تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۸:۴۰

تهران- ایرنا- مدیرکل تشکل‌های دینی سازمان تبلیغات اسلامی از راه‌اندازی سامانه تکیه برای پوشش برنامه‌های عزاداری ماه محرم در فضای مجازی خبر داد.

حجت الاسلام مجید باباخانی به خبرنگار معارف ایرنا ،گفت: بنیاد رسانه های نوین سازمان تبلیغات اسلامی در حال راه اندازی سامانه ای برای ماه محرم است که هیئت های عزاداری بتوانند برنامه های خود را با یک خروجی در ۵۰ اپراتور پخش کنند. به عبارت دیگر اگر هر هیئتی بخواهد برنامه عزاداری را از سه اپراتور پخش کند باید از سه دوربین استفاده کند ولی با راه اندازی سامانه تکیه نیازی به دوربین های متعدد نیست و با یک ضبط می توان تا ۵۰ اپراتور را پوشش داد به گونه ای که یک برنامه به صورت همزمان از ۵۰ شبکه مجازی قابل پخش است.

وی افزود: اکنون ثبت نام در این سامانه به صورت آنلاین صورت می گیرد و قرار است سامانه تکیه در روزهای آینده رونمایی شود. 

باباخانی با اشاره به طرح خیمه های رسانه ای که با همکاری وزارت ارتباطات و سازمان تبلیغات اسلامی اجرا می شود، اضافه کرد: یکی از تفاوت های سامانه تکیه با طرح خیمه های رسانه ای این است که برنامه هیئت ها به صورت زنده در سامانه تکیه در کنار هم دیده می شود که یک اتفاق خوب است. چون کاربر می تواند از میان هزاران پخش زنده یک برنامه عزاداری را انتخاب کند.

وی افزود: البته پخش برنامه ها در این سامانه تقریبا نامحدود است ولی این سامانه بسیار قوی است و پیش بینی ۶۰ هزار پخش زنده در آن دیده شده است. 

باباخانی ادامه داد: دیروز (سه شنبه) جلسه ای با معاون وزیر ارتباطات برگزار شد و قرار شد علاوه بر پوشش رایگان مراسم عزاداری هیات ها در فضای مجازی، یک امکان خوبی برای هیات ها تامین شود تا هنگام ثبت نام در سامانه بیرق چنانچه خواستار پخش آنلاین باشند، بتوانند از اینترنت رایگان استفاده کنند. 

ثبت نام هفت هزار و ۵۰۰ هیات در سامانه بیرق

مدیر کل تشکل های دینی سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به ثبت نام هیات های عزاداری در سامانه بیرق برای اخذ مجوز برنامه های محرم گفت: درحدود ۹۳ هزار هیات مذهبی در سراسر کشور فعالیت دارند که امسال برخی از هیات های کوچک به دلیل محدودیت های موجود امکان برگزاری مراسم ندارند ولی بیش از هفت هزار و ۵۰۰ هیات ظرف ۳۰ ساعت در سامانه بیرق ثبت نام اولیه کردند که دو هزار ۵۰۰ هیات به صورت قطعی ثبت نام کرده اند.

وی درباره دستورالعمل برگزاری مراسم ماه محرم و صفر گفت: این دستورالعمل در واقع برای جلوگیری از برگزار نشدن برنامه های عزاداری صادر شده است. چون همانگونه که در اوایل ماه مبارک رمضان شاهد بودیم، تقریبا تمام مجالس دینی تعطیل بود و اگرچه اجرای دستورالعمل مقداری سخت و دشوار است ولی بهتر از شرایطی است که در ماه های شعبان و رمضان داشتیم. باباخانی ادامه داد: در ماه مبارک رمضان در برخی استانها و بسیاری از شهرستان ها اجازه برگزاری مراسم نمی دادند، چه رسد به حسینیه ها و مصلاهای شهرها و حتی حرم های امام رضا (ع) و امامزادگان بسته بود ولی محرم امسال در تمام صحن های حرم امام رضا(ع) برنامه های برگزار می شود و این یک اتفاق بزرگی است که اگر سازمان تبلیغات پیگیری نمی کرد، کسی تضمین به اجرای پروتکل ها نمی داد ولی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی تعهد داد که این اتفاق بیافتد و ستاد ملی مقابله با کرونا برای برگزاری مراسم ماه محرم پای کار آمد.