تهران-ایرنا- خبرگزاری آسوشیتدپرس از امضای توافق همکاری دفاعی آمریکا با مقام های لهستانی خبر داد؛ توافقی که از افزایش حضور نظامی آمریکا در کشورهای شرق اروپا حکایت دارد.

به گزارش ایرنا، این خبرگزاری آمریکایی گزارش داد: مایک پمپئو وزیر دفاع آمریکا با امضای توافق همکاری دفاعی با مقام های لهستانی راه را برای عزام نیروهای آمریکایی از آلمان به لهستان هموار خواهد کرد.

این گزارش افزود: پمپئو روز شنبه در پایان سفر چهار روزه خود به چهار کشور اروپای مرکزی و شرقی توافق همکاری دفاعی گسترده ای را در ورشو پایتخت لهستان با «ماریوس بلاسچاک» وزیر  دفاع این کشور امضا کرد که چارچوب قانونی افزایش حضور نظامی در این کشور را تدوین می کند.

این توافق متمم توافق کنونی «وضعیت نیروهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)» است و امکان تقویت و مدرنیزه سازی قابلیتها و  تسهیلات نظامی را از طریق امکان دسترسی نیروهای آمریکایی به تاسیسات نظامی بیشتر در لهستان فراهم می کند. این توافق همچنین مقرراتی را برای سهیم شدن در هزینه های لجستیکی و زیرساختی گسترش حضور آمریکا در این کشور تعیین می کند.

اکنون آمریکا حدود چهار هزار و ۵۰۰ نیرو در لهستان دارد اما بر اساس تصمیم دوجانبه اعلام شده در سال گذشته، حدود هزار نیروی دیگر به این تعداد افزوده خواهد شد. ماه گذشته در راستای درخواست دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا برای کاهش نیروهای آمریکایی در آلمان، پنتاگون اعلام کرد که حدود ۱۲۰۰ نیرو از آلمان خارج و حدود ۵ هزار و ۶۰۰ نیرو به دیگر کشورهای اروپایی از جمله لهستان اعزام خواهند شد.

بعلاوه تعدادی از ستادهای فرماندهی نظامی آمریکا از آلمان خارج می شوند که از جمله آنها نیروهای وی ارتش آمریکا در پادگان های خارجی است که در سال آینده به لهستان منتقل می شوند.

ترامپ علنا از آلمان به بهانه هزینه نکردن کافی در بودجه دفاعی خود و نپرداختن سهم خود در ناتو شکایت کرده است. کشورهای ناتو متعهد شده اند ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را صرف بودجه دفاعی کنند.

آسوشیتدپرس نوشت: امضای این توافق فقط یک روز بعد از شکست دولت ترامپ در سازمان ملل برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران انجام شد و فقط جمهوری دومنیکن از این پیشنهاد ترامپ حمایت کرد. پمپئو روز یکشنبه برای شرکت در مراسم تحلیف رئیس جمهوری عازم این کشور می شود.

با توجه به روابط دوستانه ترامپ و رئیس جمهوری لهستان در این کشور استقبال گرمی از پمپئو به عمل آمد. سیاست حزب حاکم لهستان موسوم به قانون و عدالت، باعث اختلافات این کشور با اتحادیه اروپا شده است. بروکسل نگران  تلاش های دولت لهستان در زمینه اصلاحات قضایی و دیگر اقداماتی است که مقررات حاکمیت قانون و دموکراسی در این کشور عضو اتحادیه اروپا را نقض کرده است.

خبرگزاری رویترز چند وقت پیش گزارش داده بود که آمریکا در حال بررسی گسترش فروش جت های جنگنده اف ۳۵ به کشورهایی همچون یونان و لهستان، همزمان با تلاش این متحدان اروپایی برای تقویت دفاعی خود در مقابل روسیه هستند.