تهران-ایرنا- جبران باسیل رئیس حزب مسیحی جریان ملی آزاد لبنان صاحب بزرگترین فراکسیون پارلمانی و همپیمان با حزب الله است، روز یکشنبه در سخنانی گفت: ما با هر گونه اقدامی برای منزوی کردن حزب‌الله یا تحریم آن مخالفیم و در آن مشارکت نمی‌کنیم.

به گزارش شبکه خبری المیادین، باسیل در سخنانی گفت: ما مشارکت در انزوای یا تحریم حزب‌الله را رد می‌کنیم. حزب‌الله فقط یک حزب‌ نیست بلکه یک جزئی مهم و اساسی در لبنان بشمار می‌رود.

وی افزود: ما به دنبال دوستی‌هایی هستیم که منافع خارجی را بر منافع داخلی ترجیح ندهند زیرا این به معنای مزدوری می‌شود.

باسیل گفت،‌ راه‌حل‌های خارجی برای لبنان باید در کنار دست‌یابی به راه‌حل داخلی باشد. دروغ‌های زیادی به ما بستند تا ما را از پیگیری طرح‌ها و برنامه‌هایمان بازدارند. ما سال سخت و دشواری پیش رو داریم باید آن را با جدیت و همسو نشدن با توطئه‌چینی‌های خارجی پشت سر بگذاریم.

این سیاستمدار لبنانی در ادامه بر تشکیل دولت مدنی و مرکزی تاکید کرد و گفت ما در جریان ملی آزاد با دولتی که به دنبال اصلاح و تولید نیست،‌ همراهی و مشارکت نخواهیم کرد.

به گزارش شبکه خبری العهد، باسیل با اشاره به انفجار اخیر بیروت گفت: ما با فاجعه دردناک و ملی روبه رو شدیم که ضربه سنگینی به پایتخت و کشور ما وارد کرد و برای همه ما یک شوک بود.

وی افزود: این بار مانند دفعات پیش نیست که واقعیت در لبنان معلوم نشود. این بار باید هر کسی که اشک پدران را درآورده و قلب مادران را آتش زده،‌ تحت تعقیب قرار بگیرد و مجازات شود.

باسیل ادامه داد: آنچه از دولت انتظار می‌رود، تامین امنیت و آرامش برای همه شهروندان و حفاظت از خانه‌های آنها،  جلوگیری از سوءاستفاده‌ کردن‌ها و تامین مواد مورد نیاز برای ساخت‌وساز است.

رییس حزب مسیحی جریان ملی آزاد لبنان تاکید کرد:‌ از دولت انتظار می‌رود قوانینی را برای انواع معافیت از پرداخت مالیات برای بازسازی خانه‌های تخریب شده تصویب کند.

باسیل درخصوص انجام تحقیقات درباره انفجار بیروت نیز گفت: با هر گونه اقدام و تحقیقی برای رسیدن به واقعیت و مجازات عاملان انفجار موافق هستیم. تحقیقی که متکی به نهادهای امنیتی و قضایی ما باشد و با کمک کارشناسانی که تمایل دارند از خارج به لبنان بیاید،‌ انجام شود تا تحقیقات به سرعت و با شفافیت به نتیجه برسد.

 رئیس حزب مسیحی جریان ملی آزاد افزود: همه از وزیران و مدیران و کارمندان مسئول و قضاتی که احکامی را صادر کردند باید مورد بازجویی و تحقیق قرار بگیرند.

انفجاری مهیب در بندر بیروت که در ۴ اوت/ ۱۴ مرداد به وقوع پیوست، تاکنون ۱۷۷ کشته و بیش از هفت هزار زخمی بر جا گذاشت و ده‌ها نفر نیز مفقود شده‌اند. این انفجار خسارت شدید مالی در حدود ۱۵ میلیارد دلار به لبنان تحمیل کرده است.