تهران- ایرنا- فاطمه هاشمی در نامه‌ای به رییس بنیاد مستغعفان تاکید کرد پس از پایان دوره ریاست‌جمهوری مرحوم هاشمی و بنا به توصیه شورای عالی امنیت ملی به دلایل رعایت مسائل حفاظتی و امنیتی، ساختمان دولتی موسوم به کاخ مرمر در اختیار آیت‌ا… هاشمی قرار گرفت و ایشان در انتخاب آن، هیچ نقشی نداشتند.

پرویز فتاح شامگاه هجدهم مردادماه با حضور در برنامه نگاه یک تلویزیون به ارائه گزارش از عملکرد بنیاد مستضعفان طی یک سال گذشته پرداخت. بخشی از این گزارش به موضوع املاک و دارایی‌های بنیاد اختصاص داشت که در اختیار اشخاص یا نهادهایی قرار دارند و بنیاد در پی بازپس‌گیری آن‌هاست. در اظهارات فتاح درباره پروسه این بازپس گیری و دشواری‌های آن، نام برخی از افراد و نهادها و سازمان‌ها هم به میان آمد و  اغلب کسانی که فتاح از آنها نام برده بود، به این اظهارات واکنش نشان دادند.

رییس بنیاد مستضعفان در گزارش خود درباره مستغلات کاخ مرمر، تخریب و ساخت و سازهای غیرقانونی در آن گفته بود: این بنا سال‌ها در تملک آقای هاشمی رفسنجانی و سپس در دست تشخیص مصلحت بود و زمانی که دولت قصد بهره برداری دیگری از این ملک را داشت، با همکاری آقای روحانی کاخ مرمر باز پس گرفته و با همکاری سازمان میراث فرهنگی قرار شد این بنا تبدیل به موزه شود.

در همین ارتباط فاطمه هاشمی در نامه‌ای به پرویز فتاح نوشت: اظهارات اخیر جنابعالی در مورد برخی اموال بنیاد مستضعفان، هرچند آنچنان آش شوری شد که با واکنش‌های منفی از سوی مخاطبان، دستگاه‌ها و نهادهای حتی همسو با جنابعالی قرار گرفت تا جایی که مجبور به حذف و سانسور این سخنان از بخش بایگانی رسانه‌ای خود شدند، ولی بیانات مجدد شما در مورد کاخ مرمر و آثار باستانی آن، در خوشبینانه‌ترین حالت، حکایت از بی‌اطلاعی یا کم‌اطلاعی جنابعالی دارد.

در ادامه این نامه آمده است: شما که خود در مقطع ریاست آیت‌ا… هاشمی رفسنجانی بر مجمع تشخیص مصلحت نظام در همان ساختمان، با ایشان دیدار و گفت‌وگو داشتید، باید به خوبی بدانید که نخست اینکه این ساختمان بعد از انقلاب اسلامی، مدتی در اختیار کمیته انقلاب و سپس قوه قضائیه و دادستان کل انقلاب قرار گرفت و سال‌ها مرحوم آیت‌ا… موسوی اردبیلی به‌ عنوان رئیس قوه قضائیه، آیت‌ا… یوسف صانعی به‌ عنوان دادستان کل کشور و آیت‌ا… محمدی یزدی به ‌عنوان رئیس قوه قضائیه، در آن مستقر شدند. در آن سال‌ها به‌ ویژه در زمان استقرار آیت‌ا… یزدی، تغییرات و تخریب‌های زیادی در آثار باستانی این بنا، بدون اطلاع سازمان میراث فرهنگی آن زمان ایجاد شد که بعدها، بنیاد مستضعفان به ‌عنوان مالک و سازمان میراث فرهنگی به‌ عنوان متولی نگهداری کاخ، به دستور آیت‌ا… هاشمی رفسنجانی و با همت و مدیریت پیگیر مرحوم دکتر حبیبی، اقدام به مرمت و بازسازی قسمت‌های تخریب‌شده آن کردند.

پدرم نقشی در انتخاب ساختمان نداشت

در ادامه این نامه تصریح شده است: بعید است، جنابعالی از سابقه کاربری این ساختمان قبل از مرحوم آیت‌ا… هاشمی رفسنجانی و مرمت‌های صورت‌گرفته در آن، بی‌اطلاع باشید که هر بار به ‌عمد، از ایشان نام می‌برید. بر شما پوشیده نیست که این ساختمان دولتی پس از پایان دوره ریاست‌جمهوری آیت‌ا… هاشمی رفسنجانی، بنا به توصیه شورای عالی امنیت ملی، به دلایل رعایت مسائل حفاظتی و امنیتی، در اختیار ایشان قرار گرفت و آیت‌ا… هاشمی، در انتخاب آن، هیچ نقشی نداشتند.

