شیراز- ایرنا- رئیس انجمن موسیقی فارس ابراز داشت: شکل‌گیری انجمن‌های هنری، از جمله انجمن موسیقی رویدادی مهم در سال‌های اخیر بوده است که گرچه پذیرش آن برای برخی اشخاص مشکل است، برای اکثریت بسیار کارساز است و منافع جمع را تامین می‌کند.

هدایت رضایی دوشنبه در گفت‌وگو با ایرنا  ابراز داشت: انجمن‌های هنری از سال ۱۳۹۳ در قالب حرکتی جدید، مهم و تاثیرگذار با محوریت تصمیم‌گیری همه هنرمندان استان در حوزه‌های مختلف در فارس تشکیل شدند.

وی ابراز داشت: پیش از این تصمیم‌گیری درباره مسائل مربوط به هنرمندان به‌صورت کاملاً خصوصی و در اتاق‌های دربسته، بدون حضور و اطلاع هنرمندان و توسط دو یا سه نفر صورت می‌گرفت؛ درنتیجه هنرمندان از آینده و سرنوشت خود اطلاعی نداشتند.

رئیس انجمن موسیقی فارس با بیان اینکه مطالبات هنرمندان از بدو شروع به کار انجمن موسیقی فارس بسیار زیاد بوده است، اظهار کرد: طی سال‌ها کسی به مشکلات هنرمندان عرصه موسیقی پاسخی نداده بود، انجمن تا آن زمان مکانی به عنوان دفتر در اختیار نداشت و بدون هیچگونه تجهیزات و با حجم زیادی از مطالبات مواجه شده بود.

رضایی افزود: با اختصاص مکانی از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، فعالیت‌های انجمن به‌صورت جدی و پویا شروع شد وتدوین اساسنامه و ثبت انجمن نیزبه سرانجام رسید.

کنسرت‌ تنها مشکل هنرمندان حوزه موسیقی نیست

رئیس انجمن موسیقی فارس با اشاره به اینکه برخی تنها مشکلات هنرمندان را برگزاری کنسرت می‌پندارند، گفت: راه‌حل مشکلات مختلفی که هنرمندان موسیقی با آن‌ها دست‌وپنجه نرم می‌کنند طی سالیان گذشته وجود داشته؛ اما چاره اندیشی جدی و ریشه‌ای نشده بود و فقط با برنامه‌ریزی‌های تخصصی و تهیه زیرساخت‌ها در قالب انجمن حل‌شدنی بوده است.

رئیس انجمن موسیقی فارس: برخی تنها مشکلات هنرمندان را برگزاری کنسرت می‌پندارند.

وی افزود: برای رسیدگی کامل به مشکلات هنرمندان در هر شهرستان یک نماینده با انتخاب فعالان عرصه موسیقی برگزیده شد که باعنوان رئیس انجمن شهرستان، معرفی شده و بر اساس برنامه‌های تعیین شده اقدام می‌کند و برای رفع مشکلات و مطالبات هنرمندان موسیقی شهرستان اقدامات لازم را صورت می‌دهد.

به گفته رضایی هم‌اکنون در شیراز و شهرستان‌های استان فارس رؤسای انجمن‌ها به جز تعداد اندکی از آن‌ها، مکانی را در اداره فرهنگ و ارشاد شهرستان خود در اختیار دارند و همین امر، هنرمندان موسیقی استان را بیشتر به هم نزدیک کرده و سبب‌ساز ارتباط و انسجام بیشتر آن‌ها شده است.

رئیس انجمن موسیقی فارس با اشاره به اینکه هنرمندان در کنار یکدیگر می‌توانند منسجم‌تر عمل کنند، ابراز داشت: در گذشته هنرمندان موسیقی کمتر یکدیگر را می‌شناختند و ارتباط گسترده‌ای بین شهرستان‌ها نبود؛ بر همین اساس پراکنده عمل می‌کردند، از همین رو برای ساماندهی وضعیت موسیقی استان، برنامه‌ها و اهدافی را مشخص کردیم که از جمله آن‌ها باید از اقداماتی برای شناسایی ظرفیت‌ها و امکانات موجود و برنامه‌ریزی برای توسعه موسیقی، پرهیز از تبعیض و رعایت فضائل اخلاقی و احترام به هنرمندان و ارتباط و تعامل سازنده با مدیران و سازمان‌های دولتی برای رفع مشکلات هنرمندان یاد کرد.

رضایی همچنین با اشاره به برگزاری کارگاه‌های تخصصی به‌منظور ارتقای سطح علمی و دانش مربیان و هنرمندان موسیقی گفت: تاکنون استادان حسین علیزاده، لوریس چکناواریان ، محمد موسوی، محمدرضا درویشی، شریف لطفی، داریوش طلایی، مجید کیانی، علی جهاندار، محمدرضا فیاض، سیامک آقایی، هوشیار خیام و محمدرضا آزاده‌فر برای ارتقای دانش مربیان استان فارس کارگاه‌هایی را برگزار کرده‌اند.

