به گزارش روز یکشنبه ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر، این مطلب را محمد حسن قوسیان مقدم در جلسه مدیران عامل استان ها که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، عنوان و با بیان اینکه تشکیل و راهاندازی خانههای هلال در اولویت برنامه های جمعیت هلال احمر است، افزود: با توجه به زیرساخت های فراهم شده، بالغ بر ۱۰۰۰ خانه هلال برای توسعه فعالیت های داوطلبانه هلال احمر در هفته دولت آماده بهره برداری است.
وی با اشاره به گسترش خانه های هلال در محله ها، روستاها و شهرهای کوچک افزود: توسعه آموزش های همگانی یکی از اهداف مهم راه اندازی خانه های هلال است.
دبیرکل جمعیت هلال احمر توضیح داد، با توجه به وضعیت موجود، تشکیل و راه اندازی خانه های هلال با استفاده از ظرفیت داوطلبان و دهیاری ها در روستاها انجام خواهد شد و همچنین اداره و تجهیز آنها نیز با استفاده از توانمندی های اعضا، داوطلبان و خیرین خواهد بود.
قوسیان مقدم با تاکید بر اینکه از استان های فعال در راه اندازی خانه های هلال تقدیر خواهد شد، افزود: هدف ما کیفی سازی خانه های هلال است و کمیت و تعداد خانه های هلال در اولویت نیست بنابراین، استان ها باید به کیفی سازی فعالیت ها توجه داشته باشند.
خانه های هلال ظرفیتی برای استمرار چرخه خدمت رسانی مطلوب
حسن فراهانی مسئول هماهنگی خانه های هلال نیز در این جلسه گفت: خانه های هلال ظرفیتی برای استمرار چرخه خدمت رسانی مطلوب است و از سوی دیگر با توجه به گستردگی و پیچیدگی ماموریت های هلال احمر به این ترتیب از فشارهای زیادی که به واسطه مشکلات و تنگناهای اقتصادی به جمعیت هلال احمر وارد می شود، کاسته خواهد شد.
وی افزود: وقوع حوادث چند ساله اخیر به لحاظ جغرافیایی نشان داد که بدون مشارکت جوامع محلی اجرای ماموریت های هلال احمر بسیار سخت و دشوار است و همچنین با توجه به شرایط اقتصادی کشور و هلال احمر امکان تولی گری تمام وظایف برای ما وجود ندارد بنابراین بهترین راهکار سپردن کارها به دست مردم و هدایت و راهبری آنها است.
فراهانی گفت: خانه های هلال نه تنها وظایف جمعیت را انجام می دهند بلکه می توانند به یک پایگاه فرهنگی، اجتماعی و حتی اقتصادی در روستاها تبدیل شود.
وی گفت: گسترش آموزش های همگانی در خانه های هلال روستایی و شهری یعنی افزایش آمادگی و حرکت به سمت جامعه آماده ای است که نه تنها در حوزه خود امدادی مشکل ندارند بلکه می توانند کمک کننده به سازمان های رسمی نیز باشند.
ارائه آموزشهای همگانی در خانههای هلال با توجه به نیازسنجی محلات و مناطق مختلف
معاون آموزش و پژوهش جمعیت هلالاحمر نیز از ارائه آموزشهای همگانی در خانههای هلال با توجه به نیازسنجی محلات و مناطق مختلف خبر داد و گفت: یکی از مهمترین فعالیت هایی که در خانههای هلال قابل انجام است ارائه آموزش های همگانی امداد و کمک های اولیه است.
خسرو رحمانی افزود: در خانه های هلال فعالیت های مربوط به حوزه جوانان، امداد و نجات و داوطلبان ارائه و در کنار آنها فعالیت های آموزشی که لازمه هر فعالیتی است هم انجام می شود.
وی با بیان اینکه خانه های هلال به عنوان یک هلال احمر کوچک در محله، روستا و شهرها محسوب می شوند، افزود: بحث ارائه آموزش های همگانی را در کشور دنبال می کنیم و در اولین قدم این آموزش ها در خانه های هلال آغاز می شود.
معاون آموزش و پژوهش جمعیت هلال احمر با بیان اینکه ظرفیت و تجربه ارائه آموزش همگانی از ابتدا در جمعیت موجود بوده و به راحتی در خانه های هلال شکل گرفته است، افزود: این آموزش ها جایگزین طرح خادم خواهد شد، بطوری در طرح خادم، هلال احمری ها با مراجعه به در منازل نکات آموزشی را ارائه می دادند، اما اکنون در خانه های هلال ما از مردم دعوت می کنیم و با رعایت پروتکل های بهداشتی و حضور حداکثر ۱۰ نفر آموزش ها را ارائه می دهیم.
رحمانی گفت: موضوع مهم دیگری که ما به آن پرداخته ایم آموزش مسئولان خانه های هلال است که عمدتا از داوطلبان و معتمدین محلی در محله ها و شهرها هستند. این آموزش ها مبتنی بر آموزش های جامعه محور هستند و همه مسئولان خانه های هلال در کنار این آموزش ها باید بتوانند فعالیت ها و وظایف هلال احمر را سازماندهی و مدیریت کرده و با جامعه در ارتباط باشند.
وی افزود: خانه های هلال تا حد ممکن با استفاده منابع خیرین و داوطلبان به صورت خودگران اداره خواهند شد. آموزش های ارائه شده در خانه های هلال نیز با توجه به نیاز سنجی محله ها انجام می شود.
معاون آموزش و پژوهش جمعیت هلال احمر گفت: اکنون با همکاری جهاد دانشگاهی و سایر حوزه های دانشگاهی در حال طرحی برنامه های آموزشی استاندارد برای ارائه به به مسئولان خانه های هستیم.