سید علی اکبر صباغ عصر شنبه در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه و ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان در سالن یادگار امام(ره) استانداری سمنان اظهارد اشت: در استان سمنان نیز از مجموع ۶۶۷ مگاوات ظرفیت اسمی موجود، ۴.۸۱۳ مگاوات آن توسط منابع تجدید پذیر تأمین میشود که کمتر از یک درصد است.
ظرفیت تولید ( اسمی- مگاوات) برق کشور ۸۳ هزار و ۴۰۰ مگاوات است که بیشتر از آن توسط نیروگاه های حرارتی تولید میشود.
وی بیان کرد: یکی از محورهای اصولی برای رونق کسب و کار در استان سمنان، استفاده از انرژی خورشیدی است که اجرای این طرح با تصویب در شورای برنامه ریزی استان، با همکاری دستگاههای اجرایی و کمیته امداد امام خمینی (ره) در سالهای گذشته در گام اجرایی قرار گرفت.
مدیر عامل شرکت برق منطقه ای استان سمنان ادامه داد: ایجاد و توسعه نیروگاههای خورشیدی به عنوان یک منبع انرژی پاک میتواند کمک بزرگی به پایداری شبکه در استان داشته باشد که در استان برای توسعه و رسیدن به این مهم و ایجاد بستر مناسب برای جذب سرمایه گذار، برنامهریزی شده است.
وی با بیان اینکه توسعه انرژیهای نو، به عنوان یکی از شاخصهای مهم در توسعه اقتصادی است، تصریح کرد: استفاده از انرژی خورشیدی و نو یکی از شاخصهای مهم توسعه اقتصادی همواره مورد تاکید استاندار سمنان است.
صباغ اضافه کرد: فراهم کردن زمینه صدور پروانه احداث نیروگاه خورشیدی در استان سمنان در دستور کار بوده و ۱۱ مورد واگذاری زمین و صدور مجوز زیست محیطی و طرح اتصال به شبکه در حال طی کردن روند اداری است.
به گفته وی، ۱۰۰ کیلووات برق تجدید پذیر در استان سمنان تولید می شود که این رقم چندان قابل قبول نیست.
مدیر عامل شرکت برق منطقه ای استان سمنان تاکید کرد که تحریم و افزایش قیمت دلار از جمله دلایل کاهش روند سرمایه گذاری در ایجاد نیروگاه خورشیدی در استان سمنان در سالهای گذشته بوده است و هدفگذاریها در راستای به حداقل رساندن فرایند اخذ استعلام ها برای راهاندازی نیروگاه های خورشیدی در استان است.
در این جلسه که با حضور استاندار سمنان و معاونان آن برگزار شد در خصوص توسعه انرژیهای نو تبادل نظر و علیرضا شریفی نژاد به عنوان معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری سمنان معارفه شد.