رئیس انجمن موسیقی فارس در ادامه به برگزاری دانشگاه‌های تابستانه برای اولین بار در شیراز طی دو سال اشاره کرد و گفت: کارگاه‌هایی که در این بازه زمانی برگزار می‌شد با ارائه گواهینامه از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اجرا شد که باعث شد این برنامه‌ها به‌صورت گسترده در آموزشگاه‌های موسیقی استان به‌صورت مستقل تداوم یابد.

جشنواره‌های بزرگ و کوچک موسیقی دستاورد انجمن موسیقی فارس

رضایی در ادامه برگزاری جشنواره‌های بزرگ و کوچک موسیقی را در شیراز و برخی شهرستان‌های فارس از دیگر رویدادهای تاثیرگذار در عرصه موسیقی برشمرد و گفت:طی چهار سال گذشته از سال ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۸چهار دوره جشنواره موسیقی فجر در شیراز برگزار شد، افزون بر این سه دوره برگزاری جشنواره گروه‌نوازی صورت گرفت که سومین دوره با توجه به شیوع بیماری کرونا با نظر دبیر هنری جشنواره استاد احمد پژمان و شورای برگزارکننده بدون حضور مخاطب و صرفا با رای هیات داوران براساس آثار ارسالی هدایی اهدا خواهد شد.

وی به برگزاری جشنواره موسیقی پارس مهر مرودشت، جشنواره موسیقی محلی اقوام لر در نورآباد ممسنی، جشنواره سپید در سپیدان، جشنواره موسیقی استهبان، فستیوال موسیقی لارستان و جشنواره موسیقی خرم‌بید و بوانات اشاره کرد که طی سال‌های گذشته در شهرستان‌های فارس برگزار شده است.

رئیس انجمن موسیقی فارس: برگزاری جشنواره‌های بومی در فارس فزونی یافته است. 

همچنین حمایت در برگزاری جشنواره سرنای وحدت، جشنواره موسیقی اقوام با عنوان آوای مهر، جشنواره گروه‌های کر ایران که برای اولین بار و به میزبانی شیراز برگزار شد، گرامیداشت استاد رضوی سروستانی در تالار حافظ و آرامگاه حافظ، شناسایی گروه های موسیقی فعال ثبت شده و ثبت نشده استانی و بومی، حمایت از گروه‌های موسیقی بومی و تامین هزینه‌های کنسرت‌های آنان را از دیگر برنامه‌های این انجمن برشمرد.

رضایی رفع انحصارطلبی و حذف منافع شخصی را هدف مهم انجمن موسیقی فارس دانست و گفت: در این سال‌ها تعدادی از گروه‌های موسیقی استان باوجود تنگناهای مالی به خارج از کشور اعزام شده‌اند که رویدادی بی‌سابقه بوده‌ است.

وی ادامه داد: تشکیل کمیته‌هایی به منظور رسیدگی آسان‌تر به مسائل و مشکلات هنرمندان نیز از دیگر اقداماتی بوده است که در این سال‌ها صورت گرفته و بر این اساس مسائلی همچون بیمه هنرمندان در دستور کار قرار گرفته و محقق شده است، جز این‌، جلسات متعددی با شورای شهر و شهرداری شیراز و استاندارد برای حذف عوارض تغییرات کاربری آموزشگاه‌های هنری برگزارد شده که با مصوبات شورای شهر در چند نوبت و ابلاغ به شهرداری این مشکل نیز رفع شد.

پرداخت عوارض کنسرت در شیراز لغو شد

رئیس انجمن موسیقی فارس یکی دیگر از دغدغه‌های بسیار بزرگ هنرمندان موسیقی را پرداخت عوارض عنوان کرد و افزود: این موضوع مشکلات بسیاری را برای مدیران شرکت‌های کنسرت‌گذار ایجاد کرده بود که با رایزنی‌های متمادی در نهایت منجر به صدور حکم لغو عوارض شد.

رضایی در ادامه به برگزاری دو رویداد مهم در استان فارس در زمینه تکریم پیشکسوتان موسیقی کشور اشاره کرد و اظهار داشت: تجلیل از استاد احمد پژمان و محمدرضا درویشی و اهدای لوح شهروندی افتخاری شیراز از سوی شهردار شیراز به استاد حسین علیزاده از رویدادهای به‌یادماندنی موسیقی فارس بوده است.

وی مشکلات هنرمندان را با شیوع بیماری کرونا رو به فزونی توصیف کرد و اظهار داشت: با این حال، برنامه‌ریزی‌هایی صورت گرفت که با استفاده از ظرفیت فضای مجازی فرصت آموزش را از دست ندهیم، براین اساس کارگاه‌هایی با عنوان جستاری پیرامون زبان شناسی موسیقی فیلم، آشنایی با آوازهای محلی شیرازی، آسیب‌شناسی گروه‌نوازی موسیقی ایران، ایمن‌سازی فضای آموزش موسیقی در شرایط کرونا، تهیه پروتکل‌های بهداشتی برای برگزاری جشنواره‌ها و نحوه آموزش در دوران شیوع بیماری کرونا انجام شده است.