محمدرضا امیری، یکشنبه در نشست خبری با خبرنگاران افزود: کلانشهر شیراز در بسیاری از شاخصهای توسعه، نظیر سرانه فضای ورزشی، سرانه آموزشی و درمانی و وضعیت آب شرب از بعضی روستاهای دورافتاده استان فارس هم وضعیت بدتری دارد که دلیل آن صرفا بیتوجهی برخی از مدیران نیست، شاید در این زمینه غفلتهایی هم صورت گرفته اما دلیل اصلی آن سیل مهاجرت افسارگسیخته به سمت این شهر و روستاهای اطراف آن در پی خشکسالیهای سالیان گذشته است.
وی، با بیان اینکه آهنگ توسعه متناسب با جمعیت شیراز پیشبینی نشده است، اظهار داشت: آب شرب این شهر نه متناسب با میزان افزایش طبیعی جمعیت است و نه منطبق بر واقعیت موجود درنظر گرفته شده است.
امیری ادامه داد: برخی از روستاهای اطراف شیراز بعضا ۱۰ برابر آنچه در گذشته برای آن پیشبینی شده، رشد داشته در حالیکه طرح هادی در این روستاها بر اساس شاخص جمعیتی و نرخ رشد معمولی پیشبینی شده است در صورتی که شیراز نرخ رشد چندین برابری را در سالهای اخیر تجربه کرده است.
فرماندار شهرستان شیراز با اشاره به اینکه ۱۵ درصد بودجه عمرانی کشور در اختیار مسوولان استانی است که بر اساس شاخصهایی توزیع و سهم شهرستانها نیز در آن لحاظ میشود، گفت: مدیران دستگاههای اجرایی این کلانشهر باید بکوشند تا سهم این شهرستان از اعتبارات ملی به طور کامل جذب شود.
تثبیت عدالت بودجهای در شیراز
امیری، در بخش دیگری از سخنان خود به دستاوردهای سالهای اخیر در خصوص عدالت بودجهای اشاره و بیان کرد: در یک سال و نیم گذشته، با همراهی و حمایت مسوولان استانی به ویژه استاندار فارس، بودجه شهرستان شیراز تثبیت و مقرر شده که بودجههای این کلانشهر برای ماموریتهای استانی هزینه نشود.
فرماندار شهرستان شیراز افزود: سال ۹۸ علاوه بر اعتبارات مصوب، ۲۰۰ میلیارد ریال نیز با همکاری استاندار فارس و رییس سازمان برنامه و بودجه این استان به شیراز تخصیص داده شد که این منابع برای توسعه فضاهای آموزشی در بخش آموزش و پرورش این شهرستان هزینه شد و امسال نیز مقرر شده دستگاههایی که ماهیت فعالیتشان استانی است از اعتبارات استانی بهرمند شوند و از اعتبارات شهرستان شیراز برای آنها هزینه نشود.
امیری، همچنین به مشکلات روستاهای حاشیهای شیراز اشاره کرد و گفت: همه کلانشهرهای کشور مشکلات اینچنینی دارند اما به دلیل جذابیتهای شیراز در جنوب کشور این مساله بیشتر در این کلانشهر ملموس است.
فرماندار شهرستان شیراز بیان داشت: معضلات متعددی اعم از اجتماعی، رفاهی و فرهنگی در حریم روستاهای حاشیهای شیراز وجود دارد که در سالهای اخیر همت خوبی برای رفع مشکلات این مناطق صورت گرفته است.
امیری، ادامه داد: با وجود مشکلات اقتصادی و موانع پیش رو، اما همدلی مردم و مسوولان در کنار پیگیری اهالی رسانه، به حل برخی از مشکلات و موانع در این شهرستان انجامیده است.
وی گفت: در یک سال و نیم گذشته، شهروندان شیرازی با مشکلات و چالشهای زیادی از جمله سیل، آتش سوزی گسترده منابع طبیعی و جنگلها و حوادث آبان ماه ۹۸ روبه رو بودند و همزمان با برگزاری انتخابات در اسفندماه ۹۸ نیز شیوع بیماری کرونا همه مردم جهان و شیراز را غافلگیر کرد.
امیری، حضور رسانههای شیراز را در تمام این عرصهها چشمگیر توصیف کرد و گفت: کار و حرفه خبرنگاری بسیار دشوار و پُر فراز و نشیب است.
جای تشکل صنفی منسجم رسانهای در شیراز خالی است
فرماندار شهرستان شیراز همچنین بیان داشت: هرچند که تشکلات رسانهای در شیراز وجود دارد اما جای تشکل منسجم صنفی در این حوزه احساس میشود.
امیری افزود: نیاز است در مورد امنیت شغلی خبرنگاران، تصمیمات ضروری در سطح ملی گرفته شود و در سطح استان و شهرستان نیز مدیران با پاسخگویی به موقع و صحیح میتوانند از مشکلات این قشر بکاهند.
وی ادامه داد: با تلاش وزیر کشور، حق بیمه سه ماه اول سال ۹۹ اصحاب رسانه پرداخت شده و پیگیریهای لازم برای تداوم آن در ماههای آینده نیز در حال انجام است.