تهران-ایرنا- سازمان فضایی آمریکا (ناسا)، برای اولین بار در فضا بالگرد مریخی خود را روشن کرد.

به گزارش روز دوشنبه پایگاه اینترنتی اسپیس، این بالگرد مریخی که «نبوغ» (Ingenuity) نام دارد، اولین باگردی است که برای پرواز بر فراز یک سیاره دیگر طراحی شده است.  

ناسا در بیانیه ای که امروز منتشر کرد، یادآور شد: این بالگرد مریخی که ۶ باتری لیتیوم -یونی دارد روز هفتم اوت (۱۷ مرداد) برای اولین بار در فضا روشن و شارژ شد. نبوغ که (۱.۸ کیلوگرم) وزن دارد در حال حاضر در زیر کاوشگر «پشتکار» قرار دارد و شارژ خود را از منبع تامین برق این کاوشگر بدست می آورد.

طبق بیانیه ناسا، شارژ باتری های این بالگرد هشت ساعت طول کشید و در این مدت ناسا عملکرد این باتری ها را آزمایش و آنالیز کرد. این باتری ها تنها تا ۳۵ درصد سطح ماکسیمم شارژ شدند تا سلامت آنها حفظ شود.  

«تیم کانهام» مدیر برنامه بالگرد مریخ در آزمایشگاه پیش رانش جت ناسا واقع در جنوب کالیفرنیا، روشن کردن این بالگرد را نقطه عطف بزرگی اعلام کرد و گفت: این اولین فرصت ما برای روشن کردن بالگرد نبوغ از زمان ارسال آن به مریخ در روز ۳۰ ژوئیه بود. چناچه همه چیز طبق برنامه پیش رود همین فعالیت را هر دو هفته یک بار انجام می دهیم تا وضعیت قابل قبول شارژ، حفظ شود.

قرار است کاوشگر پشتکار روز ۱۸ فوریه ۲۰۲۱ بر سطح مریخ فرود آید. بالگرد نبوع مدتی بعد از فرود کاوشگر پشتکار از آن جدا می شود و بر سطح این سیاره سرخ فرود می آید و چند پرواز آزمایشی انجام می دهد. بالگرد نبوغ پس از استقرار بر سطح مریخ باتری های خود را از طریق پنل های خورشیدی خود شارژ خواهد کرد.

درصورتی که پروازهای آزمایشی بالگرد نبوغ طبق برنامه پیش روند، این بالگرد ثابت می کند که انجام پرواز رباتیک بر سطح مریخ امکان پذیر است و زمینه را برای اکتشافات گسترده هوایی در ماموریت های آتی فراهم می سازد.