تهران - ایرنا - رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه اعلامیه حقوق بشری که بین کشورهای اسلامی قطعی شد باید ضمانت اجرایی داشته باشد، گفت: از جمله ضمانت اجرایی حقوق بشر، تشکیل دادگاه بین‌المللی اسلامی است که ناقضان و ضایع‌کنندگان حقوق بشر را به محاکمه کشاند.

به گزارش روز شنبه ایرنا از مرکز رسانه قوه قضاییه، حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی در آیین بزرگداشت روز جهانی حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، افزود: توفیقی است که در جمع عزیزان فعال در حوزه دفاع از حقوق بشر شرکت می‌کنم و از مسئولان محترمی که در خارج از کشور امروز سخنرانی کردند و دغدغه‌های خود را در مورد حقوق بشر مطرح کردند، از جمله آقایان فائق زیدان رییس دادگاه عالی عراق، وزیر خارجه ونزوئلا، وزیر حقوق بشر پاکستان و وزیر اوقاف سوریه تشکر می کنم.
وی اظهارداشت: حقوق بشر از نگاه ما که مبتنی بر دین است، نشات گرفته از کرامت انسانی و حقوق انسانی می باشد که از جانب خداوند بر بشریت ارزانی داشته شده است و هیچ کس حق تضییع این کرامت و حقوق را ندارد. از سوی دیگر مبنای حقوق بشر غربی مبتنی بر قرارداد است که البته آنچه را هم که قرارداد می شود، انجام نمی‌دهند.
 رئیس قوه قضاییه با اشاره به ضرورت اجرایی کردن و ضمانت اجرایی یافتن اعلامیه حقوق بشر که میان کشورهای اسلامی در مصر منعقد شد، گفت: از جمله ضمانت‌های اجرایی اعلامیه حقوق بشر اسلامی، تشکیل دادگاه بین المللی اسلامی می باشد که این دادگاه ناقضان حقوق بشر را به محاکمه بکشاند و مردم دنیا بفهمند کسانی که نقض حقوق انسان می کنند، مورد مواخذه و برخورد قرار می گیرند.
 وی ادامه داد: مگر می شود امروز در دنیا ظالمان و مستکبران با تکیه بر زور، قهرمان مبارزه با تروریسم را در یک کشور دیگر ترور کنند  و مورد مواخذه قرار نگیرند؟ این مساله حتما باید در یک دادگاه صالح بین‌المللی مطرح شود و عاملان آن مورد محاکمه قرار گیرند.
رئیسی در ادامه به موضوع تروریسم اقتصادی اشاره کرد و گفت: حتما باید عاملان تروریسم اقتصادی که عرصه را برای بسیاری از مردم دنیا تنگ کرده اند و در لبنان با محاصره اقتصادی برای مردم این کشور مشکل ایجاد کردند و در یمن نیز مردم را در سختی قرار داده‌اند، برخورد شود و آنها مورد محاکمه قرار گیرند. شرایط یمن که با اقدامات تروریستی به سرکردگی آمریکا و امتداد راهبردی آن در منطقه یعنی سعودی به وقوع پیوسته است، دل هر انسان منصفی را به درد می آورد؛ لذا ضرروی است عاملان این امر مورد محاکمه قرار گیرند و در یک دادگاه بین المللی به این تضییع حقوق انسانها رسیدگی شود.
 وی با اشاره به ضرورت استمرار نشست‌های حقوق بشری برای تبدیل مصوبات آنها به ضمانت اجرایی گفت: محاکمه سردمداران استکبار جهانی و نظام سلطه که با قدرت و نفوذ خود در حال تضییع حقوق انسانها هستند، امری شدنی است؛ همانطور که داعش که ساخته دست آمریکا و انگلیس و  صهیونیست‌ها بود، با مجاهدت امثال حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی و بسیاری از نیروهای دل داده به خدا مضمحل شد.
 رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه امروز قدرت و نفوذ نظام جمهوری اسلامی در منطقه دشمن را عصبانی کرده است، گفت: امروز قدرت آمریکا از همه زمانها ضعیف تر است؛ همانطور که مشاهده شد، تلاش های این رژیم برای اعمال مجدد تحریم های تسیلحاتی علیه ایران به یک افتضاح برایش انجامید.
 رئیسی خاطرنشان کرد: ماه‌ها تلاش می‌کنند که یک تحریم تسلیحاتی برای ایران مجددا به تصویب برسانند؛ آنچه که نتیجه شد افتضاح آمریکا در دنیا و جلوی چشم همگان بود.   
 وی افزود: مگر ممکن بود مردم یمن سال‌ها با شکم گرسنه و با محرومیت اینگونه برای دفاع از کرامت انسانی و حقوق انسان بایستند؟   این موضوع از نظر خیلی‌ها شاید امکانپذیر نبود؛ ولی اتفاق افتاد و مقاومت و ایستادگی مردم یمن برای همه عالم زبانزد شد.
 رئیس قوه قضاییه اخلاقی که جریان حقوق بشر غربی به دنبال آن است را اخلاقی انتفاعی عنوان کرد که بر اساس آن اگر به دیگران احترام می‌گذارد و اسم از مردم دیگر می‌برد، برای حفظ منافع است.
رئیسی افزود: نتیجه این حقوق بشر و این سیاست ورزی، تضییع حقوق انسان‌ها، افزایش کلاهک‌های هسته‌ای، هفتاد سال ظلم به مردم فلسطین و این همه ظلم‌هایی است که در دنیا شاهد هستیم.
وی با تاکید بر اینکه امروز مسئله حقوق بشر، مسئله بسیار محوری است که باید مورد توجه همه فرهیختگان در همه عالم باشد، گفت: مسئله اعتراض به بی عدالتی در آمریکا و در اروپا و ایستادگی مردم علیرغم گذشت بیش از دو ماه از حادثه‌ای که اتفاق افتاد، نشان‌دهنده این است که این موضوع جرقه‌ای بوده است و نقاب را از چهره آمریکاو اروپا کنار زده است.
رئیس قوه قضاییه خاطرنشان کرد: این موضوع نشان داد که داعیه داران حقوق انسان بزرگترین ناقضان حقوق بشر در عالم هستند که این موضوع باید مورد توجه ملت‌ها قرار گیرد.
رئیسی اظهارداشت: به تعبیر مقام معظم رهبری آمریکایی‌ها به دنبال دشمنی نسبت به کشور چین و روسیه و دیگر کشورها هستند و این درحالی است که اولین دشمن آن‌ها مردم کشور خودشان هستند؛ چون آن‌ها را ضایع کننده حقوق انسان، عدالت و خواسته‌های به‌حق انسانیت و تضییع کنندگان اولین حقوق انسان می‌دانند.
رئیسی افزود: امروز تبعیض نژادی در آمریکا و برخی از کشورهای اروپایی مردم را به ستوه آورده است و جلوی چشم همه عالم است.
وی یادآور شد: تبعیض نژادی در ذات نظام سلطه و نظام آمریکاست و تا زمانیکه ریشه کن نشود، شرایط همین است. به نظر ما اراده مردم در آمریکا و اروپا و اراده مردم در عالم این است که جریان مبارزه با بی عدالتی و ضایع کردن حقوق انسان ادامه پیدا کند تا این جرقه مشتعل شود و این اشتعال دامن نظام سلطه را بگیرد و آن‌ها را به زیر بکشاند و اراده مردم حاکم شود. این نکته قطعی و اراده الهی است و قطعا و بدون هیچگونه تردیدی تحقق می‌پذیرد.
رئیس قوه قضاییه ادامه داد: یقین داریم پرچمی که ایران اسلامی به برکت انقلابی که امام راحل (ره) رهبری کردند و امروز به دست رهبری معظم انقلاب اسلامی است، در دنیا جلوه‌های بسیاری خواهد داشت. برخی از آن‌ها بر عالم روشن شده است و برخی دیگر در طول تاریخ روشن خواهد شد.
