تهران- ایرنا- قائم مقام معاونت آموزشی وزارت بهداشت گفت: نمرات آزمون‌های ارتقای دانشجو در سال‌های قبل، تعداد دفعاتی که دانشجو در سال‌های گذشته در آزمون‌های ارتقاء شرکت کرده‌ و رد نشده‌ و عملکرد درون بخشی دستیار از ملاک‌های مهم در جایگزینی آزمون گواهینامه برخی از دستیاران دارای شرایط خاص است.

به گزارش روز یکشنبه معاونت فرهنگی - دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، حمید اکبری در اشاره به برخی از شاخص‌هایی که بر مبنای آنها تعدادی از دانشجویان دستیار بدون شرکت در آزمون گواهی‌نامه، طرح خود را آغاز می کنند، اظهار داشت: آیین نامه در حال گذراندن مراحل نهایی خود است تا پس از جمع بندی به تصویب نهایی رسیده و به دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ شود.

بر این اساس، در پی درخواست‌ها و سوالات مکرر دانشجویان و دستیاران واجد شرایط شرکت در آزمون گواهینامه و دانشنامه تخصصی سال ۹۹ پیرامون شرکت در طرح بدون آزمون، معاونت آموزشی وزارت بهداشت به تازگی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: دستیارانی که دوره آموزشی آنها تا تاریخ ۳۰ آبان ماه ۹۹ خاتمه پیدا کند و یا در آزمون تیرماه ۹۸ و آزمون ارتقای سال ماقبل آخر شرکت و حدنصاب نمره گواهینامه آزمون را کسب کرده‌اند و همچنین در سامانه معاونت درمان جهت شروع به طرح، ثبت نام و در موعد مقرر ظرف یک هفته از تاریخ ابلاغ، خدمات خود را شروع کرده و تا پایان دوره آموزش مصوب استمرار داشته باشد، از شرکت در آزمون گواهینامه شهریور ماه سالجاری معاف هستند.

اکبری با اشاره به برخی شاخص‌های دیده شده در این آیین‌نامه جهت پذیرش دستیاران در آزمون گواهی‌نامه بدون شرکت در آزمون، گفت: آن چه که در این زمینه مهم است نمرات به دست آمده در آزمون‌های ارتقای سال‌های قبل بوده و در این خصوص تعداد دفعاتی که این دسته از دانشجویان در سال‌های قبل در آزمون ارتقاء شرکت کرده‌ و رد نشده اند، حائز اهمیت است.

قائم مقام معاونت آموزشی وزارت بهداشت عملکرد درون بخشی را نیز  از ملاک‌های بسیار مهم در این خصوص دانست.

وی در باره اهمیت چگونگی ورود دانشجویان علوم پزشکی در 3 رشته دندان‌پزشکی، داروسازی و پزشکی به دانشگاه‌های کشور، گفت: ما اعتقاد داریم افرادی که وارد دانشگاه‌های علوم پزشکی می‌شوند باید از توانمندی علمی لازم برخوردار بوده و بر اساس رقابت علمی وارد دانشگاه شوند؛ بر این اساس از سال ۲۰۱۹ میلادی، ۱۳۹۷ انتقال دانشجویان از خارج به داخل در وزارت بهداشت ممنوع اعلام شد. این ممنوعیت بیشتر به دلیل این تلقی بود که برخی از این طریق کنکور را دور زده و روند این انتقال افزایشی و از حالت عادی خارج شده بود، به نحوی که سالیانه سه هزار نفر از این طریق وارد دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور می‌شدند.

این مقام مسؤول تاکید کرد: کسانی که در خارج از کشور در دانشگاه‌های مورد تایید وزارت بهداشت در حال تحصیل هستند، باید تا انتهای تحصیلات آن جا باشند و مدارک خود را به داخل بیاروند که طبق روال قانونی مدرکشان ارزشیابی خواهد شد. دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور نه اجازه قانونی برای انتقال آنها داشته و نه ظرفیت پذیرش آنها وجود دارد.

اکبری از توافق میان معاونت آموزشی و معاونت درمان وزارت بهداشت در خصوص ارایه ظریبی از کارانه به دستیاران فعال در خط درمان بیماران کرونایی خبر داد و گفت: آن چه که مورد بحث میان معاونت آموزشی و معاونت درمان وزارت بهداشت است و بر سرآن توافق شده، این که خدمات رزیدنت‌هایی که در بخش‌های کرونایی ارایه خدمت می‌کنند به نحوی دیده و حق‌الزحمه مناسب‌تری نسبت به خدماتی که ارایه می‌دهند در اختیارشان قرار گرفته شود. بر این اساس کارهای قانونی این روند در حال انجام است تا نسبت به خدماتی که ارایه می‌دهند ظریبی از کارانه در اختیارشان قرار گیرد.