به گزارش روز سه شنبه ایرنا، شهاب الدین منتظمی در نشست مشترک یگان حفاظت محیط زیست پلیس فتای نیروی انتظامی در سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به روند رو به رشد سودجوییها در دنیا از بحث حیات وحش افزود: در حال حاضر سودجویی از حیات وحش در دنیا رتبه پنجم و در مواردی ششم را دارد و با توجه به سود سرشاری که در این حوزه وجود دارد این رتبه در حال صعود به رتبههای بالاتر است.
وی اظهارداشت: متأسفانه تهاجم و غارت محیطزیست و گونههای زیستی به وضعیتی رسیده که این روزها با خطر نابودی سمندر لرستانی مواجه هستیم و شواهد حاکی از آن است که این گونه در خارج از کشور به عنوان حیوان خانگی دادوستد میشود.
مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به بخشی از اقدامات مجرمانه محیط زیستی در فضای مجازی، گفت: این روزها کار به جایی رسیده که برخی افراد سودجو برای جمع آوری پول برای تهیه خرگوش بهعنوان غذای یوزهای ایرانی شماره حساب گذاشته و پول جمع آوری میکنند که این موضوع نیازمند پیگیری و برخورد جدی است.
منتظمی ادامه داد: تشویش اذهان عمومی در بحثهای زیست محیطی در فضای مجازی از موضوعات دیگری است که نیازمند رصد و برخوردهای قانونی است زیرا برخی از افراد سوار بر احساسات مردمی باعث نگرانی دوستداران محیط زیست میشوند که در مواردی پاسخهای رسمی سازمان حفاظت محیط زیست قانع کننده نخواهد بود.
منتظمی همچنین در ارتباط با نمونه دیگری از اقدامات مجرمانه در فضای مجازی در حوزه محیط زیست گفت: در مواردی مشاهده میشود که برخی از نامهای مسئولان محیط زیست در فضای مجازی منتشر شده و توهینها و تهمتهایی به آنها مطرح میشود که امیدواریم با تعامل سازنده با پلیس فتای نیروی انتظامی نسبت به پیشگیری و کاهش این اقدامات مجرمانه موفق باشیم.
کوچ جرایم زیست محیطی به فضای مجازی در سالهای اخیر
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست نیز با اشاره به کوچ مجرمان و جرایم زیست محیطی به فضای مجازی در سالهای اخیر گفت: با راه اندازی مرکز فوریتهای سایبری یگان حفاظت از محیط زیست، اجازه جولان به سودجویان زیست محیطی را نمی دهیم.
سرهنگ "جمشید محبت خانی" اظهار داشت: سال گذشته همزمان با نیروی انتظامی، با حضور سردار "اشتری" همایشی با محوریت "حفاظت از محیط زیست" برگزار شد، فرمانده ناجا در همایش مذکور بر اهمیت صیانت از محیط زیست تاکید و بر همکاری پلیس با این سازمان تاکید کرد.
وی افزود: از آنجایی که صیانت از محیط زیست مسئله "ملی" است، نیازمند همکاری همه دستگاهها برای حفظ آن هستیم و در پی دغدغه و ابلاغ فرمانده ناجا، مقرر شد تمامی پلیس های تخصصی با یگان حفاظت از محیط زیست همکاری و این یگان نیز همکاری تنگاتنگی با سازمان متولی داشته باشد.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست ادامه داد : پیرو تاکیدات اشاره شده با حضور پلیس فتا در سازمان حفاظت از محیط زیست و امضای یک تفاهم نامه، مرکز فوریتهای سایبری یگان حفاظت از محیط زیست ایجاد شد و از آنجایی که جرایم زیست محیطی در سالهای اخیر به فضای مجازی کوچ کرده اند این مرکز از ابتدای سال راه اندازی شد.
سرهنگ محبت خانی با اشاره به اینکه مجرمان زیست محیطی در سالهای اخیر به فضای مجازی کوچ کرده اند، ادامه داد: از وظایف این مرکز میتوان به شناسایی، رصد و پایش جرایممحیط زیستی، معرفی متخلفان به مراجع قضائی و فرهنگ سازی و اشاعه فرهنگ محیط زیستی در فضای سایبری اشاره کرد؛ همچنین سالم سازی فضای مجازی نیز از اهداف این مرکز است.
فرمانده یگان حفاظت از محیط زیست به متخلفان هشدار داد: متخلفان تصور میکنند فضای مجازی برای انجام تخلفات، امن است، اما من اعلام میکنم از این پس فضای مجازی نیز امن نیست و برخورد قاطع با متخلفان انجام میشود.
این مقام انتظامی با اشاره به تلاش محیط بانان اظهار کرد: ۵درصد از محیط بانان شهید و ۱۲درصد به جانبازی نائل آمده اند، اما نزدیک ۲۲ ماه است که هیچ محیط بانی به شهادت نرسیده درحالی که در طیف های مختلف عملکرد ما روند افزایشی داشته است.
تقدیر از "خبرنگار پلیس "در پی فعالیت های اثر گذار در حوزه زیست محیطی کشور
در این نشست از فاطمه سلیمانی دبیر گروه ناجا و خبرنگار پایگاه خبری پلیس به عنوان «خبرنگار پلیس» در پی تلاش های صادقانه و فعالیت های اثر گذار در عرصه زیست محیطی کشور تقدیر شد.
"شهاب الدین منتظمی"؛ معاون رئیس سازمان محیط زیست به نمایندگی از " عیسی کلانتری " معاون رئیس جمهور حضور داشت. گفتنی است؛ سردار "حسین امیرلی"؛ جانشین رئیس پلیس فتا، سرهنگ؛ " جمشید محبت خانی " فرمانده یگان حفاظت محیط زیست، جمعی از مقامات ارشد سازمان محیط زیست از دیگر مسئولان حاضر در جلسه بودند.