وی روز شنبه در حاشیه آئین افتتاح ایستگاه ۱۳۲ آتشنشانی شهر تهران در مورد تجهیزات جدید بکار گرفته شده در آتشنشانی به خبرنگاران توضیح داد: این تجهیزات قبلا در سازمان آتشنشانی تهران وجود نداشت و برخی از آنها کاملا داخلیسازی شده و برخی دیگر نیز پیش از تحریم خریداری شد.
وی با بیان اینکه ایمنی یک فرآیند است که از طراحی و مقررات ملی ساختمان آغاز و به رعایت ضوابط ایمنی از سوی استفادهکننده ختم میشود، بیان کرد: در این زمینه آموزش هم بسیار نقش دارد.
به گفته حناچی آموزش پرسنل آتشنشانی به طور مستمر در جریان است زیرا بحران باید از قبل مدلسازی شده تا زمینه ارتقای آنها فراهم شود.
شهردار تهران همچنین گفت که خوشبختانه در این دوره مدیریت شهری، شورای اسلامی شهر درصدی از درآمد شهرداری را برای توسعه آتشنشانی اختصاص داده و از سوی دیگر شهروندان هم با فیشهایی روبرو شدهاند که به همین منظور صادر شده است.
وی ادامه داد: هرچقدر آتشنشانان ما مجهزتر و آموزش دیدهتر باشند، احتمال خطر کمتر میشود و البته نباید از موضوع پیشگیری هم غافل شد.
«حناچی» با بیان اینکه ۳۳ هزار ساختمان ناایمن در سطح شهر تهران وجود دارد، توضیح داد: وضع برخی ساختمانهای بلندمرتبه شهر با طرح ویژهای تحت عنوان ۹۹۹ توسط آتشنشانی رصد و پیگیری میشود.
وی افزود: عمده این ساختمان قبل از اجباری شدن مقررات ملی کشور ساخته شده است.
«حناچی» در بخش دیگری از سخنانش بر آموزش همگانی به هنگام بحران تاکید کرد و گفت: ساکنان ساختمانهای ناایمن باید بدانند برای این ناایمنی چه کاری باید انجام بدهند.
شهردار تهران همچنین بر جذب و آموزش مستمر آتشنشانان تاکید کرد و افزود: آموزش تعداد معدودی از آتشنشان زن در دستور کار قرار گرفته است و اخذ مجوز استخدام جدید پیگیری میشود.
وی ادامه داد: چون آتشنشانی جزو مشاغل سخت محسوب میشود، سالهای خدمت آنان کمتر از کارکنان عادی است و از اینرو به طور مرتب باید جذب در آتشنشانی داشته باشیم تا نیروهای جدید وارد شوند و آموزش ببینند.
حناچی گفت: آخرین بار حدود ۲۰۰ نفر استخدام شدهاند ولی این روند ادامه دارد.
شهردار تهران درباره نگرانیهایی که درباره ناایمن بودن فضاهای شهری با کشته شدن یک پسر نوجوان در پارک لاله مطرح شده است نیز گفت: این مساله مربوط به رعایت مقررات مربوط سلامت، ایمنی، محیط است و پارکها و فضاهای عمومی دائما باید از این منظر کنترل شود.
تغییر کاربری به حوادث پلاسکو و سینا منجر شد
وی با بیان اینکه تغییر کاربری ساختمان موجب حوادث تلخی مثل آتش سوزی پلاسکو و سینا شد، گفت: باید از اینگونه حوادث درس بگیریم وگرنه هیچ پیشرفتی نخواهیمکرد.
حناچی افزود: ما در حادثه سینا به دلیل تغییر کاربری ضربه خوردیم و در این زمینه لایحهای هم حتما به مجلس خواهیمبرد.
وی در ادامه از "عِرق سازمانی" به عنوان موتور محرک برای پیشرفت هر نهادی نام برد و گفت: سازمان آتشنشانی شهر تهران به واسطه دارا بودن این عرق سازمانی توانسته با همه محدودیتها مقابله کند و هر روز به فکر نجات جان انسانها باشد.
شهردار تهران با بیان اینکه، به نظم و دیسیپلین مشابه افراد نظامی در سازمان آتشنشانی شهر تهران لازم نیاز است، گفت: اقدامات این سازمان همگی در مواقع بحرانی شکل میگیرد و اگر این نظم وجود نداشته باشد کارها به درستی پیش نمیرود.
وی همچنین بر حفظ و ارتقای سازمان آتشنشانی به عنوان سرمایه اجتماعی تاکید کرد و گفت: نباید این سرمایه اجتماعی که بهتدریج شکل گرفتهاست به دلایل مختلف خدشهدار شود.
حناچی ادامه داد: یک میلیون پارسل (قطعه ساختمان) در سطح شهر تهران داریم که از این بین ۳۳ هزار ساختمان ناایمن است و از این رو طرح ۹۹۹ سازمان آتش نشانی موضوع مهمی است که باید به آن توجه کرد.
وی خاطرنشان کرد: ساکنان هر خانه ناایمن باید بدانند که چرا ساختمان محل سکونتشان ناایمن است و در صدد رفع آن بر بیایند و اینگونه نباشد که بعد از حادثه بگویند چرا اطلاع نداشتهاند.