مشهد- ایرنا- مدیر موسسه فرهنگی پیام آزادگان خراسان رضوی گفت: آزادگان خود را بدهکار نظام اسلامی می‌دانند و به همین سبب تمام تلاش علمی و کارآفرینی خود را در این زمینه به کار گرفته‌اند.

علی اکبر عرفانی روز شنبه در گفت و گو  با خبرنگار ایرنا افزود: آزادگان، دوران اسارت خود در عراق را به دانشگاه تبدیل کردند بطوریکه در آن دوران با وجود همه فشارها بسیاری از آنان به فراگیری زبان دوم روی آوردند و برخی حتی چند زبان خارجی فراگرفتند.

وی ادامه داد: آزادگان پس از بازگشت به کشور با عنایت به زیرساخت‌های علمی و مهارتی در دوران اسارت به مهارتهای علمی پرداختند که نتایج آن از نیمه دوم دهه ۸۰ خورشیدی خود را نشان داد.

مدیر موسسه فرهنگی پیام آزادگان خراسان رضوی گفت: خروجی این تلاشها تعداد قابل ملاحظه‌ای پزشک، استاد دانشگاه، استاد تمام وقت، حقوقدان، نماینده مجلس و حتی استاندار بود.

وی به فعالیت بخش قابل توجهی از آزادگان در سازمان حج و زیارت و رضایت دولت و مردم از عملکرد این قشر در سازمان یاد شده اشاره و بیان کرد: در بخش کارآفرینی خصوصی نیز برخی آزادگان که  صاحب حرف مختلف بودند وارد عرصه شده‌اند.

عرفانی افزود: فعالیت آزادگان در شرکت غذایی بهداشتی مینو، تولیدات این کارخانه را از چند قلم مواد خوراکی ساده به تولیدات متنوع از صنایع غذایی و مشتقات میوه‌ها افزایش داد.

وی ادامه داد: اطلاعات و آمار از حوزه فعالیت‌های مختلف آزادگان و تخصص‌های آنان در استان و کشور در حال جمع آوری است و امیدواریم این فرایند تا پایان سال به اتمام برسد تا بتوان آمار مستندی از نقش آفرینی اجتماعی آزادگان در جامعه ارائه نمود.

۴۳ هزار آزاده در دوران دفاع مقدس از ۶ ماه تا بیش از ۱۰ سال عمر خود را در زندان‌های رژیم بعث عراق سپری کردند و ۵۷۰ نفر از آنان در غربت اسارت به مقام رفیع شهادت رسیدند. در مجموع از این تعدادآزاده سه هزار و ۳۹۵ نفر نشان افتخار استان خراسان رضوی به شمار می‌روند.