تهران-ایرنا- آمار رسمی نشان می دهد که اقتصاد بریتانیا در سه ماهه دوم سال جاری میلادی همزمان با شدیدتر شدن مقررات قرنطینه به دلیل شیوع کرونا  ۲۰.۴ درصد کوچکتر شده که بیشترین میزان کاهش رشد اقتصادی در بین اقتصادهای بزرگ جهان تاکنون است.

به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، آماری که امروز (چهارشنبه) منتشر شده نشان می دهد که تولید اقتصادی بریتانیا بین ماه های آوریل تا ژوئن (فروردین تا خرداد) بزرگترین کاهش رشد را داشته است و این کاهش ششمین اقتصاد بزرگ جهان را در سه ماهه دوم وارد رکود کرده است.

اداره آمارملی انگلیس اعلام کرده که نشانه های رونق اقتصادی فقط در ماه ژوئن (خرداد) بروز کرده که تولید ناخالص داخلی این کشور در مقایسه با  ماه مه (اردیبهشت) ۸.۷ درصد رشد داشت. این رقم بیش از متوسط حد انتظار اقتصاددانان در نظرسنجی رویترز به میزان ۸ درصد رشد بوده است.

جاناتان آتو (Jonathan Athow) از کارشناسان اداره آمار ملی انگلیس گفت: رکود ناشی از همه گیری کرونا باعث بیشترین افت در رشد تولید ناخالص داخلی فصلی شده است. اقتصاد انگلیس در ماه ژوئن در مسیر بازگشت به رشد بود اما تولید ناخالص داخلی در این ماه پایین تر از سطح ماه فوریه یعنی قبل از شیوع ویروس کرونا قرار داشت.

بوریس جانسون برای نجات اقتصادی این کشور برنامه های چندی را برای کنترل شیوع کرونا و جلوگیری از ورود به قرنطینه سخت اجرا کرده است.

جانسون بر  لزوم رعایت طرح همگانی پوشش ماسک در مکان‌های عمومی تاکید و تصریح کرده که این دستورالعمل از هشتم آگوست (۱۸ مرداد) به قانون تبدیل می‌شود. این بدین معناست که پلیس و دستگاه‌های اجرایی قادر خواهند بود تا افراد متخلف را مجازات و برابر قانون با آنها برخورد کنند. طبق قانون افرادی که ماسک استفاده نکنند ۱۰۰ پوند و در صورت تکرار تخلف تا سقف یک هزار پوند جریمه می‌شوند.

مرکز آمار ملی انگلیس اعلام کرده بحران کرونا باعث افت ۲۰ درصدی رشد اقتصادی، افزایش نرخ بیکاری و بدهی بی سابقه دولت شده است. از سویی برآوردها حاکیست که خروج انگلیس از اتحادیه اروپا تاکنون ۴۰ میلیارد پوند به اقتصاد انگلیس خسارت زده و پیش بینی می‌شود که این میزان تا ۹۰ میلیارد پوند بالغ شود.