به گزارش ایرنا به نقل از منابع فرانسوی، با شیوع جهانی کرونا و تاثیر کلان آن بر اقتصاد جهانی، خسارت های پنج غول بزرگ نفتی جهان (شورون، اکسان موبیل، شل، بی. پی و توتال) در سه ماهه دوم سال جاری (آوریل، مه و ژوئن) نزدیک به ۵۳ میلیارد دلار (۴۵ میلیارد یورو) بوده است.
رسانه های فرانسوی گزارش دادند: بحران شیوع کرونا، همزمان موجب افت شدید مصرف، کاهش شدید قیمت ها و افزایش دوبرابری هزینههای صنعت نفتی شده است به نحوی که هر بشکه نفت از حدود ۶۴ دلار در سال ۲۰۱۹، به حدود ۱۶ دلار در ماه مه (اردیبهشت/ خرداد) سال میلادی جاری رسیده است.
خبرگزاری فرانسه به نقل از «نیل چاپن» معاون ارشد شرکت نفتی اکسان موبیل بیان کرد: ما تاکنون شاهد سقوط تقاضای بازار در این سطح نبودهایم.
شرکت نفتی اکسان موبیل آمریکا (دومین شرکت نفتی بزرگ جهان) در گزارش سه ماهه دوم سال جاری به علت شرایط کرونایی و کاهش شدید تقاضا در بازار از ضرر مالی ۱. ۱ میلیارد دلاری خبر میدهد که از سال ۱۹۹۹ برای این شرکت بیسابقه است.
با شیوع ویروس کرونا در ایالات متحده و ناکامیهای دولت ترامپ در مهار این ویروس مرگبار، شرکت نفتی شورون دیگر شرکت غول پیکر آمریکایی نیز در گزارش سه ماهه خود از ضرر مالی ۸.۳ میلیارد دلاری خبر میدهد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، «مایک ویرت» مدیر اجرایی شرکت شورون در این رابطه گفت: شرایط ضعیف اقتصادی به دلیل کاهش قابل توجه تقاضا برای محصولات مبتنی بر نفت میتواند بر عملکرد سه ماهه سوم شرکت شورون نیز تاثیر گذار باشد.
رسانه های فرانسوی گزارش دادند: تولید جهانی نفت به ۹۱.۸ میلیون بشکه در روز کاهش یافته که حدود ۸.۶ میلیون بشکه نفت کمتر از بازه زمانی مشابه در سال گذشته است.
به گزارش شبکه یورو نیوز، رئیس و مدیر اجرایی شرکت نفتی آرامکو عربستان گفت: تقاضای جهانی نفت خام حدود ۹۰ میلیون بشکه در روز است که ۱۰ میلیون بشکه کمتر از قبل از شیوع بیماری کرونا میباشد
رئیس و مدیر اجرایی شرکت نفتی آرامکو عربستان سعودی، عملکرد این شرکت در سه ماهه دوم امسال را بدترین دورانها توصیف کرد و گفت: شرایط نامناسب ناشی از کاهش تقاضا و کاهش قیمت نفت خام در نتایج سه ماهه دوم ما تاثیر گذاشت، به نحوی که شکست بزرگی در سود خالص شرکت نفتی آرامکو که بالغ بر ۶. ۶ میلیارد دلار است یعنی کاهشی در حدود ۷۳ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که سود خالص آن بیش از ۲۴.۷ میلیارد دلار بود، بوجود آمد.
همچنین سود خالص شرکت آرامکو در نیمه اول سال به ۲۳.۲ میلیارد دلار رسیده است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که ۴۶.۹ میلیارد دلار بود به ۵۰ درصد کاهش یافته است.
به گزارش رسانه های فرانسوی، بحران بی سابقه کرونا در مقایسه با بحران های پیشین، برخی از شرکت های غول پیکر نفتی را بر آن داشته است که زودتر از آنچه در نظر داشتند، به سمت سوخت های غیر فسیلی روی بیاورند؛ در این میان به نظر می رسد شرکت نفتی توتال با کاهش برخی فعالیت ها و پروژه های اکتشاف گاز یا نفت خود گام های سریع تری به سمت انرژی های جایگزین برداشته است. در نشست مجمع عمومی سهام داران شرکت توتال در ۲۹ می، «پاتریک پویان» مدیر عامل اجرایی توتال وعده داد که ۶۰ درصد از میزان کربن فرآورده های انرژی را تا سال ۲۰۵۰ کاهش خواهد داد. توتال همچنین اعلام کرد که با خرید نیمی از یک نیروگاه بادی بریتانیایی که ظرفیت تولید آن معادل یک نیروگاه اتمی است، نخستین گام های خود را در حرکت به سمت نیروگاه بادی دریایی برداشته است.