کریس مورفی سناتور دموکرات ایالت کنتیکت دیروز (۲۵ مرداد) در توییتی نوشت که رأی نیاوردن قطعنامه آمریکا در شورای امنیت "شکست نبود، تار و مار شدند. "
وی در ادامه با اشاره به آنکه "از ۱۵ عضو شورای امنیت تنها جمهوری دومینیکن همرأی ما بود"، نتیجهگیری کرد: آمریکا اینچنین حیرتآور ضعیف شده و بقیه دنیا چنین نگاهی به راهبرد فاجعهبار ترامپ در قبال ایران دارند.
راب پورتمن سناتور جمهوریخواه ایالت اوهایو نیز با ابراز نارضایتی از شکست آمریکا در شورای امنیت همنوا با مایک پمپئو وزیر امور خارجه این کشور خواهان اتحاد کشورهای منطقه در برابر ایران شد.
پیشتر "لیندسی گراهام" سناتور جمهوریخواه ایالت کارولینای جنوبی با لحنی خشمناک به رأی نیاوردن قطعنامه ضد ایرانی در شورای امنیت اعتراض کرده و آن را اشتباهی بزرگ خوانده بود.
گراهام دیروز گفت: تصمیم شورای امنیت سازمان ملل مبنی بر رد درخواست ایالاتمتحده برای تمدید تحریم تسلیحاتی علیه ایران "یک اشتباه بزرگ" بود و این مساله باعث ایجاد درگیری بزرگ با ایران میشود زیرا آنها در حال ایجاد زرادخانه نظامی هستند.
به ادعای سناتور گراهام، این امر موجب میشود وضعیت خاورمیانه خطرناکتر شده و درگیریهای احتمالی صورت گیرد.
پیش از اعلام نتایج رأیگیری شورای امنیت، تارنمای دست راستی واشنگتن فری بیکن خبر داده بود که بسیاری از قانونگذاران جمهوریخواه از دولت آمریکا خواستهاند تا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران از سازوکار بازگشت آنی تحریمها بهرهبرداری کرده و فشار اقتصادی را نیز بر ایران افزایش دهد.
جو ویلسون نماینده جمهوریخواه ایالت کارولینای جنوبی به این تارنما گفته بود: ائتلافی از نمایندگان جمهوریخواه از دولت خواستهاند تا فوراً به سازوکار مذکور متوسل شود.
دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریکا دیشب در جریان یک نشست خبری گفت: ما رأی شورای امنیت را میدانستیم. برای بازگشت تحریمها اقدام خواهیم کرد و شما در هفته آینده شاهد آن خواهید بود.
«رابرت اوبرایان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید نیز دیروز درباره رد قطعنامه ضد ایرانی دولت ترامپ در شورای امنیت گفت: رأی قدرتهای اروپایی در سازمان ملل متحد درباره تحریم ایران مأیوسکننده بود و ما امروز باختیم.
وی با اشاره تلویحی به مکانیسم ماشه، مدعی شد: ما ابزارهای دیگری در اختیار داریم و در سازمان ملل برخی تدابیر سختگیرانه را اتخاذ خواهیم کرد و میتوان انتظار داشت که بازگشت تحریمها به میان آید.
قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای تمدید ممنوعیت تسلیحاتی ایران، عصر جمعه (به وقت محلی) نتوانست از سد شورای امنیت سازمان ملل متحد بگذرد و با ۱۱ رأی ممتنع، ۲ رأی موافق (آمریکا و جمهوری دومینیکن) و ۲ رأی مخالف روسیه و چین شکست خورد.