شهروز کهیایی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این طرح با همکاری بخشداری شاهنجرین ، کارگروه اشتغال و دهیار روستای کاج با هدف ساماندهی و برند سازی صنایع دستی آغاز شده است.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس این طرح هنرمندان صنایع دستی در روستای هدف گردشگری با همکاری اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی حمایت شده و در آینده با تجمیع سایر هنرمندان دیگر روستاهای شهرستان ، تعاونی هنرمندان تشکیل می شود.
مدیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان رزن و درگزین گفت: ساماندهی هنرمندان، ایجاد تشکیل تعاونی هنرمندان، ایجاد سایت کارگاهی و نمایشگاهی، شناسنامه دار کردن محصولات صنایع دستی و استفاده بهینه از ظرفیت های برندسازی صنایع دستی بومی شهرستان به خصوص ” خراطی چوب ” با رویکرد صادرات از مزایای این طرح است.
کهیایی بیان کرد: اهالی این روستا در ساخت تابلو عکس و فرش مهارت و هنر دیرینه ای را از نیاکان خود به ارث برده اند.
وی یادآوری کرد: هنری که این آبادی را پرآوازه کرده، هنر قابسازی است؛ هنری که به وسیله اهالی آن به یک شغل اصلی و البته پردرآمد تبدیل شده است.
مدیرمیراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری شهرستان رزن و درگزین اظهار داشت: تاریخچه قاب عکسسازی در روستای کاج به حدود ۴۳ سال قبل بازمیگردد.
کهیایی با بیان اینکه در این روستا وجود برج و باروهای مختلف نشان از قدمت این روستا و وجود قلعه های زیبا دارد افزود: اوج شکوفایی روستا به دوره سلجوقیان برمیگردد و گلیم، قالی و قاب از مهم ترین صنایع دستی کاج به شمار میروند.
وی تاکید کرد: کاج جزو روستاهایی است که از طرف میراث فرهنگی و صنایع دستی به عنوان خوشه صنعتی محسوب شده و در تولید محصولاتی مانند قاب عکس ،آینه و میز کنسول در غرب کشور بی نظیر و در ایران کمنظیر است.
در روستای کاج، هنرمندان در قالب کارگاه در هنر قاب سازی و خراطی بر روی چوب مشغول به کار هستند.
روستای کاج در شهر قروه درجزین و در ۱۶ کیلومتری مرکز شهرستان رزن از توابع استان همدان واقع شده است.