خلیل آقاجانلو روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ۹ مردادماه مصادف با ۳۱ جولای از سوی اتحادیه بینالمللی جنگلبان به عنوان روز جهانی جنگلبان، نامگذاری شده که این مناسبت در ایران نیز با معرفی جنگلبانان نمونه، گرامی داشته میشود.
وی خاطرنشان کرد: امسال چهارمین جشنواره ملی روز جنگلبان با رویکرد ایثار و شهادت، امروز (دوشنبه/ ۲۷ مرداد ماه) به صورت ویدئوکنفرانس برگزار میشود که از استان زنجان نیز سه نفر به عنوان جنگلبان نمونه به مرکز، معرفی شده است.
آقاجانلو با بیان اینکه ۶ درصد از اراضی ملی استان زنجان از جنگل تشکیل شده است، گفت: مساحت جنگلهای طبیعی این استان حدود ۷۳ هزار هکتار و جنگلهای دستکاشت نیز حدود ۱۸ هزار هکتار است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان افزود: غالب گونههای جنگلی استان را اُرس، بَنه، زالزالک و بلوط تشکیل میدهد.
وی اظهار داشت: بیشتر جنگلها در ارتفاعات شمالی رودخانه قزلاوزن در شهرستانهای طارم، خرمدره، ابهر، سلطانیه، ماهنشان و شمالغربی شهرستان زنجان واقع شده و وسیعترین آن در شهرستان طارم است.
آقاجانلو در خصوص حفاظت از این جنگلها خاطرنشان کرد: برای توسعه و غنیسازی جنگلها، طرح صیانت و صندوق توسعه ملی در حال انجام است.
وی با بیان این که سالانه برای توسعه زراعت چوب، تامین مواد سلولزی و تامین چوب کشور، اقدامات اساسی انجام میشود، ادامه داد: امسال نیز ۱۰۰ هزار اصله قلم صنوبر نهال تهیه شده که اسفندماه در بین متقاضیان زراعت چوب توزیع میشود.
آقاجانلو تصریح کرد: زنجان، یکی از قطبهای تولید صنوبر کشور است.
این مسؤول با بیان اینکه میزان آسیب وارده به جنگلها سالانه متفاوت بوده و به شرایط اقلیمی مربوط میشود، خاطرنشان کرد: بیشترین تهدید جنگلهای استان زنجان، آتشسوزی است و اگر آتشسوزی اتفاق نیفتد، آمار تخریبها بسیار پایین است زیرا جنگلهای زنجان، حفاظتی بوده و برداشت چوب به آن صورت وجود ندارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان با اشاره به اهم اقدامات این اداره کل در سال ۹۸ گفت: جنگلکاری و توسعه فضای سبز به مساحت ۱۶۰ هکتار و اصلاح و احیای ۳۲ هزار هکتار از مراتع استان، بخشی از اقدامات در حوزه فنی است.
وی اظهار داشت: حدنگاری و اجرای طرح کاداستر (محدودهبندی) در ۱۸۲ هزار هکتار از اراضی ملی، تغییر الگوی سوخت فسیلی با نصب ۸۰ دستگاه آبگرمکن خورشیدی و کنترل و مبارزه با آفات و بیماریهای جنگلی در ۷۰۱ هکتار نیز از جمله اقدامات حوزه حفاظت و امور اراضی است.
آقاجانلو با بیان اینکه سال گذشته، مطالعه و اجرای عملیات آبخیزداری در ۵۶ هزار هکتار از اراضی این استان انجام شده است، افزود: رفع تصرف ۲۰۳ هکتار از اراضی ملی، ۸۹ مورد اطفای حریق و ۵۴ فقره مبارزه با قاچاق چوب نیز بخش دیگری از مهمترین اقدامات این اداره کل در سال ۹۸ است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان گفت: در سطح کلان از سال ۹۷ توجه ویژهای به حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری شده و اعتباراتی از محل صندوق توسعه ملی برای این امر، اختصاص یافته که سهم استان زنجان در سالهای ۹۷ و ۹۸ به ترتیب ۱۳ و ۲۸ میلیارد تومان بود و برای سال جاری نیز حدود ۱۶ میلیارد تومان پیشبینی شده است.
وی اظهار داشت: در کنار این اعتبارات، تلاش شده تا از منابع استانی و سایر منابع نیز برای تقویت منابع طبیعی و آبخیزداری استفاده شود.
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۹ - ۲۰:۰۹
زنجان- ایرنا- مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان گفت: جنگلبانان، عاشقان طبیعت و حافظان انفال هستند که عاشقانه، دل به طبیعت داده و با کمترین امکانات و بدون ادعا از با ارزشترین سرمایههای طبیعت، محافظت میکنند.