مدیرکل امور مالیاتی استان سمنان روز دوشنبه ضمن تایید دریافت ۷۳۲ میلیون و ۵۳۰ هزار ریال عوارض آلایندگی طی چهار ماه نخست امسال از سوی واحدهای تولیدی آلاینده استان سمنان گفت: عوارض آلایندگی هر سال به منظور اجرا در سال آینده به تشخیص اداره کل حفاظت محیط زیست به اداره کل امور مالیاتی ارسال می شود.
جواد انوری در گفت و گو با ایرنا افزود: ۱۳ میلیارد و ۴۳۰ میلیون و بیست و یک هزار ریال عوارض آلایندگی در استان سمنان سال گذشته پرداخت شد.
انوری خاطر نشان کرد: بر اساس تبصره یک ماده ۳۸ قانون مالیات بر ارزش افزوده، واحدهای تولیدی آلاینده محیط زیست که استانداردها و ضوابط حفاظت از محیط زیست را رعایت نمی کنند، به تشخیص و اعلام سازمان حفاظت محیط زیست، مشمول پرداخت یک درصد از قیمت فروش خود به عنوان عوارض آلایندگی می شوند.
وی تصریح کرد: شرط خروج از پرداخت عوارض آلایندگی دستیابی به استانداردهای زیست محیطی با ایجاد و راه اندازی سامانه های کنترل آلودگی، بهینه سازی سوخت مصرفی، راه اندازی تصفیه خانه یا استفاده از فیلترهای خروجی دودکش صنایع و مدیریت پسماند است و این شرایط تا زمانی که توسط واحدهای صنعتی رعایت شود، واحد پاک بوده و در صورت اجرایی نشدن استانداردهای مربوط، با معرفی نام واحد از سوی اداره کل محیط زیست استان سمنان به سازمان امور مالیاتی از دوره مالیاتی بعد مشمول پرداخت عوارض آلایندگی به میزان یک درصد فروش میشود.
انوری بیان کرد: بر اساس احکام مالیاتی قانون بودجه سال ۱۳۹۹ از محل عوارض آلایندگی وصولشده، ۳۵ درصد به سازمان حفاظت محیط زیست (صندوق ملی محیطزیست) اختصاص مییابد تا صرف اعطای تسهیلات مالی برای کاهش آلودگیهای زیست محیطی و جلوگیری از تخریب محیط زیست شود.
مدیرکل امور مالیاتی استان سمنان گفت: امسال این اداره کل ۳۶۷ میلیون و ۵۰۳ هزار ریال از محل وصول عوارض آلایندگی برای کاهش آلودگیهای زیست محیطی پرداخت کرد.
بیشترین تعداد واحدهای آلاینده که از سوی اداره کل حفاظت محیط زیست استان سمنان سال گذشته تعطیل شدند مربوط به شهرستان گرمسار بود.
عمده واحدهای آلاینده که توسط اداره کل حفاظت محیط زیست استان سمنان تعطیل شدند در زمینه شیمیایی تصفیه دوم روغن، قیر و ایزوگام و ذوب و ریختهگری فعال بودند.
آلایندگی واحدهای صنعتی به وسیله پایش دورهای کارشناسان اداره حفاظت محیط زیست از طریق حضور در محل و انجام نمونهگیری مشخص و تایید میشود و واحدهای آلاینده زمانی مجاز به ادامه فعالیت هستند که آلایندگی را رفع کنند