بجنورد-ایرنا- معاون آموزش متوسطه اداره‌کل آموزش و پرورش خراسان شمالی گفت: تلاش داریم تا از امکانات، تجهیزات و نیروی انسانی ادارات برای توسعه آموزش در هنرستان‌ها بهره ببریم که در این زمینه برخی دستگاه‌ها اعلام آمادگی کرده‌اند.

سیدمحمد سیدی روز دوشنبه در نشست شورای آموزش و پرورش استان اظهار داشت: سال تحصیلی جدید، ۱۲ هزار و ۲۹۵ دانش‌آموز پایه نهم استان، هدایت تحصیلی می‌شوند که تلاش داریم تا ۴۵ درصد از این تعداد راهی هنرستان‌ها شوند.

وی اظهار داشت: براساس هدف گذاری انجام شده، ۴۵ درصد از دانش آموزان پایه دهم استان، سال تحصیلی جدید در هنرستان ها مشغول به تحصیل خواهند شد و مابقی در رشته های نظری به تحصیل ادامه می دهند.

وی تصریح کرد: یکی از رویکردهای ما برای توسعه هنرستان ها، کمک گرفتن از ظرفیت دستگاه ها و ادارات مختلف است و در این زمینه، تلاش داریم تا هنرستان وابسته به جهاد کشاورزی، در هفته دولت افتتاح شود.

سیدی اظهار داشت: راه اندازی هنرستان وابسته به فرهنگ و ارشاد اسلامی هم با رشته های مرتبط با هنر در دست پیگیری است و بخش زیادی از کار آن انجام شده است و راه اندازی هنرستان بهیاری، وابسته به دانشگاه علوم پزشکی و نیز هنرستان بورس از دیگر رویکردها و اولویت های ما برای توسعه هنرستان ها در استان است.

معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالی خاطرنشان کرد: برای توسعه هنرستان ها نیاز به جذب مشارکت نهادها و دستگاه های دولتی داریم.  

آمادگی آموزش و پرورش برای سال تحصیلی جدید

عباس سعیدی، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی هم در این نشست، با بیان اینکه آمادگی لازم برای آغاز سال تحصیلی جدید در هر وضعیت و شرایط کرونایی وجود دارد، گفت: تدابیر لازم برای برگزاری کلاس های درس به صورت حضوری، نیمه حضوری و یا مجازی، بسته به شرایط شیوع کرونا، وجود دارد.

پوشش تحصیلی ارتقا می‌یابد

معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالی هم در این نشست در باره پوشش تحصیلی دانش آموزان دوره ابتدایی گفت: اکنون پوشش تحصیلی این دوره تحصیلی در استان، ۹۸.۸ درصد است که قرار است امسال این رقم به ۹۹.۱۷ درصد افزایش یابد که با همکاری مدیران شرایط خوب و قابل قبول برای دانش آموزان فراهم شود.  

عصمت بدخشان اظهار داشت: برای انسداد مبادی بیسوادی، اقدامات مناسبی در استان انجام شده است، اما از اردیبهشت امسال به ما اعلام شد که هزار و ۱۵۷ دانش آموز بازمانده و یا تارک تحصیل در استان وجود دارد.

وی افزود: در بررسی های انجام شده، ۸۶۸ نفر از این دانش آموزان شناسایی شده و در سامانه مربوط، تعیین تکلیف شدند اما با وجود همکاری های ثبت احوال، هنوز  ۲۸۹ نفر از این دانش آموزان شناسایی نشده اند.

وی گفت: از هزار و ۱۵۷ دانش آموز بازمانده از تحصیل، ۲۶۵ نفر، کودکان استثنایی هستند که باید در آموزش و پرورش استثنایی جذب و یا تعیین تکلیف شوند، ۲۴۶ دانش آموز مهاجرت کرده اند و چهار نفر بیمار صعب العلاج بودند،  ۳۷ نفر به علت فقر از تحصیل بازمانده اند و ۸۷ نفر هم به علت نداشتن سرپرست و یا بدسرپرستی، نتوانسته اند در کلاس های درس حضور یابند.  

بدخشان با اشاره به ثبت نام کلاس اولی ها برای حضور در مدارس در سال تحصیلی جدید گفت: بیش از ۱۹ هزار نفر کلاس اولی باید در کلاس های درس حضور یابند اما هنوز اطلاعات اسمی آنان از طرف ثبت احوال در اختیار ما قرار نگرفته است.  

وی با اشاره به اینکه ۱۰۵ نفر از دانش آموزان نیز فوت کرده اند، افزود: برخی از خانواده ها به علت استفاده از یارانه هنوز شناسنامه فرزند درگذشته خود را باطل نکرده اند، در این زمینه باید وضعیت حیات این افراد،  تعیین تکلیف شود، البته با کمک ثبت احوال، فوت ۹ دانش آموز تایید و از لیست خارج شده است.  

معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالی، ازدواج زودهنگام دانش آموزان دختر در دوره ابتدایی را از دیگر دغدغه های استان برشمرد و گفت: در سال تحصیلی گذشته هفت نفر از دانش آموزان دوره ابتدایی استان به علت ازدواج، از ادامه تحصیل بازماندند.  

۱۸۰ هزار دانش آموز و پیش دبستانی سال تحصیلی جدید را در ۲ هزار مدرسه خراسان شمالی زیر نظر ۱۴ هزار نفر معلم آغاز خواهند کرد.