سمنان- ایرنا- دبیر هفتمین جشنواره ملی پسته دامغان گفت: ۳۵ محتوای آموزشی، تولیدی، فرهنگی و گردشگری در طول برگزاری این جشنواره در فضای مجازی منتشر شد.

رضا زارع زاده روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: تولید محتواهای آموزشی، فرهنگی و گردشگری به منظور انتشار در زمان برگزاری جشنواره ملی پسته دامغان از چند ماه گذشته به صورت کلیپ تهیه و انتشار آن در فضای مجازی دنبال می‌شود. 

وی اضافه کرد: در سال‌های گذشته، برگزاری کارگاه‌های آموزشی به منظور ارتقای سطح دانش باغداران و حرکت این افراد به سمت کشاورزی نوین در دستور کار قرار داشت که امسال باتوجه به برگزاری مجازی جشنواره، ۲۰ کلیپ آموزشی در زمینه‌های مختلف منتشر شد.

وی به عناوین مهم کلیپ‌های آموزشی اشاره کرد و افزود: بررسی مراحل کاشت، آبیاری، کوددهی،فرآوری و بسته بندی، کنترل آفات، بیماری‌های پسته و تغذیه خاک از جمله مهم‌ترین عناوین کلیپ‌های تولیدی است. 

زارع زاده ادامه داد: ۱۰ ویدئو کلیپ نیز با عنوان معرفی محصول پسته، فرصت‌های سرمایه‌گذاری، بورس کالا و دستاوردهای جشنواره توسط کمیته فرهنگی هفتمین جشنواره ملی پسته دامغان تولید و منتشر شد. 

وی خاطرنشان کرد: با همکاری اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دامغان، تعداد پنج ویدئو کلیپ معرفی ظرفیت‌های گردشگری و تاریخی شهرستان نیز تهیه شد. 

زارع زاده تصریح کرد: جشنواره ملی پسته دامغان در هفتمین دوره، به دلیل شیوع ویروس کرونا و ممنوعیت اجتماعات مردمی، به صورت محدود و مجازی با رعایت دستورالعمل های بهداشتی کار خود را دنبال کرد. 

وی افزود: برگزاری مراسم افتتاحیه و اختتامیه جشنواره هفته گذشته در مجموعه تفریحی چشمه علی دامغان انجام شد که با تجلیل از فعالان برتر در امر تولید، فراوری و عرضه پسته مرغوب به کار خود پایان داد.

دبیر هفتمین جشنواره ملی پسته دامغان گفت: برگزاری چالش علمی پسته کشور با محوریت ارتقا تولید و فرآوری به همت مرکز تحقیقات پسته دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان در زمینه‌های مختلف، از اصلی ترین برنامه‌های این جشنواره بود که برای این چالش ۹۳ اثر ارسال شده است و داوران جشنواره در حال بررسی ابتکارات هستند. 

شهرستان دامغان دارای بیش از ۱۹ هزار هکتار اراضی کشاورزی است که نزدیک به ۴۰ درصد از آن به سیستم نوین آبیاری مجهز شده است.

حدود ٨۰ درصد پسته تولیدی استان سمنان در دامغان قرار دارد و شاه پسند ، اکبری ، کله قوچی، احمد آقایی و عباسعلی، مهمترین ارقام پسته این شهرستان است.

۳۵ درصد اشتغال دامغان در حوزه کشاورزی است که پنج هزار باغدار و کشاورز در این بخش مشغول فعالیت هستند.