شهرری- ایرنا- رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ری گفت: تکمیل پرونده ثبت ملی خانه معینی ۲ در منطقه بازار شهرری توسط کارشناسان این نهاد تکمیل و به معاونت میراث فرهنگی استان تهران ارسال شد.

به گزارش ایرنا، این خانه قاجاری و پهلوی نخست با ارزش معماری خاص خود از بناهای واجد ارزش شهرستان  محسوب شده که مقدمات اجرای آن طی ۲ ماه توسط کارشناسان به پایان رسید رسید.

امیر مصیب رحیم زاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بناست که پرونده با معرفی در نشست کمیته ثبت ملی مورد تایید نهایی این کارشناسان قرار گیرد.

وی خاطر نشان کرد: پرونده ثبتی مربوط به این ملک تاریخی تهیه شده و جهت ثبت در فهرست آثار ملی در دستور کار میراث فرهنگی شهرستان ری است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ری خاطرنشان کرد: بناهای تاریخی وآثار طبیعی با ورود در فهرست آثار ملی از گزند تخریب در امان قرار خواهد گرفت چرا که در صورت بی توجهی پیگرد قضایی برای مالک اثر به همراه خواهد داشت.

حریم قانونی بنای تاریخی برج طغرل ۹ و نیم متر است

رییس اداره میراث فرهنگی شهرستان ری به حریم قانونی ساخت و ساز اطراف برج طغرل اشاره کرد و گفت: طبق نقشه مصوب برای ساخت و ساز در حریم درجه یک این بنای ملی، مصوب شده که حداکثرارتفاع ۹ و نیم متر است.

به گفته وی عرصه این بنا نیز هیچ مجوز ساخت و سازی نخواهد گرفت.

رحیم زاده با بیان اینکه آثار تاریخی این شهرستان دارای حریم قانونی است و افزود که هرگونه تعرض به این بنا توجیه پذیر نبوده بلکه با معارضان به آثار ملی برخورد قانونی می شود.

به گزارش ایرنا، شهرستان ری به لحاظ موقعیت جغرافیایی در ناحیه دشت قرار گرفته و کوه بی بی شهربانو و آراد به عنوان مظهر استواری و تپه چشمه علی یکی از قدیمی ترین آثار باستانی شهرری به عنوان شاخص در علم باستان شناسی در زمینه گردشگری از اهمیت بالایی برخوردار است.

وجود ۱۹۸ اثر باستانی بیانگر میراث با ارزش فرهنگی این شهرستان است از جمله برج و باروی ری شهر باستانی مامورین، برج طغرل، آتشکده تپه میل، قلعه دیر و وجود ۳۲ بقه متبرکه از جمله حضرت عبدالعظیم الحسنی (ع) (سالانه بالغ بر ۱۱ میلیون زائر دارد) وامامزادگان مجاور و مقابر عالمان و مشاهیر دین علم ادب همچون محمد بن زکریای رازی، شیخ صدوق، شیخ ابوالفتح رازی، شیخ کلیتی و... و. که نشان از جایگاه والای تاریخی ری دارد.