به گزارش ایرنا، ظریف در ادامه این گفت وگوی ویژه افزود: به مسؤولان لبنان اطیمنان دادهام که ایران آماده کمک به لبنان و نه تحمیلی چیزی بر این کشور است وما حامی مردم لبنان هستیم و آنچه آنان انتخاب می کنند.
ظریف با اشاره به انفجار در اسکله بیروت و تأکید بر این که ایران در «این فاجعه بزرگ» در کنار مردم لبنان ایستاده است، افزود: استقرار ناوچههای [خارجی] در ساحل لبنان غیرعادی است بلکه تهدیدی علیه مردم و مقاومت لبنان است.
اخیراً چند کشتی جنگی فرانسوی با ۷۰۰ نیروی نظامی در بندر بیروت پهلو گرفته است و دولت مکرون مدعی است حضور این کشتیها و ناوچهها در راستای کمک و امدادرسانی به لبنان است.
**آمادگی ایران برای کمک به لبنان در زمینه انرژی
ظریف همچنین با اعلام آمادگی ایران برای کمک به لبنان در زمینه انرژی و دیگر زمینهها گفت:تهران آماده است، مطابق خواسته مقامات لبنانی در زمینه انرژی و سایر زمینهها حمایت کند و تجربیاتش را در اختیار آنها قرار دهد.
وزیر امورخارجه ایران در بخش دیگری از سخنانش، امنیت لبنان را امنیت ایران دانست و تصریح کرد: تهران هر دولتی را که مردم لبنان انتخاب کنند، به رسمیت میشناسد و با آن همکاری میکند.
وی هرگونه نقش آفرینی ایران در تشکیل دولت جدید لبنان را رد کرد و افزود: ایران هیچ گزینهای ندارد که برای دولت جدید لبنان معرفی کند و تنها همکاری ما منوط به فردی است که توسط مردم لبنان انتخاب شود.
ظریف تصریح کرد: ایران هرگز به نیابت از سوریه، لبنان و سوریه یا هیچ کشور دیگر تصمیم نخواهد گرفت.
وزیر امورخارجه ایران افزود: برای کمک به لبنان موافقت کردیم منوط به این که تصمیم [برای تشکیل دولت جدید لبنان] به دست خود مردم این کشور انجام شود.
وزیر امور خارجه ایران همچنین تکذیب کرد که "امانوئل مکرون" رییس جمهوری فرانسه حامل پیام آمریکا در رابطه با لبنان به دکتر "حسن روحانی" رییس جمهوری ایران بوده است.
ظریف در خصوص تحقیقات درباره حادثه دلخراش انفجار اسکله بیروت هم گفت: باور ما این است که تحقیقات باید توسط لبنان و دولت این کشور انجام شود.
** عراق ولبنان باید به دست خود آنها اداره شود
وی افزود: ایمان داریم آمریکا نباید آینده عراق را رقم بزند و به گروههای عراقی و مسؤولان لبنانی گفتهایم که ایران از فردی برای ریاست جمهوری حمایت خواهد کرد که شما آن را انتخاب میکنید.
وی در بخش دیگری از سخنانش افزود: توهم برخی را که مدعی هستند ما و آمریکاییها تحمیل کننده دولتها در لبنان و عراق هستیم، نمیپذیریم.
ظریف تصریح کرد: بخاطر حمایت از لبنان از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی تحت فشارهای زیادی قرار گرفتیم و همیشه آماده حمایت از این کشور هستیم.
ظریف در بخش دیگری از سخنانش به عادی شدن علنی امارات و رژیم صهیونیستی پرداخت و افزود:این گونه توافقها هیچ تأثیری نخواهد داشت.
وی گفت: اقدام ابوظبی (در رابطه با عادیسازی روابط با دشمن صهیونیستی) مایه تاسف است، هرچند این اقدام تازگی ندارد.
وزیر امورخارجه ایران با اشاره به این که "حکام ابوظبی و عربستان روابطی قدیمی با نتانیاهو دارند و آنها رژیم صهیونیستی را دشمن نمیدانند"، اضافه کرد: حکام امارات و عربستان با کسانی همکاری میکنند که در حق ملت فلسطین دست به جنایتها زدهاند.
وی با بیان این که توافق امارات و رژیم تلآویو، در حمایت از [پیروزی دونالد] ترامپ [در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا] صورت گرفته است، افزود: ایالات متحده و صهیونیستها هرگز در کنار ابوظبی و ریاض نخواهند بود.
ظریف خطاب به مقامات اماراتی گفت: امارات نباید دوستی و همسایگی با ما را با همگرایی با صهیونیستها جایگزین کنند.
ظریف اضافه کرد: رژیم صهیونیستی تمام امکانات خود را علیه ایران بکار گرفته اما دستاورد خاصی بدست نیاورده است.
وی به گفت وگوی چند هفته گذشته خود با "عبدالله بن زاید" وزیر امورخارجه امارات اشاره کرد و گفت: در تماس اخیر با همتای اماراتی در خصوص [راههای مقابله ] با ویروس کرونا و همکاری دوجانبه صحبت کردیم.
**ایران همواره آماده گفت وگو با همسایگان است
وی با بیان این که "به همکاری منطقهای و گفت وگو ایمان داریم، افزود: دستان ما به سوی تمام کشورهای منطقه برای همکاری دراز است و صرف نظر از گذشته، برای امنیت منطقه تلاش خواهیم کرد و طرح صلح هرمز نیز همواره مطرح است.
ظریف گفت: اگر حاکمان سعودی به دنبال گفت وگو با ما هستند، موضوعات زیادی برای این کار وجود دارد، به آنان پیشنهاد میکنم که توافق صلح هرمز را مطالعه و بررسی کنند.
وی افزود: ایران شواهد زیادی در اختیار دارد که بیانگر حمایت حاکمان سعودی از گروههای تروریستی است و آرزوی آنها این است که پای آمریکاییها را برای درگیری با ایران باز کنند که این امر هرگز محقق نخواهد شد.
** تلاش ناکام آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران
ظریف به اقدامات شکست خورده آمریکا برای تحریم تسلیحاتی ایران در شورای امنیت اشاره کرد و افزود: ایالات متحده هرگز موفق نخواهد شد که شورای امنیت را برای تداوم تحریحم تسلیحاتی ایران به کار گیرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: جهان امروز جهان فراغربی است و کشورهای غربی نیز خود تمایل دارند که روابط پایداری با چین داشته باشند.
ظریف در پایان روابط ایران با بسیاری از کشورها را خوب توصیف کرد و افزود: برای تعمیق روابط و گسترش با کشورها تلاش میکنیم.