فرخ علیخانی روز پنجشنبه در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهارداشت:تمرکز ویژه ما بر روی میادین مشترک است و الحمدالله تا کنون وضعیت در این بخش خیلی خوب است.
این مقام مسئول در شرکت ملی نفت ایران میزان تولید در میادین نفتی مشترک غرب کارون را تقریبا مساوی دانست و افزود: عقب افتادگی در این بخش وجود ندارد.
وی افزود برداشت نفت از میادین مشترک توسط ایران را با استفاده حداکثری از ظرفیتهای داخلی در بخش های مختلف مهندسی، کالا، اجرا و ... عنوانکرد.
اولویت تولید با استخراج نفت از میادین مشترک است
معاون امور تولید شرکت ملی نفت با اشاره به اینکه نیاز پالایشگاهی و صادرات نفت کشور دارای ظرفیت مشخصی است، گفت: بر همین اساس کار استخراج نفت از میادین مشترک به عنوان یک اولویت تعیین شده و با جدیت دنبال میشود.
علیخانی تصریح کرد: اولویت بعدی تولید با چاههای نفتی است که از نظر تولید امکان آسفالتینی شدن دارند و به همین منظور کار استخراج از آنها با این هدف انجام میگیرد که تولید در این چاهها تحت الشعاع قرار نگیرد تا از چالشهای بعدی در رابطه با بازتولید آنها جلوگیری گردد.
وی تامین خوراک پالایشگاهها را همراه با لحاظ نمودن کمیت و کیفیت عنوانکرد و افزود: باید توجه داشت که کیفیت خوراک پالایشگاههای کشور با یکدیگر متفاوت است به این معنی که هر تولیدی را نمیتوان به هر پالایشگاهی اختصاص داد؛ بنابر این نوع تولیدات متناسب با مشخصات طراحی هر پالایشگاه صورت میگیرد.
این مقام مسئول در شرکت ملی نفت ایران یادآورشد: بر همین اساس، تعهدات پایین دستی این شرکت برای تامین نیاز پتروشیمیها، شرکت گاز، صنایع عمده در بخش گاز، بخشهای تولیدکننده برق در حال انجام است.
علیخانی خاطرنشانکرد: مجموع این شرایط و نیازها، میزان تولید نفت و گاز در کشور را تنظیم میکند.
تمرکز صنعت نفت بر توانمندی و تقویت بیشتر ظرفیت های داخلی از جمله سازندگان داخلی کالا
معاون امور تولید شرکت ملی نفت با اشاره به تلاشهایی که در بخش توسعه و تولید نفت در شرایط آب و هوایی سخت جنوب کشور انجام میشود، گفت: در اطراف کشور، شرکتهای بزرگ نفتی دنیا حضور دارند اما در ایران با استفاده از ظرفیت داخلی نتایج بهوجود آمده در بخش توسعه و تولید نفت و گاز تحسین برانگیز است.
علیخانی تمرکز فعلی صنعت نفت را تقویت و توانمندسازی بیشتر ظرفیت های داخلی از جمله سازندگان کالاهای مورد نیاز صنعت نفت عنوانکرد و افزود: در حال حاضر علاوه بر ساخت حدود ۷۰ درصد از کالاهای مورد نیاز، حمایت و اقدامات بیشتری در خصوص افزایش توانمندی در مسیر ساخت و تهیه کالا و خدمات تکنولوژیهای بالاتر نیز در حال انجام است.
وی یکی از برنامهریزیهای جدی که در شرکت ملی نفت ایران صورت گرفته را نوسازی و بازسازی تاسیسات این صنعت دانست و گفت: در این رابطه اقدامات خوبی در مناطق نفتخیز آغاز شده و در این خصوص از ظرفیتهای داخلی بسیار مناسبی استفاده شده است.
تحویل و تحول تاسیسات تلمبه خانه غرب کارون به شرکت نفت و گاز اروندان
معاون امور تولید شرکت ملی نفت در بخش دیگری از این گفتوگو از تحویل و تحول تاسیسات تلمبه خانه نفتی غرب کارون به شرکت نفت و گاز اروندان خبر داد و گفت: این اقدام امروز در حالی صورت گرفت که حجم قابل توجهی از تولیدات این منطقه به ویژه از میادین مشترک با کشور عراق به مبادی صادراتی انتقال مییابد.
وی تصریحکرد: تا پیش از این این تاسیسات در اختیار شرکت مهندسی توسعه نفت(متن) بوده که طی فرآیندی به شرکت اروندان به عنوان بهرهبردار منتقل شده است.
علیخانی اضافهکرد: پیش از این نیز در زمینه میدان دارخوین و میدان آزادگان جنوبی چنین فرآیند انتقالی صورت گرفته است.
تلمبه خانه غرب کارون به عنوان گلوگاه مهم صادرات نفت میادین غرب کارون، در فاز اول ظرفیت انتقال ۷۰۰ هزار بشکه نفت خام سبک و سنگین را دارد و این میزان در فاز دوم به بیش از یک میلیون بشکه خواهد رسید.