عباس مویدی روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران افزود: میوه چیکو از دی ماه تا نیمه اسفندماه کشت، در اواخر زمستان یا اوایل بهار گل دهی و برداشت آن مرداد تا شهریور آغاز می شود.
وی اظهار داشت: چیکو از سالهای گذشته در باغ های شهرستان میناب کشت شده و هر درخت با توجه به سن رشد آن ۵۰۰عدد میوه را در سال تولید می کند.
مدیر جهادکشاورزی میناب خاطر نشان کرد: درخت چیکو در آب و هوای گرم و مرطوب یا خشک رشد می کند و در اقلیمهای ساحلی بهترین شرایط ثمر دهی را دارد.
مویدی بیان داشت: یکی از خصوصیات این میوه گرمسیری برداشت آن قبل از به ثمر رسیدن و نگهداری به مدت دو روز در فضای گرم به منظور رسیدن و قابل استفاده کردن است.
وی یادآور شد: میوه چیکو دارای کربوهیدرات، پروتئین، چربی، فسفر، کلسیم، آهن، ویتامین ث و مواد قندی و بیشترین مصرف آن بهصورت تازه خوری است.
معاون سازمان جهادکشاورزی هرمزگان اضافه کرد: یکی از روشهای رایج تکثیر محصول چیکو در شهرستان میناب از طریق پیوند زدن بر روی پایه کرول است.
مویدی ابراز داشت: میناب مقام اول سطح زیر کشت چیکو در هرمزگان را دارد و همچنین از ظرفیت های زیادی برای افزایش کشت این محصول، صادرات میوه آن به کشورهای عربی و مصرف داخلی برخوردار است.
میوه چیکو به شکل گرد و کروی تا بیضی به قطر ۱۰-۱۵ سانتیمتر و طول ۱۲ سانتیمتر با وزن معمولی میوه ها ۱۰۰-۴۰۰ گرم، این میوه دارای پوست نازک و صاف با پوستک قهوه ای روشن است و گوشت میوه نارس به رنگ زرد تا قهوه ای روشن و سفت با شیرابه فراوان و مزه آن خیلی شیرین، آبدار و طعم اسیدی بسیار کمی دارد.
شهرستان میناب به عنوان قطب کشاورزی در ۹۰کیلومتری شرق هرمزگان قرار دارد ، دارای شاخصهایی شامل، ۴۱هزارهکتار معادل ۴۴۸ هزارتن تولید محصولات زراعی و ۲۲ هزارهکتار معادل ۱۵۷ هزارتن محصول باغی به طور سالیانه است.