به گزارش روز دوشنبه ایرنا، نادر فلاحی افزود: برای عملیاتی شدن این طرح در حضور رییس شورای شهر و مدیران شهرداری بازدید از سراهای مدنظر انجام و مشکلات در این بازار مورد بررسی قرار گرفت تا زمینه برای رفع آنها فراهم شود.
وی گفت: با همکاری و مشارکت شورای اسلامی شهر و شهرداری اردبیل و نیز با همراهی بازاریان در راستای مرمت، بازآفرینی و احیای برخی سراهای بازار تاریخی با اولویت سرای برنجفروشان، پنبهفروشان و سرای زنجیرلو اقدامات اساسی را انجام خواهیم داد.
فلاحی بیان کرد: تلاش میکنیم تا نسبت به گذشته در راستای احیا و توسعه بازار تاریخی اردبیل گامهای محکمتری برداشته شود که به طور قطع این هدف به همراهی شهرداری و شورای شهر با میراثفرهنگی تحقق یافته و معضلات و مشکلات بازارتاریخی اردبیل با همکاری و تعامل همهجانبه برطرف خواهد شد.
رییس شورای شهر اردبیل هم با قدردانی از اقدامات میراث فرهنگی استان در احیای بافت تاریخی بازار اردبیل گفت: این اقدامات مورد حمایت شورای شهر قرار میگیرد.
جواد انصاری در بازدید از بازار تاریخی اردبیل اظهارداشت: در راستای بازسازی چندین مجموعه و سرا از بازار تاریخی اردبیل از سوی شهورای شهر و شهرداری اردبیل همکاری و مشارکت لازم با ادارهکل میراثفرهنگی استان اردبیل انجام میشود.
وی در مورد بازسازی و احیای بازار کفاشان اردبیل از قول مساعد برای مشارکت در این امر خبر داد و گفت: بر اساس توافقات انجامشده اعتبارات احیای این سرا از سوی میراثفرهنگی تامین و توسط شهرداری در سریعترین زمان اجرا خواهد شد.
رییس شورای شهر اردبیل با قدردانی از اقدامات میراث فرهنگی استان اردبیل در احیای بافت تاریخی بازار اردبیل بیان کرد: در سالهای اخیر در زمینه احیای بخش های مختلف مجموعه بازار تاریخی اردبیل اقدامات عمرانی مطلوب و مناسبی اجرا شده که شایسته قدردانی بوده و زمینه برای جلوگیری از تخریب آنها را فراهم کرده است.
مجموعه تاریخی بازار اردبیل معروف به قیصریه و یا راسته بازار، شامل تیمچهها، منازل، مسجد و حمام بوده و بنای کنونی بازار اردبیل از مجموعه آثار به جا مانده دوره سلجوقی، صفوی و زندیه به شمار میرود.
بازار تاریخی اردبیل در منابع موجود از سده چهارم هجری قمری به صورت صلیبی که مسجدی در وسط آن قرار گرفته، توصیف شده و بر اساس مستندات تاریخی، این بازار در سدههای هفتم و هشتم هجری قمری رونق زیادی داشته ولی دوره اصلی رونق آن مربوط به عصر صفوی است.
مجموعه فعلی بازار اردبیل مملو از طاقهایی به شکل جناغ و گنبدهایی ساده است.
پهنای طاق نمای حجرهها به طور میانگین سه متر و قطر ستونهای طاقها نیز حدود ۸۰ سانتیمتر است.
نور و فروغ این بازار از طریق شکافهای تعبیه شده در حفاظهای گنبدی فراهم شده که زیبایی بی نظیری را به فضای درونی بازار بخشیده است.
با این که زمان زیادی از احداث این مجموعه گذشته ولی همچنان بازار تاریخی اردبیل به عنوان بازار اصلی اهالی شهر محسوب میشود و محل عرضه انواع صنایع دستی، محصولات کشاورزی و سوغاتی اردبیل است.
این بنای تاریخی در تاریخ ۲۷ مرداد ۱۳۶۴ با شماره ۱۶۹۰ به ثبت ملی رسیده است.