رئیسی گفت: پرچم عدالتخواهی و حفظ حقوق انسان بر زمین قرار نخواهد گرفت و همچنان برافراشته است و تا زمانیکه احقاق حقوق انسان‌ها صورت نگیرد و بی عدالتی ریشه کن نشود، این خیزش و نهضت و عدالتخواهی در عالم ادامه پیدا خواهد کرد و روز به روز وضعیت برتر و بهتر خواهد شد.
وی با اشاره به توافق امارات و رژیم صهیونیستی، گفت: این اتفاقی که در امارات افتاد و پیوندی که با صهیونیست‌ها و آدم کش‌ها و کودک کش‌های تاریخ برقرار کردند، چهره ارتجاع عرب را روشن می‌کند.
رئیس قوه قضاییه یادآور شد: مردم عرب و کشورهای عربی از ابتدای انقلاب فریاد امام و انقلاب اسلامی ایران این بوده که ملل عرب مردمانی دلداده به انقلاب، ارزش‌های الهی و حقوق انسانی هستند و با تروریسم و صهیونیست‌ها و ظلم به مردم عالم ضدیت دارند؛ لذا این پیوند بین امارات و رژیم صهیونیستی را پیوند مردم امارات نمی‌دانیم؛ بلکه پیوند جریان وابسته به نظام سلطه با حاکمان از خدا بی خبر و از مردم، بی خبرِ کشورشان است که چهره آن‌ها را برملاتر کرده و آن‌ها را کنار صهیونیست‌ها نشانده است.
رئیسی خاطرنشان کرد: البته چهره دولت امارات با کاری که در یمن کردند و زنان و کودکان را کشتند، روشن شد؛ ولی امروز برملاتر شده است و پیوند آن‌ها با سعودی‌ها و صهیونیست‌ها بر مردم عرب و خود امارات و کشورهای دیگر روز به روز روشن‌تر می‌شود.
وی تصریح کرد: این حرکت‌ها، چهره‌ها را روشن‌تر خواهد کرد و نهضت دفاع از حقوق بشر و حقوق انسان و ضدیت با نظام سلطه را در بین کشورهای عربی، منطقه و جهان روز به روز رونق خواهد داد.
رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: تصور ما این است که با شرایطی که امروز در منطقه و عالم داریم، نگاه به حقوق انسان و توجه به حقوق بشر و تمایز بین کسانیکه واقعا مدافع حقوق انسان هستند با کسانیکه ناقضان حقوق بشر هستند و خودشان را مدافع حقوق بشر معرفی می‌کنند، روز به روز بیشتر می‌شود و حتما این موضوع به نفع کسانی است که مدافعان واقعی حقوق انسان و بشر هستند.
رئیسی گفت: بسیاری از فریادهایی که امروز در جای جای عالم برای حفظ حقوق بشر بلند است، در کنار هم قرار می‌گیرد و یک هماهنگی و هم نوایی و همدلی در عالم پیدا می‌شود و شرایط برای شناخت جریان نظام سلطه و تروریسم اقنصادی و دولتی و حمایت از جریان ظلم فاحشی که به حقوق انسان در عالم و منطقه می‌شود، روز به روز بهتر می‌شود.
 وی روشن‌تر شدن شناخت جریان سلطه و چهره ناقضان حقوق انسان را مرهون خون شهدا دانست و افزود: این روشن‌تر شدن به برکت خون شهدای یمن، ایران، منطقه و کسانی است که خونشان در جای جای عالم برای حق خواهی و عدالتخواهی به زمین ریخته شده است.  
 رئیس قوه قضاییه یادآور شد: در ایران اسلامی خود را موظف می‌دانیم از همه کسانیکه امروز در عالم فریاد عدالتخواهی و حق خواهی آن‌ها بلند است، با همه وجود حمایت کنیم.
 رئیسی اضافه کرد: در ستاد حقوق بشر به دنبال این موضوع هستیم که با ارتباط گرفتن با دیگر کشورهای اسلامی یک مجموعه بهم پیوسته، منسجم و فعال در عرصه دفاع از حقوق بشر به ویژه در حوزه مسایل حقوقی که در این زمینه ظرفیت بسیاری در کشورهای اسلامی داریم، داشته باشیم.
