دهلی نو-ایرنا- نشریه هندی "کوینت" روز چهارشنبه گزارش داد که پس از گذشت بیش از دو سال از خروج یک جانبه دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام)، این کشور به دنبال بازگرداندن تحریم‌های بین المللی علیه تهران است که بر اساس برجام لغو شده بودند. با این کار واشنگتن نه تنها سازمان ملل را دچار بحران می‌کند، بلکه خودش نیز بار دیگر در جامعه جهانی منزوی خواهد شد.

براساس این گزارش، آمریکا روز گذشته قطعنامه جدیدی به شورای امنیت سازمان ملل ارائه کرد که بر اساس آن به دنبال تمدید دائمی تحریم‌های تسلیحاتی ایران است. بر اساس برجام این تحریم‌های ایران در ماه اکتبر لغو خواهند شد. 
مایک پامپئو وزیر امور خارجه آمریکا در اظهارات خود مدعی شد: اگر سازمان ملل نتواند این تحریم‌ها را تمدید کند، ماموریت خود به عنوان حافظ صلح و امنیت بین المللی را به سخره گرفته است. 
چین و روسیه اعلام کرده‌اند که با استفاده از قدرت وتوی خود، با این قطعنامه آمریکا مخالفت خواهند کرد. دیپلمات‌ها می‌گویند آن‌ها انتظار ندارند که آمریکا حتی بتواند ۹ رای لازمه در شورای امنیت ۱۵ عضوی را در ارتباط با تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران به دست آورد و از این طریق چین و روسیه را مجبور به پذیرش قطعنامه کند. 
کلی کرافت، نماینده آمریکا در سازمان ملل هفته گذشته در مصاحبه با خبرنگاران گفت: به هر روشی که شده، ما اجازه نخواهیم داد تحریم‌های تسلیحاتی ایران لغو شوند. 
مقامات آگاه اعلام کرده‌اند که اعضای شورای امنیت هنوز امیدوارند از طریق یک سازش بتوانند از وقوع بحران در سازمان ملل جلوگیری کنند. 


سازوکار "اسنپ بک"
سازوکار "اسنپ بک" به معنی بازگشت تحریم‌ها به صورت اتوماتیک و بدون نیاز به هیچ مذاکره و چانه زنی علیه ایران است. این سازوکار یکی از شرایط توافق هسته‌ای ایران یا برجام محسوب می‌شود. 
نشریه "کوینت" افزود: آمریکا اعلام کرده است که می‌تواند با استناد به مفاد برجام از اعضای این توافق بخواهد تا با استفاده از سازوکار یاد شده، تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران که تحت برجام لغو شده بودند، را بار دیگر علیه ایران وضع کند. 
این تلاش بخشی از فشارهای حداکثری آمریکا علیه ایران است که ترامپ پس از خارج شدن از برجام به آن‌ها متوصل شده است. 
وندی شرمن، مذاکره کننده ارشد آمریکا و معاون وزیر امور خارجه در امور سیاسی در دوره باراک اوباما رییس جمهوری سابق آمریکا نیز در این خصوص گفت: اگر دولت ترامپ این اقدام را انجام دهد و اعضای دیگر در آن سوی میز باشند، دولت آمریکا بار دیگر خود را منزوی ساخته و شکست می‌خورد. 
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران روز گذشته در پیامی گفت: این رفتار کاملاً مخرب آمریکا در سازمان ملل مشهود است، جایی که این کشور به دنبال استفاده از سازمان ملل متحد برای نابودی مؤثر این سازمان جهانی است. 
به گفته این نشریه، زمانی که ترامپ به صورت یک جانبه از برجام خارج شد، حق خود را برای استفاده از سازوکار "اسنپ بک" از دست داده است. 

پیشنهادات یک جانبه 
"کوینت" افزود: آمریکا پیش از این نیز در مورد ایران در شورای نگهبان منزوی شده بود، در ماه ژوئن، مایک پامپئو سعی کرد اعضای شورای امنیت سازمان ملل را برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران، با آمریکا همراه کند. اما کشورهای اروپایی با تهدید آمریکا برای استفاده از سازوکار "اسنپ بک" مخالفت کردند. 
نیکولاس د ریویر، نماینده فرانسه در شورای امنیت گفت: اروپا از پیشنهادات یک جانبه که منجر به بازگشت تحریم‌ها شوند حمایت نخواهد کرد. این پیشنهادات تنها اختلافات در شورای امنیت و فراتر از آن را افزایش خواهند داد و به حل مسائل واقعی کمک نخواهند کرد. 
آشیش پرادان، یک تحلیل گر هندی در گروه بحران بین المللی گفت: هدف آمریکا استفاده از تحریم‌های تسلیحاتی ایران برای نابود کردن کامل برجام است و این کشور نتوانسته است این هدف خود را مخفی کند. در حالی که سایر اعضا به دنبال مصالحه بوده‌اند، آمریکا از هیچ پیشنهادی که در راستای فشارهای حداکثری آن علیه ایران نباشد استقبال نکرده و این امر چشم‌انداز راه حل جایگزین را ضعیف می‌کند. 
ایران از همان روز اول به تعهدات خود در ارتباط با برجام عمل کرده است و پس از خروج ترامپ از این توافق و همچنین عدم توانایی کشورهای اروپایی در دور زدن تحریم‌های آمریکا و عمل به تعهدات خود بر اساس برجام، ایران همچنان برای ادامه فعالیت های صلح آیمز هسته‌ای خود بلاتکلیف است. 
دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا در اظهارات روز جمعه خود گفت: ایران بسیار علاقه مند است که من بار دیگر به عنوان رییس جمهور انتخاب نشوم. اما اگر من بار دیگر پیروز شوم، ما خیلی زود با ایران توافق خواهیم کرد. 
حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر عالی انقلاب اسلامی ایران سال گذشته ضمن رد هرگونه مذاکره با آمریکا گفت: تا زمانی که آمریکا به این مسیر خود ادامه دهد، مذاکره با این کشور مانند نوشیدن سم است.