زاهدان- ایرنا- مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان گفت: افتخار می‌کنیم که از زمان شیوع ویروس کرونا تاکنون رسانه‌های استان اقدامات خوبی در زمینه تولید محتوا انجام دادند و در چندین حوزه پیشتاز کشوری بودند.

حسین مسگرانی شامگاه پنجشنبه در آیین بزرگداشت روز خبرنگار و اختتامیه ششمین جشنواره مطبوعات، خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های خبری اظهارداشت: در شورای اطلاع رسانی ارتباط خوبی با اصحاب رسانه برقرار شده و این ارتباطات همچنان ادامه خواهد داشت.

وی ضمن تبریک به اعضای جدید خانه مطبوعات استان و تقدیر از اعضای قبلی گفت: امیدواریم خانه مطبوعات به جایگاهی برسد که همه اهالی رسانه آن را از خود بدانند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان افزود: با توجه به مشکلاتی که اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه دارند، خوشبختانه امروز توافقی بین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزیر راه و شهرسازی در زمینه مسکن خبرنگاران صورت گرفته تا اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه براساس آیین نامه و شیوه نامه بتوانند از این طرح برخوردار شوند.

وی ادامه داد: تمامی اطلاعات اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه در هر شهر سیستان و بلوچستان به صورت جداگانه جمع آوری و به تهران ارسال خواهند شد.

مدیرعامل خانه مطبوعات سیستان و بلوچستان نیز در این مراسم بیان کرد: این استان ۱۱۵ رسانه دارای مجوز در ۲ حوزه چاپی و الکترونیک دارد.

محمد هادی طهرانی مقدم به ششمین چشنواره مطبوعات سیستان و بلوچستان اشاره کرد و گفت: این جشنواره با هدف رقابت سالم میان اصحاب رسانه و به منظور ارتقای سطح کیفی خبر و اطلاع رسانی در استان، گسترش فرهنگ مطالعه و روزنامه‌خوانی، شناسایی نقاط قوت و ضعف رسانه‌ها و توسعه ظرفیت‌های موجود مطبوعات برای ششمین سال متوالی توسط خانه مطبوعات برگزار شد.

وی افزود: فراخوان ششمین جشنواره مطبوعات، خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های خبری سیستان و بلوچستان دیماه سال گذشته منتشر و به علاقمندان مهلت داده شد تا پایان همان ماه آثار خود را در بخش‌های اعلام شده ارسال کنند که در پایان موعد مقرر در بخش اصلی ۱۳۹ اثر توسط ۵۶ شرکت کننده و در قسمت ویژه ۴۹ اثر از سوی ۲۶ خبرنگار به دبیرخانه جشنواره رسید.

مدیرعامل خانه مطبوعات سیستان و بلوچستان با بیان اینکه در نهایت ۲۷ نفر به عنوان نفرات اول تا سوم و شایسته تقدیر انتخاب شدند، گفت: این جشنواره در ۲ بخش اصلی و ویژه برگزار شد که شرکت کنندگان در بخش ویژه آثارشان را در حوزه‌های ایثار، شهادت و جبهه مقاومت با تاکید بر شهادت حاج قاسم سلیمانی و معرفی ظرفیت های نهفته استان به دبیرخانه ارسال کردند.

وی ادامه داد: در بخش اصلی این جشنواره آثار اصحاب رسانه در حوزه‌های یادداشت و سرمقاله، عکس (خبری و مستند)، خبر، گزارش تحلیلی _ توصیفی، گزارش خبری، گزارش ویدیویی، مصاحبه تفصیلی، تیتر، طراحی و صفحه آرایی، طنز مکتوب و کاریکاتور و پوستر و اینفوگرافیک دریافت و ارزیابی شد.

طهرانی مقدم اظهارداشت: تمامی این آثار توسط چهار داور برجسته هر حوزه در تهران داوری شد و استان هیچ دخل و تصرفی در نتایج و افراد برگزیده نداشته است.

وی همچنین گفت: مکان مجتمع رسانه‌ها بعد از سالها برای استقرار رسانه‌های استان مشخص شده و تفاهم‌نامه‌هایی نیز با اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تامین اجتماعی و دانشگاه آزاد سیستان و بلوچستان برای اصحاب رسانه صورت گرفته است.

مدیرعامل خانه مطبوعات سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: برای پیگیری دیپلماسی رسانه‌ای با کشورهای همسایه نیز اقداماتی صورت گرفته و قولی نیز از شهردار زاهدان برای اصحاب رسانه گرفته شده که بزودی اعلام خواهد شد.

در ابتدای این مراسم پیام حجت الاسلام و المسلمین مصطفی محامی نماینده ولی فقیه در سیستان ‌و بلوچستان و امام جمعه زاهدان به مناسبت روز خبرنگار قرائت شد.

همچنین در پایان این مراسم از خبرنگاران عرصه دفاع مقدس و پیشکسوتان این عرصه، اعضای سابق هیئت مدیره خانه مطبوعات و ۱۵۰ نفر از خبرنگاران عضو این خانه تجلیل و افراد منتخب هر بخش جشنواره مطبوعات معرفی و جوایز خود را دریافت کردند.

در این مراسم از حیدر سرایانی رییس خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز سیستان و بلوچستان به عنوان خبرنگار پیشکسوت و خبرنگار عرصه دفاع مقدس تقدیر شد.

همچنین در بخش عکس ششمین جشنواره مطبوعات، خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های خبری سیستان وبلوچستان حامد غلامی برای اثر "سیلاب بلوچستان، توفان شن در منطقه سیستان" و در بخش گزارش توصیفی، تحلیلی لیلا خطیب زاده برای گزارش "حاشیه نشینی؛ در چابهار جز فقر و بیکاری یافت نمی شود" از خبرگزاری ایرنا به ترتیب حائز رتبه اول و دوم شدند.