دختر مرحوم هاشمی رفسنجانی در ادامه این نامه گفت: اظهارات جنابعالی، هنگامی قابل تامل‌تر و دارای جهت‌گیری‌های جناحی و سیاسی بیشتر می‌شود که در هیچ‌ یک از این اظهارات، به سایر اماکن و کاخ‌های موجود در همان محدوده خیابان پاستور که اتفاقا هنوز در دست برخی مقامات قرار دارد و در حال حاضر کاربری اداری پیدا کرده است، هیچگونه اشاره‌ای نمی‌کنید، از جمله ساختمان نظام مافی، کاخ نخست‌وزیری، کاخ قوه قضائیه و کاخ فرح و … اگر جنابعالی واقعا تا این حد نگران کاخ‌ها و آثار باستانی موجود در آنها هستید، بهتر است پرونده ۲ فقره آتش زدن کاخ مرمر در زمان استقرار آیت‌ا… ‌هاشمی را از دستگاه‌های ذیربط و بایگانی بنیاد بخواهید تا بدانید چه کسانی برای تهدید جان ایشان، حتی حاضر شدند آثار باستانی منحصربه‌فرد آن را با افراد مستقر در آن به آتش بکشند. همچنین مرحوم آیت‌ا… هاشمی، چه اهتمام و جدیتی برای ترمیم تابلوهای نفیس نقاشی به آتش کشیده شده و فرش‌های آن مجموعه انجام دادند.

فیلم آتش‌زنندگان را ببینید

فاطمه هاشمی در ادامه نامه خود خطاب به فتاح یادآورد شد: شما حتی می‌توانید فیلم و تصاویر فرد یا افراد آتش‌زننده را که از طریق دوربین‌های مداربسته ثبت و ضبط شده و در اختیار مقامات انتظامی و امنیتی آن زمان قرار گرفت (که البته هیچ‌گونه پیگیری هم انجام نشد) بخواهید و خود، به عنوان متولی امر، پیگیر قضائی پرونده تخریب‌کنندگان آثار باستانی باشید و بدون ملاحظه کاری و ترس، نتیجه را در اظهارات‌تان به افکار عمومی اطلاع دهید.

وی با تاکید بر اینکه بد نیست در کنار حساسیتی که به حفظ و بازپس‌گیری اماکن دولتی دارید، نیم‌نگاهی هم به برخی اماکن و اموال متعلق به بیت‌المال بنیاد داشته باشید، تصریح کرد: طی این سال‌ها این اموال به افرادی خاص واگذار شده و هنوز کسی به سراغ آنان نرفته است یا کسانی که بنیاد خود املاک دولتی را در اختیارشان گذاشته و در آن ساکن شده‌اند. از جنابعالی به‌ عنوان فرد مدعی رعایت انصاف و پایبندی به ارزش‌های اسلامی و اخلاقی، انتظار می‌رود بر سبیل انصاف، حقیقت و وجدان بیدار سخن بگویید و حرکت کنید.

مجمع تشخیص: کاخ مرمر را پس داده‌ایم

پیش از این روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام در اطلاعیه‌ای در پاسخ به اظهارات رییس بنیاد مستضعفان نوشت: در مردادماه ۱۳۹۷ و در زمان ریاست مرحوم آیت‌الله هاشمی شاهرودی بر مجمع، ساختمان کاخ مرمر و نیز دو ساختمان مرکز تحقیقات استراتژیک به ریاست وقت بنیاد، سعیدی‌کیا تحویل شد. پس از تحویل ساختمان‌های فوق‌الذکر به بنیاد مستضعفان، مجمع تشخیص مصلحت نظام، هیچگونه بهره‌برداری از ساختمان‌های مذکور نداشته است.

همچنین آیت الله «محسن مجتهد شبستری» عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در واکنش به قرار گرفتن کاخ مرمر در اختیار مجمع تشخیص مصلحت نظام، گفت: «در حال حاضر قسمت عمده کاخ مرمر از حاکمیت مجمع تشخیص خارج شده و قسمت‌هایی از مجلس سابق برای مجمع تشخص مصلحت در نظر گرفته شده است.»