" خواندن این اقدام ادعایی از سوی روسیه، گفت: میتوانم صادقانه بگویم که این موضوع برای من رنجآور است. هر روز تلاش میکنم که روابط بهتری با روسیه برقرار کنم اما در عین حال شواهد متقنی هست که نیروهای روس چنین اقدامی میکنند.
مرکل این حملات را "فراتر از ناراحتکننده" توصیف و تهدید به تحریم در صورت ادامه چنین اقداماتی کرد.
نهاد اطلاعاتی آلمان بارها هکرهای روس را متهم به جاسوسی از قانونگذاران و سیاستمداران این کشور کرده و رسانههای آلمانی نیز گزارش دادهاند که دادههای مربوط به ایمیل مرکل در میان اطلاعات هک شده در سال ۲۰۱۵ توسط روسها وجود داشته است.
سال گذشته پس از قتل یک شهروند گرجستانی در آلمان، برلین مسکو را متهم به دست داشتن در آن کرد و دو دیپلمات روس را اخراج کرد که به اقدام متقابل از سوی کرملین و اخراج دو دیپلمات آلمانی از روسیه منجر شد.