مشهد- ایرنا- آخرین روزهای مردادماه  را در حالی  پشت سر می‌گذاریم که مردم کاشمر استان خراسان رضوی روزهای گرمی را تجربه می‌کنند و این موضوع باعث شده است تا وسایل گرمایشی لحظه‌ای در شبانه روز خاموش نشوند چون تحمل این وضعیت بدون استفاده از وسایل سرمایشی سخت و سخت‌تر می‌شود.

بنا به تحلیل آماری و بر اساس خروجی مدل‌های آماری شاهد افزایش متوسط دما در یک دوره بلند مدت در کاشمر هستیم و باید خود را آماده این تغییر دمای هوا در سالهای آینده بکنیم و صرفه‌جویی در مصرف برق را در اولویت قرار دهیم.

شروع زودهنگام گرما و تداوم جبهه گرم در کاشمر

رییس اداره هواشناسی کاشمر به خبرنگار ایرنا گفت: در دوره بلند مدت ۳۰ ساله در ایستگاه کاشمر متوسط دمای ثبت‌شده  ۱۷ و هشت دهم درجه سانتیگراد بالای صفر است و سردترین دما تا به حال در ایستگاه کاشمر منفی ۱۵و هشت دهم درجه سانتیگراد ثبت شده ‌است.

علی اصغرزاده افزود: حداکثر دمایی که در کاشمر در این دوره ۳۰‌ ساله ثبت شده ۴۳ درجه بالای صفر است لذا  تحلیل آماری براساس خروجی مدل‌های آماری نشان می‌دهد افزایش متوسط دما در یک دوره بلند مدت در ایستگاه کاشمر را شاهدیم.

وی ادامه داد: با وجود بارش‌های اخیر با توجه به تغیرات اقلیمی، دما در ایستگاه کاشمر آهنگ نامنظمی به خود گرفته به‌طوری‌که در سال زراعی گذشته علی‌رغم بارش ۲۷۷ میلیمتر نزولات آسمانی اما تعداد روزهای گرم با دمای بالاتر از ۳۹ درجه سانتیگراد در تیرماه به ۱۸ روز و در مرداد به ۱۵ روز رسید که این خود به لحاظ پیوستگی و پایداری هوای گرم باعث افزایش تبخیر و تعرق و مصرف آب و خسارت زیادی به بخش کشاورزی می‌شود.

رییس اداره هواشناسی کاشمر گفت: در سال زراعی کنونی نیز با وجود بارش‌هایی که اتفاق افتاد و در ۲۰ سال گذشته بی‌سابقه بود اما خیلی زود در خردادماه با تداوم جبهه گرم تعداد روزهای با دمای هوای بالای ۳۹ درجه به هشت روز رسید و گرمای زود هنگام را شاهد بودیم.

اصغر زاده افزود: به لحاظ متوسط دما از اول فصل زراعی امسال تا آخر تیر ماه متوسط  دمای سال زراعی ۱۶ و ۶ دهم درجه سانتیگراد ثبت شده است که نسبت به میانگین دمای سال زراعی گذشته منفی دو دهم سردتر بوده اما شروع گرما زودتر اتفاق افتاد و از خرداد ماه، دمای بالای ۳۹ و ۴۰ درجه سانتیگراد را شاهد بودیم و نسبت به دوره آماری بلند مدت نیز میانگین دما از اول سال زراعی تا به امروز منفی یک دهم کاهشی بوده و فصل زراعی خنکی را تجربه کردیم.

وی اعلام کرد: با همه موارد ذکر شده با توجه به تغیرات و شرایطی که در اقلیم به وجود آمده ما شاهد گرما و سرمای زودرس هستیم و این حالت نامنظم اقلیم را می‌رساند که بایستی با وجود این پدیده‌های حدی، سازگاری لازم را در بخش‌های مختلف با برنامه‌ریزی‌هایی که صورت می‌گیرد کسب کنیم.

کاهش۱۳٫۵ مگاواتی پیک بار کاشمر نسبت به پارسال

مدیر شرکت توزیع برق کاشمر در این خصوص گفت: بر اساس دستورالعمل های ارسالی باید ۱۳٫۵ مگاوات پیک بار شهرستان کاشمر نسبت به پارسال کاهش یابد.

حسن صادقی افزود: پارسال پیک‌بار شهرستان در تیرماه ۶۴ مگابایت بوده که امسال باید کاهش یابد.

وی ادامه داد: خوشبختانه علاوه بر سهمیه اختصاصی کاهش پیک بار مصرفی شهرستان، توانستیم فراتر رویم و ۲۰۹ تفاهمنامه به میزان ۱۱٫۲ مگاوات در بخش کشاورزی، ۲۱ تفاهمنامه به میزان ۸۱۰ کیلو وات در بخش صنایع و همچنین تفاهم‌نامه‌هایی با جایگاه‌های سی.ان.جی بسته شده تا بتوانیم از این تابستان بدون خاموشی عبور کنیم.

مدیر شرکت توزیع برق کاشمر گفت: برای این که بتوانیم بدون خاموشی یا با خاموشی کمتر تابستان را پشت سربگذاریم باید مسوولان و مردم در بحث صرفه‌جویی در مصرف برق همکاری کنند.

صادقی افزود: اداره برق شهرستان کاشمر حدود ۸۰ هزار مشترک برق دارد و چهارمین شهر در استان هستیم که تعداد مشترک بالایی داریم که بیشترین اشتراک برق شهرستان مربوط به مصارف خانگی است.

وی ادامه داد: حدود ۷۵ درصد مصرف برق شهرستان کاشمر متعلق به مشترکان خانگی است و مشترکان کشاورزی و صنعتی در رده‌های بعدی قرار دارند.

مدیر شرکت توزیع برق کاشمر با تاکید بر این که اوج مصرف برق از ۱۵ خرداد تا ۱۵ شهریور است و همه ساله وزارت نیرو دستورالعمل‌هایی مبنی بر مشوق‌هایی برای همکاری مشترکان در این بازه زمانی در نظر می‌گیرد گفت: اگر ادارات، مردم و صنایع همکاری داشته ‌باشند می توان از احداث نیروگاه خودداری کرد.

صادقی افزود: احداث یک نیروگاه ۲۵۰ مگاواتی برق نزدیک ۵۰ میلیون دلار هزینه برای کشور دارد که اگر بتوانیم یک سری اقدامات در خصوص مدیریت مصرف انجام بدهیم از احداث این نیروگاه و صرف این هزینه بی‌نیاز می‌شویم

وی تاکید کرد: امسال گرمای هوا بی‌سابقه است و مصرف برق کشور هم افزایش پیداکرده است لذا باید مصرف بهینه را در دستور کارخود قرار دهیم.

مدیر شرکت توزیع برق کاشمر گفت: استفاده از سایبان برای کولرهای آبی، قراردادن کولرهای آبی بر روی دور کند، استفاده نکردن از کولرهای گازی تا جایی که امکان دارد، تنظیم کولرهای گازی بر روی دمای ۲۴ درجه، عدم استفاده از لوازم پر مصرف برقی در ساعات اوج مصرف یعنی ساعات ۱۲ تا ۱۶ و استفاده از روشنایی طبیعی در طول روز می‌تواند در مدیریت مصرف برق کمک ویژه‌ای کند.

شهرستان کاشمر در فاصله ۲۲۸ کیلومتری جنوب غرب مشهد قرار دارد.