دکتر حسین زارع روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این استان واحد مجزای پلاسما آفریزیس نداشت که با توجه به رایزنی های انجام شده این دستگاه در اختیار استان قرار گرفت.
وی افزود: با راه اندازی این واحد افرادی که شرایط اهدای پلاسما را دارند می توانند به این مرکز مراجعه کنند.
وی اظهار داشت: افراد بالای ۱۸ تا ۶۰ سال که به ویروس کرونا مبتلا شده اما در بیمارستانها بستری نشده و بهبود یافته اند پس از گذشت یک ماه از بهبودی می توانند پلاسما را اهدا کنند.
زارع گفت: همچنین بیماران بهبود یافته ای که با عنوان بیمار کووید ۱۹ در بیمارستان ها بستری و مرخص شده اند می توانند برای اهدای پلاسما به پایگاه انتقال خون مراجعه کنند.
مدیرکل انتقال خون خراسان شمالی افزود: بیماران بهبود یافته کرونایی طبق پروتکل ها تا چهار ماه می توانند اهدای پلاسما داشته باشد که بعضا به سطح ایمنی افرد نیز بستگی دارد.
وی اظهار داشت: در مرکز خونگیری استان با راه اندازی دستگاه آفریزیس به طور مستقیم از فرد اهدا کننده پلاسما دریافت می شود.
وی گفت: در احصای پلاسما مجزا بیشتر برای پلاسما درمانی در بحث ویروس کرونا مورد استفاده قرار می گیرد.
مدیرکل انتقال خون خراسان شمالی بیان اینکه ذخایر خونی خراسان شمالی مطلوب است افزود: در چهار ماه سال جاری هفت هزار و ۸۸۷ نفر داوطلب اهدای خون به مراکز ثابت و سیار خونگیری استان مراجعه داشته اند که از این تعداد ۶ هزار و ۵۰۶ نفر موفق به اهدای خون شدند.
زارع، شاخص اهدای خون استان در سال جاری را ۸۲.۴۹ درصد عنوان کرد و افزود: این شاخص در مدت مشابه پارسال ۸۰.۳۶ درصد بوده است، ضمن اینکه شاخص اهدای مستمر خون استان امسال ۵۸ درصد و پارسال ۶۱ درصد بوده است.
خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد.