یاسر لیوانی شامگاه پنجشنبه در نشست شورای آموزش و پرورش گنبدکاووس اظهار داشت: امسال دولت ۳۰ هزار میلیارد ریال برای تکمیل مدارس خیرساز سراسر کشور پیش بینی کرده که در مقایسه با سال قبل سه برابر افزایش یافته است.
وی از در دست احداث بودن ۱۰۵ پروژه مدرسهسازی با ۶۰۰ کلاس درس در گلستان خبر داد و با بیان اینکه ۶۵ درصد این مدارس با مشارکت خیرین درحال ساخت است، افزود: تا اول مهر امسال ۳۱ مدرسه با ۱۷۱ کلاس درس به فضای آموزش و پرورش استان تحویل داده میشود که ۱۱ مدرسه با ۶۴ کلاس درس سهم گنبدکاووس است.
لیوانی با اشاره به پایین بودن سرانه فضای آموزشی و نیز تخریبی بودن ۱۵ درصد مدارس گلستان، برلزوم مشارکت بیشتر نیکوکاران برای ساخت مدارس در این استان تاکید کرد و گفت: به هر میزان که مشارکت خیرین برای ساخت مدرسه افزایش یابد به همان نسبت نیز سهم اعتبارات تخصیصی دولت بیشتر میشود.
مدیرکل آموزش و پرورش گلستان نیز در این نشست با اشاره به شروع سال تحصیلی جدید از ۱۵ شهریور گفت: ۲۵ مردادماه جاری، مانوری در استان برگزار می شود تا مشکلات احتمالی مدارس قبل از شروع فعالیت برطرف گردد.
احسان گوهری راد با اشاره به شیوع کرونا در گلستان افزود: برای سال تحصیلی جدید کلاسهای درس مطابق وضعیت هر شهرستان و مصوبات ستاد مقابله با کرونا برگزار میشود که براین اساس در مناطق با وضعیت سفید کلاسها به صورت عادی، در مناطق زرد ۵۰ درصد کلاسها حضوری و ۵۰ درصد مجازی و مناطق با وضعیت قرمز آموزش به طور کامل مجازی و مدارس با حضور معلمان برای رفع اشکال دانش آموزان و سایر امور اداری دایر است.
وی بابیان اینکه ۱۰۰ درصد مدارس گلستان تحت پوشش شبکه شاد هستند، اضافه کرد: هم اکنون حدود ۱۳ هزار دانش آموز گلستانی به هیچ شبکه ارتباطی دسترسی ندارند و باید بستههای آموزشی به صورت خانه به خانه در اختیار آنان قرار گیرد که تامین کاغذ آن نیاز به ۳۰ میلیارد ریال اعتبار دارد.
همچنین مدیر آموزش و پرورش گنبدکاووس نیز در این نشست گفت: آمار دانش آموزی این شهرستان سال گذشته ۸۲ هزار نفر بود که امسال پیش بینی میشود با افزایش چهار هزار و ۹۰۰ نفری به حدود ۸۷ هزار نفر برسد.
کمالالدین نظرنژاد افزود: افزایش شمار دانش آموزان سبب شده تا گنبدکاووس نیازمند ساخت و ساز مدارس جدید با همکاری خیران بویژه در مناطق حاشیهای با جمعیت بالای دانش آموزی باشد.
وی ادامه داد: از مجموع ۴۹۳ مدرسه موجود در گنبدکاووس، ۱۰۲ مدرسه توسط خیران ساخته شد.
نماینده مردم گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی هم در این نشست گفت: با توجه به وسعت زیاد و عمق محرومت، این شهرستان هنوز به تراز توسعه خود نرسیده و نیاز به توجه ویژه مسوولان کشوری دارد.
امانقلیچ شادمهر با اشاره به برخی گلایهها در رابطه با نبود توازن در انتخاب رشته تحصیلی در پایه دهم، از مسوولان خواست در این رابطه انعطاف بیشتری داشته باشند تا دانش آموزان در رشته مورد علاقه خود تحصیل کرده و برای تحصیلات تکمیلی هم مجبور به تغییر شاخه تحصیلی نشوند.
عبدالقدیر کریمی فرماندار گنبدکاووس نیز در این نشست گفت: در سه سال گذشته بیشترین آمار توزیع اعتبارات طرح تملک و دارایی و سرمایهای در گنبدکاووس مربوط به آموزش و پرورش بود.
گنبدکاووس با ۳۵۰ هزار نفر جمعیت دومین شهرستان بزرگ استان گلستان است.