حسن خلج طهرانی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: طرح انتقال پساب فاضلاب بندرعباس به منطقه ویژه اقتصادی خلیجفارس که اکنون در مرحل قرارداد پیش رفته است، برای استفاده صنایع غرب و پالایشگاه بندرعباس نه تنها جنبه اقتصادی بلکه جنبههای اجتماعی و محیط زیستی فراوانی دارد و میتواند چالش ورود پساب به دریا را پس از سالها خاتمه دهد.
وی بیان داشت: ورود پساب فاضلاب بندرعباس به دریا در سالهای اخیر یکی از معضلات بزرگ این شهرستان بود که بوی نامطبوع آن در اطراف خورهای گورسوزان باعث نارضایتی شهروندان شده و یکی از اساسی ترین مطالبات آنها در سالهای متمادی بوده است.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی خلیجفارس خاطرنشان کرد: اجرای این طرح یکپارچه می تواند مسائی شامل، توسعه و بازسازی شبکه، ارتقاء پمپاژ و بازسازی، ساماندهی تصفیه خانه فعلی و خط انتقال پساب را پس از بهره برداری نیز آب مورد نیاز صنایع غرب بندرعباس را تامین کند.
طهرانی یادآور شد: در حال حاضر آب مورد نیاز منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس برای یک روز ۲۲۰هزار مترمکعب است.
وی تصریح کرد: منطقه ویژه خلیجفارس به نمایندگی از ایمیدرو و شرکتهای مستقر شامل، فولاد هرمزگان، فولاد کاوه، صبا فولاد، مادکوش، ملی مس ایران، ستاره سیمین هرمز و پالایشگاه نفت بندرعباس که نیازمند آب هستند، توسعه و تامین زیرساخت ها را انجام می دهد.
منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیجفارس با دارا بودن اسکله اختصاصی مجهز به نوار متحرک تخلیه و بارگیری به طول ۳۲ کیلومتر به عنوان قطب تولید فولاد و آلومینیوم و فلز روی با جذب ۴ میلیارد دلار سرمایهگذاری در یک دهه گذشته و ایجاد اشتغال پایدار برای ۱۱ هزار و۵۰۰ نفر در غرب شهر بندرعباس قرار دارد.
این منطقه ویژه در کیلومتر ۱۳ بزرگراه شهید رجایی در غرب بندر عباس واقع شده است.این منطقه در دیماه سال ۱۳۷۶ بر اساس مصوبه هیات وزیران با نام منطقه ویژه معادن و فلزات تاسیس و از شهریورماه ۱۳۸۴ به منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس و سپس با اضافه شدن عبارت اقتصادی در ابتدای سال ۸۸ به منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس تغییر نام داد.
منطقه ویژه اقتصادی خلیجفارس، از شمال به کوههای پولادی پالایشگاههای هشتم، ستاره خلیج فارس و هرمز و از جنوب به اسکلههای تخلیه و بارگیری مواد معدنی و مواد نفتی، آبهای آزاد و خلیج فارس، از غرب به بندر شهید رجایی و از شرق به نیروگاه هزار و ۲۰۰ مگاواتی توانیر و شهر بندرعباس و خطوط ریلی مرتبط و شرایط متمایزی را پدید آورده است.
فعالیتهای شرکت با عملیاتی شدن سایت جنوبی و احداث ساختمانهای اداری، حصارکشی سایت میانی، احداث شبکههای راه و تاسیسات، هتل پنج ستاره خلیج فارس، کارخانجات آب شیرین کن، پلهای روگذر به محور شهید رجایی و راه آهن شروع و با ادغام شرکت نورد بندرعباس (بارکو) و ملحق شدن اسکلههای تخلیه و بارگیری مواد معدنی، نفتی و استقرار گمرک با عملیاتی شدن سایتها محقق گردید و هم اکنون با توجه به استقرار صنایع بزرگی نظیر فولاد، آلومینیوم و سایر صنایع، این منطقه به قطب صنعت فولاد، آلومینیوم، آند، تخلیه و بارگیری مواد معدنی و نفتی و انرژی برق تبدیل شده است.