بیرجند - ایرنا - انعکاس صحیح خدمات دولت به مردم هم موجب تقویت روحیه امید و نشاط در جامعه می‌شود، هم اعتماد عمومی را تقویت می‌کند.

از ابتدای روی کار آمدن دولت تدبیر و امید تاکنون شاهد تقویت زیرساخت‌ها، رونق سرمایه‌گذاری، توسعه متوازن و آبادانی مناطق مختلف کشور به ویژه استان مرزی و پهناور خراسان جنوبی بوده‌ایم؛ در شرایطی که کشور با انواع فشارهای بیرونی به ویژه در حوزه اقتصادی و تحریم‌های ظالمانه مواجه بوده است.

بدون تردید اگر این خدمات که متعلق به نظام و کشور است، به خوبی به سمع و نظر مردم برسد زمینه اقناع افکار عمومی فراهم می‌شود و مردم با درک بهتر شرایط تحریم، حس تاب‌آوری بیشتری پیدا می‌کنند.

هنوز بسیاری از اقدامات و خدمات انجام شده توسط دولت وجود دارد که باید از طریق تعامل دستگاه‌های متولی و رسانه‌ها و ارتباط‌گیری صحیح با مردم اطلاع‌رسانی و تبیین شود.

به عنوان مثال در استان خراسان جنوبی بسیاری از مردم از به حرکت درآمدن چرخ واحدهای تولیدی که در دولت‌های قبل تعطیل و راکد بودند، اطلاع کافی ندارند، همچنین در این استان و پس از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید شاهد اجرای اقدامات متعدد زیربنایی مثل افتتاح بیمارستان‌ها، راه و مدارس، گازرسانی، بیمه شدن هزاران نفر فاقد بیمه و رفع مشکل آب شرب و بهداشتی بسیاری از روستاها هستیم که اطلاع‌رسانی در این حوزه‌ها باید به عنوان یک وظیفه حرفه‌ای و اخلاقی برای همه دستگاه‌ها و وسایل ارتباط جمعی تبدیل شود تا با تبلیغ درست خدماتی که در نهایت به پای نظام نوشته می‌شود، زمینه ایجاد شور و نشاط و تقویت اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی و در نهایت اقناع افکار عمومی تحقق یابد.

بهتر است اقدامات و خدمات دولت در بخش‌های مختلف که نفع آنها به عموم مردم رسیده است، با استفاده از ظرفیت بزرگ تریبون نماز جمعه توسط مسوولان محلی از جمله فرمانداران و مدیران برای مردم بیان شود تا آگاهی مردم نسبت به وضعیت موجود و قضاوتشان نسبت به شرایط قبل بهتر و بیشتر شود.

همچنین برگزاری تورهای بازدید از پروژه‌ها و ظرفیت‌های مهم اقتصادی و عمرانی استان ویژه نخبگان، اقشار مردم، دانشجویان و اصحاب رسانه، برگزاری همایش و گردهمایی و جلسات مشترک با نخبگان از دیگر راهکارهایی است که برای تشریح و تبیین مطلوب عملکرد دولت به مردم می‌توان انجام داد؛ هرچند در شرایط کنونی و به علت شیوع ویروس کرونا، محدودیت‌هایی وجود دارد اما از ظرفیت فضای مجازی و تولیدات چندرسانه‌ای برای معرفی این ظرفیت‌ها می‌توان استفاده کرد تا هم موجب تقویت آموزش فضای مجازی برای مدیران و مردم شود و هم از آسیب بیماری کم کند.

واقعیت این است که دولت تدبیر و امید با مجموعه وسیع مدیران، کارکنان و کارشناسان در پهنه ایران اسلامی سرمنشا خدمات بزرگی به مردم و نظام بوده و تاکنون بحران‌های بزرگی را از مسیر انقلاب و مردم در عرصه‌های داخلی و خارجی رفع کرده که انعکاس صحیح اقدامات، لازمه تقویت اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی در مسیر پیش رو است.

مردم مهم‌ترین سرمایه اجتماعی هر کشور و حکومت‌ هستند که این سرمایه اجتماعی در کشور ما با هیچ‌یک از کشورهای دیگر قابل‌ مقایسه نیست.

رضایت‌مندی، جلب اعتماد عمومی و مشارکت مردم لازمه تقویت اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی است و مجموعه دولت باید به‌گونه‌ای خدمات‌رسانی و اطلاع‌رسانی کند که این سه مولفه منجر به تقویت سرمایه اجتماعی کشور شود، چون سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی موجب توانمندی و اقتدار  مضاعف مسوولان کشور به ویژه در عرصه بین‌المللی می‌شود.

خبرنگار ایرنا در خراسان جنوبی