به گزارش سه شنبه شب روابط عمومی علوم پزشکی قم سیامک محبی اظهار داشت: از ابتدای شیوع کرونا در قم ۱۵ هزار و ۸۰۰ تَن مورد آزمایش قطعی کرونا PCR قرار گرفته اند.
وی افزود: در مراکز سرپایی نیز از پنج هزار و ۳۶۲ تَن آزمایش به عمل آمد که نتیجه آزمایش هزار و ۴۳۴ تَن آنها مثبت بوده است.
وی خاطرنشان کرد: آمار ابتلا و مرگ اعلام شده در استان طبق استانداردهای جهانی براساس همین تستهای PCR است درحالیکه تعداد بیماران مبتلا و فوتیها بیشتر از ارقام اعلام شده است چرا که برخی افراد علائم بالینی داشته اند، اما تست آنها مثبت نبود و در آمار محسوب نمی شوند.
وی از افزایش پنج برابری مبتلایان بستری به کرونا در قم در یک ماه گذشته خبر داد و افزود: تعداد مبتلایان بستری هم اکنون به بیش از ۳۶۰ تَن رسیده است.
محبی افزود: در یک هفته گذشته ۳۹ تَن از افرادی که تست کرونای آنها مثبت بوده، فوت کرده اند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر برخی بیماران از زائران و مسافران قم و برخی دیگر ساکنان قم هستند که میزبان مسافرانی از مناطق قرمز بوده اند یا به مناطق قرمز سفر کرده اند.
وی شت قم به علل صعود دوباره کرونا در قم اشاره کرد و گفت: این روند صعودی متاثر از رفتارهای اجتماعی مردم است به گونهای که بی توجهی و بی مبالاتی مردم و حتی دستگاههای اجرایی را به دنبال داشته است.
محبی افزایش مسافرت ها، نزدن ماسک، رعایت نکردن فاصله گذاری اجتماعی و بازگشایی مراکز مختلف را از علل افزایش کرونا در قم برشمرد و خاطرنشان کرد: این در حالی است که سن ابتلا به کرونا، سنین پایین را نیز درگیر کرده است.
رئیس مرکز بهداشت استان در ادامه استفاده از ماسک را در قم مورد توجه قرار داد و افزود: پس از شیب صعودی کرونا استفاده از ماسک ۱۲ درصد افزایش یافته و به ۶۶ درصد رسیده است.
وی گفت: استفاده از ماسک در واحدهای صنفی ۶۱ درصد در حمل و نقل عمومی ۶۸ درصد در واحدهای صنعتی ۷۹ درصد و در کارکنان دولت به ۸۵ درصد رسیده است درحالی که حداقل باید در تمام جامعه به ۹۵ درصد برسد.
رئیس مرکز بهداشت قم با بیان اینکه استاندار می تواند در وضعیت قرمز و براساس اختیارات خود، محدودیتهایی را اعمال کند گفت: پیشنهادهایی برای اعمال محدودیت به استانداری داده شده که در جلسه چهارشنبه ستاد استانی مقابله با کرونا بررسی و تصویب خواهد شد.
محبی با اشاره به در پیش بودن فصل سرما هشدار داد در صورتی که مردم به دستورالعملهای بهداشتی بی توجهی کنند همزمانی با آنفولانزا کرونا هم گسترش خواهد یافت و شرایط سختتر خواهد شد.
رئیس مرکز بهداشت استان در پایان از مردم خواست درصورت مشاهده علائم کرونا به مراکز ۹ گانه اعلام شده مراجعه کنند تا مورد آزمایش قرار گیرند و در صورت نیاز قرنطینه شوند.
ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نامبرده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواستهشده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.