بکارگیری روشها و ابزار پیشگیرانه مانند استفاده از ماسک، رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و شستشوی مرتب دستها سبب روند نزولی مبتلایان به کرونا در شهرهای مختلف ایران از جمله گنبدکاووس شد و امید به خروج این شهر از وضعیت قرمز کرونا را افزایش داد.
اگرچه مسوولان گنبدکاووس طبق مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا، استفاده از ماسک را برای همه شهروندان اجباری کردهاند با این حال تهیه و خرید ماسک به عنوان ابتداییترین و در عین حال مهمترین وسیله پیشگیری از این بیماری به دلیل گرانی برای بسیاری از قشرهای کم درآمد گنبدی دشوار است.
شهروندان گنبدی مدعی هستند که قیمت فروش این وسیله حفاظت فردی در داروخانهها به عنوان متولیان اصلی عرضه ماسک و نیز در دیگر واحدهای صنفی این شهرستان ۲ برابر قیمت مصوب اعلام شده وزارت صنعت، معدن و تجارت است.
براساس اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت هر عدد ماسک سه لایه بهداشتی باید با قیمت ۱۳ تا ۱۵ هزار ریال به مصرف کننده فروخته شود اما درعمل قیمت این نوع ماسک در داروخانهها، مراکز عرضه کالای بهداشتی و واحدهای صنفی مختلف گنبدکاووس بین ۲۵ تا ۳۰ هزار ریال است.
یکی از شهروندان گنبدی به خبرنگار ایرنا گفت: در چند نوبت بسته ۵۰ تایی ماسک سه لایه را از داروخانهها و یا مراکز عرضه کالای پزشکی با قیمت یک میلیون و ۱۰۰ هزار ریال تا یک میلیون و ۴۰۰ هزار ریال خریدم.
مهسا صبوری افزود: براساس اطلاع رسانی انجام شده وزارت صنعت، معدن و تجارت هر عدد ماسک سه لایه معمولی باید با قیمت حداکثر ۱۵ هزار ریال در اختیار مردم قرار گیرد اما در واقعیت این گونه نیست و مجبوریم به دلیل نیاز به استفاده از ماسک این وسیله را با قیمت بالاتر خریداری کنیم.
غلام سنچولی یکی دیگر از شهروندان گنبدی گفت: اغلب فروشگاه ها یا واحد صنفی گنبد ماسک را به صورت عادی و بدون رعایت اصول بهداشتی در کنار دیگر اجناس فروشگاه با قیمتهای مختلف بفروش میرسانند.
بازدیدهای میدانی خبرنگار ایرنا از برخی داروخانهها و فروشگاههای عرضه کننده ماسک در گنبد حاکی از افزایش قیمت ماسک بر خلاف نرخ اعلامی ۱۲ تا ۱۵ هزار ریالی وزارت صنعت، معدن و تجارت است بطوریکه بسته ۵۰ تایی آن در برخی داروخانهها یک میلیون و ۴۰۰ هزار ریال فروخته میشود.
متصدی یکی از داروخانههای گنبدکاووس در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا مبنی بر دلیل گرانی ماسک در داروخانهها گفت: قیمت خرید هر عدد ماسک سه لایه استاندارد از شرکتهای معتبر و مورد تایید دانشگاه علوم پزشکی گلستان ۲۱ هزار ریال است و در این شرایط چگونه این محصول را تا ۱۵ هزار ریالی وزارت صنعت، معدن و تجارت بفروشیم؟
رحیم آخوندی افزود: شرایط بی ثبات قیمت ماسک باعث شده تا عدهای با خرید ماسک از داروخانهها و مراکز عرضه رسمی با قیمت ۲۵ هزار ریال و فروش آن به فروشگاهها با قیمت بالاتر، باعث رسیدن ماسک سه لایه معمولی به قیمت ۳۰ هزار ریال شوند.
این متصدی داروخانه با اشاره به فروش ماسکهایی با قیمت ۱۵ هزار ریال توسط برخی دست فروشان گفت: با توجه به افزایش آگاهی مردم نسبت به تاثیر ماسک در جلوگیری از شیوع کرونا، استقبال از خرید این ماسکها به دلیل نداشتن کیفیت بسیار کم است.
درهمین پیوند رییس اداره تعزیرات حکومتی گنبدکاووس هم با گلایه از گرانفروشی ماسک در این شهرستان گفت: با وجود اعلام مسوولان گلستان مبنی بر فروش هر عدد ماسک سه لایه بین ۱۲ تا ۱۵ هزار ریال، داروخانهها و مراکز عرضه کالای پزشکی با ۲ برابر قیمت بین ۲۵ تا ۳۰ هزار ریال این ماسکها را میفروشند.
محمودرضا دنکوب تاکید کرد: اگر در برآورد قیمت تمام شده شرکتهای تولیدکننده اشتباهی صورت گرفته باید اصلاح شود تا ادامه روند گرانفروشی ماسک به عنوان عامل نارضایتی شهروندان متوقف گردد.
مدیر شبکه بهداشت و درمان گنبدکاووس هم با تاکید براینکه ماسک استاندارد و با کیفیت باید در داروخانهها فروخته شود، اظهار داشت: تاکنون دستورالعملی مبنی بر ممانعت از عرضه ماسک در فروشگاهها و محلهای غیر داروخانهها و مراکز عرضه کالای پزشکی ابلاغ نشده است.
دکتر فرهاد بدیعی افزود: گشتهای مشترک کارشناسان بهداشت و اداره صنعت، معدن و تجارت گنبدکاووس بر عرضه ماسک در مراکز مختلف نظارت دارند و در صورت شناسایی ماسکهای غیربهداشتی، تذکرات بهداشتی لازم داده میشود.
وی تاکید کرد: ماسکهای دست دوز عرضه شده در فروشگاههای مواد غذایی شاید از نظر بهداشتی مورد تایید نباشد اما برای مصارف خانگی مناسب است.
مدیر شبکه بهداشت و درمان گنبدکاووس به شهروندان توصیه کرد برای اطمینان از استاندارد و سلامت ماسکها، این محصول را از مراکز مجاز مانند داروخانهها و مراکز فروش کالاهای پزشکی خریداری کنند.
براساس اعلام رییس دانشگاه علوم پزشکی گلستان، در حال حاضر ۴۱۱ بیمار کرونایی در بیمارستانها و مراکز درمانی استان بستری هستند که از این تعداد ۸۶ نفر در بخش مراقبتهای ویژه (آی.سی.یو) نهگداری میشوند.
متوسط فوت روزانه افراد مبتلا به بیماری کرونا در سه هفته اخیر در گلستان بین هشت تا ۱۱ نفر بوده است.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز دوشنبه درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا در کشور و موارد فوت ناشی از این ویروس گفت: تاکنون ۳۴۵ هزار و ۴۵۰ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شدهاند و با فوت ۱۶۵ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جانباختگان این بیماری به ۱۹ هزار و ۸۰۴ نفر رسید.