«ابراهیم محمد ولی» روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا از کاهش تقاضا در بازار طلا و سکه خبر داد و افزود: با توجه به کاهش قابل توجه قیمت اونس جهانی طی روزهای گذشته، شاهد نوعی توقف شدید در خرید و فروش تمامی رستههای بازار طلا و سکه هستیم.
وی افزود: این واکنش معمولا باعث افت شدید قیمتها است و در این شرایط معمولا خریداران صبر میکنند تا قیمت طلا به کف قیمتی خود برسد و بعد اقدام به خرید کنند. در حالی که در هنگام افزایش قیمتها، این روند معکوس است و مشتریان به امید کسب سود بیشتر، به بازار هجوم میآورند.
محمدولی ادامه داد: افزایش قیمت انس جهانی به بالای ۲ هزار دلار، تحت تاثیر شیوع بیماری کرونا، سردرگمی شدیدی را در سطح جهانی ایجاد کرد. عمده بازارهای جهانی به دنبال کاهش این قیمت و ثبات یافتن قیمت اونس جهانی در محدود ۱۵۰۰ تا ۱۶۰۰ دلار هستند که به نظر میرسد قیمت عادی آن باشد. البته خبر یافتن واکسن این بیماری در هفته گذشته توانست قیمت انس را به زیر ۲ هزار دلار بازگرداند و اگر این خبر صحت داشته باشد، میتوان به بازگشت قیمت جهانی طلا به حد معمول آن، امیدوار بود.
رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر خاطر نشان کرد: با این وجود نباید فراموش کنیم که در بازار داخلی طلا و سکه، قیمت اونس جهانی عامل اصلی تغییرات قیمت نیست و این بازار بیشتر تحت تاثیر بهای ارز قرار دارد که خوشبختانه طی روزهای اخیر در بازار ارز هم شاهد روندی کاهشی هستیم.
وی افزود: البته بازار ارز همچنان به آرامش نرسیده است، اما امیدواریم در ادامه روند کاهشی روزهای اخیر، هرچه زودتر این بازار هم به کف قیمتی خود برسد و شاهد ثبات در آن باشیم.
این فعال بازار طلا در ادامه با تاکید بر کاهش تقاضا در بازار طلای داخلی توضیح داد: در هفتههای اخیر عمده تقاضا در بازار مربوط به سکه و طلای آبشده یا همان طلای خام است. خریداران با این انتظار که در صورت خرید مصنوعات طلا، به دلیل پرداخت هزینه اجرت، مالیات و سود فروشنده، متحمل هزینه خواهند شد، به سراغ خرید سکه و طلای آبشده رفتهاند که این امر برای تولیدگران و کارگاههای ما ایجاد مشکلات زیادی کرده و شاهد تعدیل نیرو و تعطیلی در این واحدهای تولیدی هستیم.
محمدولی همچنین درباره وجود حباب در بازار سکه و طلا یادآور شد: با توجه به معاملات روز گذشته و امروز صبح که سکه در حدود مبلغ ۱۰ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان معامله شد، میتوان گفت حبابی که طی هفتههای گذشته، خصوصا در مورد سکه تمام بهار آزادی، در این بازار ایجاد شده بود، شدیدا کاهش یافته و در حال از بین رفتن است، چرا که این محدوده قیمتی نشاندهنده بهای حقیقی سکه است.