مدیرعامل شرکت بهرهبرداری مترو تهران روز پنجشنبه در مورد این اقدام فرهنگی به خبرنگار ایرنا گفت: وجود کتابخانه عمومی در سامانه حملونقل متروهای جهان سابقه ندارد و این طرح با مشارکت نهاد کتابخانههای عمومی استان تهران اجرا شد.
فرنوش نوبخت هدف از راهاندازی «مترو کتاب» را ترویج فرهنگ کتابخوانی و افزایش سرانه مطالعه در میان مسافران مترو به هنگام سفرهای درون شهری عنوان کرد.
وی خاطر نشان کرد: مخزن این کتابخانه با ظرفیت بیش از پنج هزار عنوان کتاب از ساعت هشت تا ۲۰ به طور مستمر خدمات ارایه میدهد.
«نوبخت» اضافه کرد: طراحی «مترو کتاب» به نحوی است که مسافران شهر زیرزمینی میتوانند از این فضا برای مطالعه کتاب مورد علاقه خود استفاده کنند و همچنین علاقهمندان ضمن دریافت کتاب مورد نظر میتوانند پس از مطالعه، آن را به تمامی کتابخانههای عمومی متصل به نهاد کتابخانهها در کشور تحویل دهند.
وی بیان کرد: دوستداران مطالعه و کتابخوانی میتوانند فایل صوتی و الکترونیکی کتاب درخواستی خود را نیز از این گذر فرهنگی تهیه کنند.
به گفته مدیرعامل شرکت بهرهبرداری مترو تهران و حومه قرار است «متروکتاب» طبق تفاهمنامه منعقدشده بین شرکت بهرهبرداری مترو تهران و نهاد کتابخانههای عمومی استان در هفت ایستگاه منتخب راهاندازی شود.
به گزارش ایرنا مطالعه هنوز در میان ایرانیان به عادت تبدیل نشده و این مساله در میزان سرانه مطالعه نمایان است؛ برخی کارشناسان نیز فراهم کردن زمینه مطالعه در زندگی روزمره از جمله اجرای طرحهایی چون «متروکتاب» را راهکاری برای عجین کردن فرهنگ مطالعه با زندگی روزمره مردم به شمار میآورند.