تهران- ایرنا- عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: موضع گیری قاطعانه ایران درباره هر گونه اقدام خلاف برجام در نتیجه نشست شورای امنیت تاثیرگذار بود و اعضای شورا به این نتیجه رسیدند که هر اقدام غیرمنطقی پیامدهای خطرناکی به دنبال خواهد داشت.

«عباس گلرو» در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا درباره ناکامی ‌آمریکا در نشست روز جمعه شورای امنیت اظهار داشت: آمریکایی‌ها قطعنامه تمدید تحریم‌ تسلیحاتی علیه ایران را به شورای امنیت بردند و نتیجه نگرفتند؛ این نشان داد که اقدام یکجانبه آمریکا مورد پذیرش نیست و حتی کشورهای اروپایی و هم پیمان آمریکا هم به تقاضای این کشور رای ممتنع دادند.

وی ادامه داد: آمریکا تنها جمهوری دومینیکن را توانست با خود همراه کند. این جمهوری در مدتی که عضو شورای امنیت بوده همیشه پیرو و همراه آمریکا بوده است، اما یازده کشور به این قطعنامه رای ممتنع دادند و روسیه و چین با آن مخالفت کردند لذا این قطعنامه رای نیاورد و شکست سنگینی برای آمریکا رقم خورد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با بیان اینکه اولین بار نیست که آمریکا در شورای امنیت با شکست مواجه می‌شود، گفت: قبلاً هم آمریکا قطعنامه‌هایی در شورای امنیت ارائه داده که نتوانسته همراهی اعضا را بدست آورد بعنوان مثال دو سال قبل قطعنامه ای در موضوع فلسطین و علیه حماس به شورای امنیت برد، که تنها یک رای آورد و ۱۴ رای مخالف یا ممتنع داشت.

 گلرو یادآورشد: عدم همراهی کشورهای عضو شورای امنیت با آمریکا، نشان دهنده شکست سیاست یکجانبه گرایی آمریکاست و به اعتراف مقامات آمریکا از جمله سخنگوی وزارت امور خارجه این کشور در تاریخ سازمان ملل سابقه نداشته که آمریکا تا این حد منزوی باشد.

وی با اشاره به رای ممتنع انگلیس به این قطعنامه و استدلال آنها مبنی بر اینکه "چون می دانستند که این قطعنامه از رای موافق شورای امنیت برخوردار نیست به‌آن رای ممتنع دادند"،  گفت:  روس‌ها هم در توضیح رای خود گفتند که این اقدام آمریکا نقض قطعنامه ۲۲۳۱ است و به آن رای مخالف دادند. چین هم در توضیح رای خود گفته است که یکجانبه گرایی آمریکا به هیچ وجه مورد حمایت نیست و زورگویی شکست می‌خورد.

گلرو افزود: آمریکایی‌ها البته تهدید کردند که در روزهای آتی برای بازگشت خودکار تحریم‌ها که اصطلاحاً «مکانیسم ماشه» گفته می شود تحریم‌های ایران را پیگیری می‌کنند. علیرغم این تهدیدات مهم این است که در شورای امنیت آمریکایی‌ها همراهی کشورهای متحد خود را هم ندارند.

وی یادآورشد:  در دو سال و اندی که از خروج آمریکا از برجام می‌گذرد در هر نشست ۶ ماهه ای که برای بررسی گزارش دبیر کل در رابطه با قطعنامه ۲۲۳۱ برگزار می‌شد اروپایی‌ها مخالفت خود را با خروج آمریکا از برجام اعلام و با آن همراهی نکردند.

رئیس کمیته روابط خارجی کمیسیون امنیت ملی و سیاست‌خارجی مجلس گفت: رد قطعنامه آمریکا در شورای امنیت، شکست سنگین و غیرمنتظره برای آمریکا و متحدان آن به شمار می‌رود. اسرائیل از این جهت که لابی خود را فعال و تلاش کرده بود که با تصویب این قطعنامه دنیا را علیه ایران متحد کند و از طرفی متاسفانه شورای همکاری خلیج فارس هم به شورای امنیت نامه داده و با آمریکا همراهی کرده بودند.

 این کارشناس مسائل بین المللی افزود: برخی کشورهای عربی مانند عربستان سعودی با لابی سنگین در سازمان ملل با اعضای شورای امنیت به دنبال مجاب کردن کشورهای عضو این شورا برای همراهی با سیاست آمریکا و تمدید قطعنامه تحریم تسلیحاتی ایران بودند.

گلرو درباره نقش و تاثیر دیپلماسی ایران در شکست اقدام آمریکا در شورای امنیت گفت: شکست قطعنامه آمریکا در شورای امنیت به نوعی حاصل رایزنی‌های ایران در شورای امنیت و در پایتخت‌ها و در نقاط مختلف است؛ از طرفی موضع محکم جمهوری اسلامی ایران در مقابله با هرگونه اقدام آمریکا هم در این اتفاق بسیار تاثیرگذار بوده است.

رئیس کمیته روابط خارجی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: ارزیابی کشورهای عضو شورای امنیت از موضع قاطع تهران این بود که هرگونه اقدام خلاف برجام، پیامدهای خطرناکی دارد ضمن اینکه هم خروج آمریکا از برجام و هم تمدید تحریم‌ها از ایران غیرمنطقی و نقض آشکار قطعنامه‌ای بود که خود آنها در شورای امنیت تصویب کردند.

 وی خاطرنشان کرد: نشست دیروز شورای امنیت نشان داد که کشورها با یکجانبه گرایی آمریکا مخالف هستند و یکجانبه گرایی راه به جایی نمی‌برد.