بجنورد- ایرنا- مسوول ناحیه مقاومت بسیج بجنورد گفت: مردم مومن و نوعدوست این شهرستان ۳۰ میلیارد ریال در جریان پویش مومنانه مشارکت کردند.

سرهنگ مهدی الهی راد روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: کمک ها در قالب بسته های معیشتی و غذای گرم بین نیازمندان و خانوارهایی که از ناحیه شیوع ویروس کرونا آسیب دیده بودند، توزیع شد.

وی با بیان اینکه این کمک ها در اختیار ۲۵ هزار خانوار قرار گرفته است،  افزود: بیش از ۳۵ هزار خانوار نیازمند در شهرستان مرکزی خراسان شمالی شناسایی شده است که در مراحل بعدی مورد حمایت این طرح قرار خواهند گرفت.

وی از تشکیل شورای جهادی نیز خبر داد و گفت: این شورا به منظور ایجاد بانک اطلاعاتی و توزیع عادلانه کمک ها به نیازمندان شهرستان ایجاد شده است و ۲۴۴ گروه جهادی شناسنامه دار کمک ها را به دست افراد شناسایی شده، می رسانند.

الهی راد افزود: در پویش کمک مومنانه دستگاه ها، ارگان ها و سازمان ها نیز مشارکت داشته اند که بیشتر نیز از مشارکت مردمی استفاده کرده اند و بیش از ۸۰ درصد کمک ها توسط خیران جمع آوری شده است.

ایجاد صندوق های مردمدار و مردمیار 

وی بر کمک به نیازمندان و حل مشکلات معیشتی آنان تاکید کرد و افزود: به منظور رفع مشکلات اقتصادی اقشار ضعیف جامعه، صندوق های قرض الحسنه اشتغال زا با عنوان مردم‌دار و مردم‌یار در محله های شهرستان بجنورد ایجاد شده است.

الهی راد با بیان اینکه مردم برای برطرف کردن مشکلات همنوعان خود احساس مسوولیت می کنند، گفت: ۷۰ صندوق در این شهرستان ایجاد شده است و به خانواده هایی که تمکن مالی ندارند کمک خواهند کرد و سرمایه گذاران این صندوق ها نیز مردم هستند و خود تصمیم می گیرند که به کدام خانواده نیازمند کمک کنند.

مسوول ناحیه مقاومت بسیج بجنورد همچنین بر بهره وری در بخش کشاورزی تاکید کرد و افزود: اگرچه نرخ اشتغال در روستاهای استان بیش از کشور است اما به علت کشاورزی سنتی، درآمد خانوارها پایین است که باید برای افزایش آگاهی بهره برداران و استفاده از علم و دانش در عرصه کشاورزی برای افزایش درآمد روستاییان تلاش کنیم.

الهی راد اظهار داشت: ۳۰ مهندس و کارشناس در حوزه کشاورزی در ۱۲۰ روستای استان مسوولیت آموزش و آگاهی بخشی به بهره برداران در زمینه استفاده از دانش روز در مراحل کاشت، داشت و برداشت محصول را بر عهده دارند که امیدواریم حوزه کشاورزی شهرستان علمی تر شود تا منجر به افزایش درآمد خانوارها و رشد اقتصادی آنان شود.

وی در خصوص فعالیت قرارگاه پیشرفت و آبادانی بسیج در مناطق محروم نیز گفت: این قرارگاه در دهستان گیفان آغاز به کار کرده است و ۲۰ میلیارد ریال نیز آورده دارد، همچنین مردم برای عمران و آبادانی این مناطق بیش از ۴۰ میلیارد ریال مشارکت داشته اند که برای رفع مشکلات، فقر و محرومیت هزینه خواهد شد.

الهی راد بر تاکید بر محرومیت زدایی افزود: تاکنون در این زمینه ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال هزینه شده است اما تاکنون اعتبارات توسط دستگاه ها برای کمک ابلاغ نشده است.

وی اظهار داشت: از جمله طرح های محرومیت زدایی تامین آب شرب در روستاها، راه اندازی جاده بین مزارع، ایجاد اشتغال در مناطق روستایی و محروم است که هم اکنون ۲۰ روستای شهرستان از نظر آب شرب مشکل دارند.