تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۵

فردا، بزرگترین طرح‌های آب و خاک کشور در استان‌های ایلام و کرمانشاه به بهره‌برداری می‌رسد.

شهرهای مرزی کشور با وجود آنکه منابع طبیعی گسترده‌ای دارند، اما سود زیادی از آن‌ها نبرده‌اند. 

در پانزدهمین هفته پویش #هرهفته_الف_ب_ایران مجموعه پروژه بزرگی در عرصه آب و خاک کشور با عنوان طرح‌های توسعه منابع آب و خاک مرزی شامل بهره‌برداری شبکه‌های آبیاری و زهکشی در ۲۳ هزار هکتار از اراضی حاصلخیز استان‌های کرمانشاه و ایلام، فردا پنج‌شنبه با حضور رئیس‌جمهوری از طریق ویدئوکنفرانس افتتاح می‌شود.

کاهش اثرات خشکسالی و تامین نیازهای آب شرب و صنعت، بهبود و توسعه کشاورزی در استان‌های کرمانشاه و ایلام از اهداف اجرای این پروژه است که در مجموع با سرمایه‌گذاری دو وزارتخانه نیرو و جهاد کشاورزی افزون بر ۱۷۷۳ میلیارد تومان به بهره‌برداری می‌رسد.

وزیر نیرو پیش از این اعلام کرده بود طرح زهکشی ۱۶ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی مرغوب استان‌های کرمانشاه و ایلام انجام شده است. 

با این حال، در هفته جاری اعلام شد که قرار است شبکه آبرسانی ۲۳ هزار هکتار اراضی کرمانشاه و ایلام توسط دو وزارتخانه نیرو و جهاد کشاورزی به بهره برداری برسد که سهم وزارت نیرو از این میزان سرمایه‌گذاری ۱۲۶۵ میلیارد تومان است.

این طرح‌ها علاوه بر نقش موثر و مثبتی که در تولید مواد غذایی و شغل‌های مولد دارد، برای ۹ هزار و ۲۴۰ نفر اشتغال ایجاد می‌کند که فرصت بسیار تعیین کننده‌ای برای آبادانی استان‌های مرزی کشور دارد.
با بهره‌برداری از مرحله اول شبکه‌های آبیاری و زهکشی این طرح‌ عظیم ملی، آب کشاورزی برای ۲۳ هزار هکتار از اراضی منطقه به صورت مکانیزه و پایدار فراهم شده و ضمن ایجاد اشتغال و جلوگیری از مهاجرت ساکنان، شاخص‌های امنیتی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی منطقه به میزان قابل‌توجهی ارتقا خواهد یافت.
بنا بر این گزارش، از دیگر مزایای این پروژه بزرگ علاوه بر تأثیر مستقیم طرح بر بخش کشاورزی، بر دیگر بخش‌های مؤثر در توسعه منطقه‌ای نیز تاثیر مستقیم گذاشته و ضمن ایجاد جهش تولید در بخش کشاورزی و تأمین امنیت غذایی برای کشور، حدود ۴۵۰ کیلومتر از نوار مرزی غرب کشور در دو استان ایلام و کرمانشاه آبرسانی می‌گردد و منجر به پایداری و ثبات سیاسی- امنیتی در مناطق مرزی غرب کشور خواهد شد.