تهران- ایرنا- پروژه‌های بزرگ عرصه آب و خاک کشور در پانزدهمین هفته «پویش #هرهفته_الف_ب_ایران» شامل شبکه‌های آبیاری و زهکشی در ۲۳ هزار هکتار از اراضی حاصلخیز استان‌های کرمانشاه و ایلام، فردا (پنج‌شنبه) با حضور رییس‌جمهوری از طریق ویدئو کنفرانس افتتاح می‌شود.

۳۵ هزار هکتار شبکه آبیاری و زهکشی تا پایان امسال، در استان‌های کرمانشاه و ایلام مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت، که فاز نخست آن به مساحت ۲۳ هزار هکتار فردا افتتاح می‌شود. با اجرای این طرح‌ها گام بزرگی برای تامین آب، توسعه اراضی، افزایش اشتغال و تامین امنیت نواحی مرزی برداشته می‌شود.

بهره‌برداری از مرحله اول شبکه‌های آبیاری و زهکشی این طرح‌ عظیم ملی، آب کشاورزی برای ۲۳ هزار هکتار از اراضی منطقه به صورت مکانیزه و پایدار فراهم شده و ضمن ایجاد اشتغال و جلوگیری از مهاجرت ساکنان، شاخص‌های امنیتی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی منطقه به میزان قابل‌توجهی ارتقا خواهد یافت.

به‌گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو، کاهش اثرات خشکسالی و تامین نیازهای آب شرب و صنعت، بهبود و توسعه کشاورزی در استان‌های کرمانشاه و ایلام از اهداف اجرای این پروژه است که در مجموع با سرمایه‌گذاری دو وزارتخانه نیرو و جهاد کشاورزی افزون بر یک هزار و ۷۷۳ میلیارد تومان به بهره‌برداری می‌رسد.
طرح‌های فوق علاوه بر نقش موثر و مثبتی که در تولید مواد غذایی و شغل‌های مولد دارد، برای ۹ هزار و ۲۴۰ نفر اشتغال ایجاد می‌کند که فرصت بسیار تعیین کننده‌ای برای آبادانی استان‌های مرزی کشور است.

همچنین با اجرای این پروژه ها به حدود ۴۵۰ کیلومتر از نوار مرزی غرب کشور در دو استان ایلام و کرمانشاه آبرسانی می‌شود و منجر به پایداری و ثبات سیاسی- امنیتی در مناطق مرزی غرب کشور خواهد شد.

برای بهره‌برداری از شبکه‌های آبرسانی ۲۳ هزار هکتار اراضی کرمانشاه و ایلام توسط دو وزارتخانه نیرو و جهاد کشاورزی در مجموع یک هزار و ۷۷۳ میلیارد تومان هزینه شده که سهم وزارت نیرو از این میزان سرمایه‌گذاری یک هزار و ۲۶۵ میلیارد تومان بوده است.

درفاز نخست،  آبیاری و زهکشی دشت‌های ازگله، جگیران، ذهاب شمالی، ذهاب جنوبی، حومه و قراویز و بخشی از دشت کنجانچم انجام می شود.

ایجاد ۵۲ کیلومتر سامانه انتقال آب (شامل تونل، کانال، باکس و فلوم)، احداث ۸ ایستگاه پمپاژ، ایجاد دو ایستگاه پست برق ۶۳ کیلو ولت و لوله گذاری ۲۲۰ کیلومتر در ۶ دشت بزرگ از اقدام های اصلی در احداث شبکه‌های آبرسانی در این سامانه است.
اجرای این پروژه ها علاوه بر تأثیر مستقیم طرح بر بخش کشاورزی، به سایر بخش‌های مؤثر در توسعه منطقه‌ای شامل بخش صنعت و خدمات پایه، بازرگانی، گردشگری، شهری و روستائی، زیربنای ارتباطی و سایر شبکه‌ها، نیز تاثیر مستقیم دارد.
با اجرای این طرح به طور میانگین ۳۱ هزار ۵۰۰ شغل ایجاد شده که با بهره‌برداری و زیر کشت رفتن کامل اراضی این منطقه برای حدود ۴۷ هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم شغل ایجاد خواهد شد.
 بهره‌برداری از این طرح عظیم در سال جهش تولید، باعث افزایش تولید سالانه محصولات کشاورزی در دو استان کرمانشاه و ایلام به میزان ۹۰ هزار تن انواع غلات، ذرت و صیفی‌جات با ارزش ۱۲۵ میلیارد تومان خواهد شد.
با بهره‌برداری کامل از این طرح‌ها، ساکنان ۱۲ شهرستان، ۲۵ شهر و ۷۷۰ روستا از مزایای این طرح برخوردار می شوند.