بندرعباس-ایرنا-مدیر حفظ نباتات جهادکشاورزی هرمزگان گفت: تله‌های فرمونی دلتا به منظور مبارزه با آفت کرم سرخ پنبه در ۳۵هکتار از مزرعه‌های حاجی‌آباد نصب شد.

اشرف منصوری روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: در حال حاضر ۲۵۵هکتار از زمین‌های شهرستان حاجی‌آباد زیر کشت پنبه قرار دارد که تله‌های فرمونی دلتا در مزرعه‌های دهستان طارم، شمیل، گنج و طاشکوییه برای ردیابی و کنترل آفت‌ها نصب شده است.

 وی بیان داشت: کرم سرخ پنبه، آفتی است که بازدهی محصول را تا ۵۰ درصد کاهش داده و میزان روغن دانه‌ها را پایین می‌آورد که در صورت آلودگی مزرعه‌ جوانه‌ها باز نمی‌شود و ریزش غوزه، خسارت به الیاف و بذرها را به همراه خواهد داشت.

مدیر حفظ نباتات جهادکشاورزی هرمزگان خاطرنشان کرد: هر ساله به ازای هر یک هکتار، یک عدد تله فرمونی برای ردیابی آفت‌ کرم‌هایی از قبیل، خاردار پنبه، سرخ پنبه و سرخ ثانویه پنبه نصب می شود.

منصوری تصریح کرد: کرم خاردار پنبه یکی از مخرب‌ترین آفت‌های این محصول کشاورزی به شمار می‌رود که با تغذیه از گل و غوزه، عملکرد تولید پنبه را مستقیم مورد هدف قرار داده و موجب خسارت جدی می‌شود.

وی اظهار داشت: روش‌های کنترل کرم خاردار پنبه شامل مبارزه زراعی یا مکانیکی، بیولوژیکی و شیمیایی است که در این روش‌ها، کشت به موقع پنبه، شخم عمیق پاییزه و زمستانه باعث از بین رفتن شفیره‌هایی می‌شود که زیر کلوخه‌ها برای زمستان‌گذرانی پناه گرفته‌اند.

مدیر حفظ نباتات جهادکشاورزی هرمزگان عنوان کرد: در روش بیولوژیکی از تله‌های فرمونی استفاده می‌شود ولی در روش شیمیایی توصیه شده سمپاشی فقط در موارد لزوم و متناسب با تعداد نسل آفت با هماهنگی کارشناسان گیاه‌پزشکی انجام شود.

منصوری اضافه کرد: در صورت مشاهده آفت، باید مبارزه به صورت تلفیقی با بکارگیری چندین روش مدیریت از جمله بیولوژیکی، مکانیکی یا زراعی و شیمیایی صورت گیرد تا بیشترین بازدهی را داشته باشد.

شهرستان حاجی‌آباد با جمعیت افزون بر ۱۱۰ هزارنفر به عنوان یکی از چهار قطب کشاورزی هرمزگان که رتبه اول تولید خرمای پیارم استان‌های خرماخیز کشور به آن تعلق دارد در ۱۵۸کیلومتری شمال بندرعباس مرکز استان قرار دارد.