 وی ابراز امیدواری کرد که مجموعه دستگاه قضایی جمهوری اسلامی با همکاری کشورهای اسلامی بتواند یک مجموعه منسجم حقوقی به عنوان اتحادیه حقوقی کشورهای اسلامی را فعال و از حق مردم در منطقه و عالم دفاع کند.
رئیس قوه قضاییه خاطرنشان کرد: این ظرفیت کاملا در منطقه و در بین کشورهای اسلامی وجود دارد و فعال شدن این ظرفیت می‌تواند به حمایت از حقوق مردم در عالم کمک کند.
 رئیسی با تقدیر و تشکر از همه فعالان عرصه حقوق انسان و دفاع از حقوق انسان، اظهار داشت: امروز کرونا برای مردم در عالم مشکل ایجاد کرده و هرکسی در این عرصه با همه وجود به مردم کند که در خط مقدم آن پزشکان و پرستاران هستند، مدافعان حقوق انسان است و کسانیکه امروز علیرغم وجود کرونا، تحریم برای کشورهای مختلف ایجاد می‌کنند، ضد انسان هستند و این موضوع بر همه روشن است.
 وی ادامه داد: در شرایطی که مردم گرفتار کرونا و کمبودها به ویژه در زمینه لوازم پزشکی هستند، کسانی‌که به سرکردگی آمریکا برای کشورهای مختلف مضیقه ایجاد می‌کنند، ضد حقوق انسان و ضد حقوق بشر هستند.  
 رئیس قوه قضاییه تاکید کرد: کسانیکه از حقوق عامه و حق آب و خاک و محیط زیست دفاع می‌کنند، مدافعان حقوق انسان در عالم هستند.
 وی افزود: آن دسته از کسانیکه حق مردم را در استفاده از منابع طبیعی و مواهب خدادادی ضایع و محیط زیست را تخریب می‌کنند، ضد حقوق انسان هستند.
 رئیسی با بیان اینکه امروز کسانیکه از عدالت و حق خواهی و آزادی انسان دفاع می‌کنند، طرفداران حقوق انسان هستند، گفت: افرادی که امروز از خاک و امکاناتشان در برابر ظلم صهیونیست‌ها دفاع می‌کنند، بزرگترین مدافعان حقوق انسان و کسانیکه با این افراد برخورد می‌کنند، تروریست واقعی هستند.
 رئیس قوه قضاییه ادامه داد: اگرچه امروز رسانه‌ها و امپراطوری رسانه‌ای نمی‌خواهد حق روشن شود و حق را باطل و باطل را حق جلوه می‌دهد، اما در هرحال شعور و وجدان بیدار مردم عالم بین حق و باطل تمیز می‌دهد و وظیفه فعالان حقوق بشر است که در عرصه‌های تبیینی و تنویر افکار عمومی تلاش کرده و ظلمِ ظالمان و حقِ حق داران و ترفندهای دشمن و مظلومیتِ مظلومان را روشن نمایند.
 وی تاکید کرد: کسانیکه اهل قلم و بیان و جایگاه و تریبون در عالم هستند، در موضوع حقوق بشر وظیفه دارند؛ به ویژه نخبگان سیاسی و اجتماعی و کسانی مثل قضات و حقوقدانان و مسئولان سیاست خارجی و مسئولان حقوق بشر که جایگاه اجتماعی حساس دارند، وظیفه دارند که تنویر افکار عمومی را به عهده داشته باشند و در برابر امپراطوری رسانه‌ای حتما حرف حق می‌تواند جای خودش را در دل‌ها باز کند و تاثیر خودش را داشته باشد.
 رئیس قوه قضاییه با درود بر روح شهدای دفاع از حقوق انسان به ویژه سردار شهید قاسم سلیمانی، ابومهدی المهندس، رمضان عبدالله و شهدای حماس و حزب الله و یمن و لبنان و ایران و شهدای دفاع از حریم و حرم، ابراز امیدواری کرد که بتوان در زمینه حقوق بشر گام‌های بلند برداشت.