تهران- ایرنا- براساس اظهارات یکی از محققان پیشتاز ژاپنی در عرصه تهیه و تولید واکسن، المپیک توکیو تنها در صورت کشف واکسن کرونا قابل برگزاری خواهد بود؛ آن‌هم نه واکسن کشوری دیگر بلکه واکسن تولیدی ژاپن.

به گزارش ایرنا، پروفسور «یوشیهارو ماتسورا» از بنیاد تحقیقاتی بیماری‌های میکروبی دانشگاه اوزاکا در این خصوص گفت: در ژاپن، دولت تاکید زیادی بر تولید واکسن و دارویی برای این ویروس دارد و دلیل این تاکید المپیک است.

وی افزود: آنها می‌خواهند طبق برنامه برای برگزاری المپیک در سال آینده پیش رفته و می‌گویند تنها راه وقوع این اتفاق، واکسن است.

این بنیاد که از آن به عنوان بنیاد بیکِن نیز یاد می‌شود، در حال تولید واکسنی برای کووید-۱۹ است که هم اکنون در مرحله آزمایش پیش بالینی قرار دارد. ژاپن برای تولید واکسن مقررات سختگیرانه‌ای دارد و این بدان معنا است که پیشرفت در تولید آن آهسته‌تر خواهد بود.

ماتسورا ادامه داد: ژاپن به معنای واقعی کلمه از کورس رقابت برای تولید واکسن عقب افتاده است اما شرکت‌های دارویی، دانشگاه‌ها و تولیدکنندگان واکسن از سوی دولت بودجه زیادی گرفته و فرآیند مناسب این امر از ماه گذشته آغاز شده است. برای حصول اطمینان از امنیت واکسن به زمان نیاز است. فرآیند معمول تولید واکسن ۱۰ سال طول می‌کشد و آنها (روسیه) می‌گویند که این کار را یک ساله انجام داده‌اند. این ترسناک است. بنابراین این سرعت گمراه کننده و مثل یک قطار فوق سریع السیر است. از نظر من کمی دلهره‌آور است. معتقدم افراد سالم نباید این واکسن را استفاده کنند.

پروفسور ماتسوریا از این بابت نگران است که اگر در تولید سریع واکسن اشتباهی رخ دهد، آنتی بادی‌هایی که تولید می‌کند، به جای حفاظت از بدن برابر ویروس، آن (کرونا) را قوی‌تر کند.

این پدیده جهش وابسته به آنتی بادی یا ADE نام دارد.

ژاپن به طور تقریبی پاندمی کرونا را به خوبی مدیریت کرده و این در حالی است که در ابتدای سال شمار مبتلایان به کرونا بالا و عمدتا از کشتی تفریحی دایموند پرینسس به کشور وارد شده بود.

براساس اعلام دانشگاه جانط هاپکینز شمار تلفات کرونا در ژاپن یک هزار و ۹۳نفر است اما شمار مبتلایان در روزهای اخیر سیر صعودی به خود گرفته است.

پروفسور ماتسورا معتقد است که حتی اگر واکسن کرونا در سطح جهان قابل دسترسی باشد، ژاپن باید واکسن خودش را بسازد.

وی در این باره تاکید کرد: واکسن‌ها در واقع بخشی از دفاع ملی هستند و برکسی پوشیده نیست که آنها باید در داخل تولید شوند. بنابراین حتی اگر شخصی در جایی از جهان در تولید واکسن به موفقیت دست یابد، آن واکسن تا مدت زیادی به ژاپن نخواهد رسید و از این رو ضرورت دارد تا ما خودمان واکسن خود را آماده کنیم.

ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه سه شنبه هفته گذشته در جمع اعضای دولت گفت: تا آنجا که اطلاع دارم صبح امروز برای نخستین بار در جهان واکسن کرونا ثبت شد. وی ابراز امیدواری کرد که در جهان به مرور زمان واکسن جدید کرونا ساخته شود. پوتین این را هم گفت که یکی از دخترانش از این واکسن استفاده کرده است.

رئیس صندوق سرمایه گذاری مستقیم روسیه نیز در مورد مصونیت‌زایی واکسن کرونای روسی گفته است: در همه داوطلبانی که واکسن تزریق شده است، پس از واکسیناسیون، مصونیت علیه کرونا ایجاد شده است. 

وزیر بهداشت روسیه که کشورش در زمینه تولید واکسن ضد کووید-۱۹ پیشتاز بوده، روز چهارشنبه اعلام کرد که اولین محموله از واکسن ظرف دو هفته آینده برای مصرف آماده خواهد شد.