سنندج - ایرنا - قائم مقام شرکت آب و فاضلاب کردستان گفت: براساس برنامه‌ریزی بلندمدت صورت گرفته، آب شرب ۸۰۲ روستا از ۱۶ سد موجود در استان به صورت پایدار تامین خواهد شد.

صدیق محمدزاده روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تاکنون مطالعه فاز یک این طرح انجام شده که امیدواریم با جذب اعتبارات مورد نیاز به تدریج و در بلندمدت اجرا شود تا نیاز اهالی این روستاها به آب شرب بر طرف گردد.

وی اضافه کرد: برنامه‌ای میان مدت هم برای اجرای ۳۱ مجتمع آبرسانی روستایی در استان تعریف شده که اعتبار پیش‌بینی شده برای انجام آن سه هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال است و با اجرای آن ۱۹۱ هزار نفر جمعیت روستایی در استان از آب آشامیدنی سالم بهره‌مند ‌خواهند شد.

قائم مقام شرکت آب و فاضلاب کردستان یادآور شد: حجم مخازن ذخیره آب بخش روستایی در اوایل آغاز به کار دولت یازدهم، ۹۲ هزار مترمکعب بود که این میزان تا پایان پارسال به ۱۰۲ هزار مترمکعب افزایش یافته و رشدی ۱۱ درصدی داشته است.

محمدزاده با بیان اینکه از یک هزار و ۶۷۷ روستای استان، فقط ۱۶ روستا دارای شبکه جمع‌آوری فاضلاب است، افزود: باقی روستاهای کردستان از سیستم جمع‌آوری و دفع بهداشتی فاضلاب محروم هستند که نیاز است اقدامات اساسی در این زمینه صورت گیرد.

وی تاکید کرد: از دیگر برنامه‌های بلندمدت این شرکت، ساماندهی فاضلاب ۴۳۰ روستا است که در حوضه آبریز سدهای استان (به فاصله بیش از ۱.۲ کیلومتر) و گاه تا ۲۰ کیلومتر اختلاف قرار گرفته‌اند.

کردستان یک میلیون و ۶۰۳ هزار نفر جمعیت دارد و در حال حاضر ۳۸۳ هزار و ۱۳۷ مشترک در استان و یک هزار و ۱۱ روستا زیرپوشش خدمات شرکت آب و فاضلاب هستند.