به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری رسمی یمن (سبأ)، در این دیدار که دیروز (سه شنبه) انجام شد، موضوعاتی از جمله استمرار حملات ائتلاف متجاوز سعودی به شهروندان بیگناه و توقیف کشتیهای مشتقات نفتی و عدم پایبندی به قوانین و کنوانسیونهای بینالمللی به ویژه امور بشردوستانه و نیز وضعیت معیشت مردم یمن مورد بحث و گفت و گو قرار گرفت.
حبتور با انتقاد از برخی سازمانهای بینالمللی فعال در یمن گفت: مداخلات این سازمانها با عنوان امور بشردوستانه در زمانی که شاهد فاجعه انسانی و تشدید اوضاع در یمن هستیم، نتیجهای جز ادامه حملات نیروهای ائتلاف سعودی و محاصره یمن، ندارد.
وی تصریح کرد: در صورت ادامه توقیف نفتکش «صافر» که حاوی حدود یک و نیم میلیون تن مشتقات نفتی است، هرگونه نشت از آن منجر به فاجعه زیست محیطی در سواحل یمن میشود و «دریای سرخ» را تحت تأثیر قرار میدهد، بر این اساس تلاشهای بیوقفه «دولت نجات ملی» یمن برای حل این مشکل ادامه دارد، در حالی که طرف مقابل در رفع توقیف آن سنگاندازی میکند.
ائتلاف متجاوز سعودی بیش از 18 نفتکش از جمله نفتکش صافر را در سواحل یمن توقیف کرده و اجازه تخلیه محموله آنها که برای بیمارستانها و مراکز درمانی این کشور ضروری است، جلوگیری میکند.
در این دیدار همچنین به خسارات ناشی از بارش باران در روزهای گذشته در صنعا و دیگر نقاط یمن اشاره شد و از سازمان ملل و یونسکو برای جبران خسارات وارده به این کشور و به ویژه محافظت از شهر قدیمی صنعا و سایر شهرهای تاریخی مانند «زبید» و «حضرموت» پرداخته شد.
سازمان ملل برای اولین بار در سال ۲۰۱۶ و زمانی که «بان کی مون» دبیر کل آن بود، ائتلاف سعودی را به فهرست ناقضان حقوق کودکان و کشتار آنها افزود، اما گزارش رسانهها افشا کرد که عربستان با تهدید دبیر کل وقت سازمان ملل به قطع بودجه این سازمان، این اقدام را لغو کرده است.
عربستان همراه با امارات، بحرین، سودان، مصر و کویت در ششم فروردین سال ۱۳۹۴ با تشکیل ائتلاف به اصطلاح عربی تجاوز خود به کشور یمن را آغاز کرد اما ظرف پنج سال گذشته سایر همپیمانان سعودی از این ائتلاف خارج شدند.
در طول این سالها هزاران شهروند یمن که بیشتر آنها زنان و کودکان بودند بر اثر حملات هوایی جنگندههای سعودی جان خود را از دست دادهاند.