گنبدکاووس - ایرنا - رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گالیکش گفت که حضور بی‌رویه مردم با خودرو در مناطق جنگلی این شهرستان و پارک ملی گلستان سبب از بین رفتن بافت اسفنجی خاک عرصه‌های جنگلی و سفت شدن آن و در نتیجه تغذیه نشدن ریشه درختان و در نهایت شکنندگی آنها با کمترین وزش باد یا توفان شده است.

صفر سیجانی روز شنبه به خبرنگار ایرنا گفت: شهرستان گالیکش ۴۲ هزار هکتار اراضی جنگلی و مرتعی دارد که ۱۰ هزار هکتار آن در محدود پارک ملی گلستان واقع است.

وی افزود: حضور پرشمار مردم با خودرو در مناطق جنگلی گالیکش، انداختن زیرانداز برای نشستن و استراحت کردن و نیز روشن کردن آتش برای تهیه چای و کباب، به مرور زمان، منجر به سفتی خاک و از بین رفتن بافت اسفنجی جنگل شده است.

وی با بیان اینکه عمر طبیعی درختان جنگلی حداقل ۱۰۰ سال است، افزود: بافت اسفنجی خاک جنگل به مرور و در اثر استفاده زیاد انسان سفت شده و امکان نفوذ آب و تغذیه ریشه درختان از بین می‌رود بنابراین درختان با عمر ۳۰ تا ۴۰ ساله به مرور خشک شده و با کمترین وزش باد یا توفان کنده می‌شود.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گالیکش ادامه داد: همچنین حضور بی‌ملاحظه مردم در طبیعت سبب کم شدن تنوع گونه‌های گیاهی و افزایش آفات و امراض در گیاهان شده که نمونه آن کاهش تعداد شمشادها و زغالی شدن درختان بلوط در جنگل‌های منطقه شرق گلستان است.

وی بابیان اینکه گالیکش هیچ تفرجگاه جنگلی ندارد اظهار داشت: هم اکنون طرح مطالعه ایجاد ۲ تفرجگاه جنگلی دراین شهرستان در منطقه "نارودار" به مساحت ۷۰ هکتار و منطقه "لووه" به مساحت ۱۰۰ هکتار درحال انجام است.

شهرستان گالیکش با افزون بر ۶۳ هزار نفر جمعیت، ۴۲ هزار هکتار عرصه‌های جنگلی و مرتعی دارد.