تهران- ایرنا- استاد حقوق بین‌الملل گفت: دستگاه دیپلماسی با درایت توانست تلاش‌های آمریکا برای منزوی کردن ایران در عرصه بین المللی را ناکام کند.

«عیسی کوهستانی» روز جمعه در گفت‌و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا دلیل اصلی شکست آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل را یکجانبه‌گرایی آمریکا عنوان کرد و گفت: تکروی و یکجانبه‌گرایی این کشور با قدرت‌های مختلف جهانی و منطقه‌ای باعث انزوای بیش از پیش آمریکا در عرصه بین‌المللی شده و اگر همین روند ادامه یابد، این اتفاق می‌تواند زمینه‌ساز شکست‌های سنگین تر این کشور در سایر زمینه‌های اقتصادی و سیاسی را فراهم کند.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه قطعا درایت دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی نقش بسیار تاثیرگذاری در کسب این موفقیت بسیار بزرگ داشت، افزود: دستگاه دیپلماسی کشور توانست فضایی که به سمت ایجاد اجماعی ظالمانه علیه جمهوری اسلامی حرکت می‌کرد را بشکند و آمریکا را منزوی کند.

وی با بیان اینکه اقدامات ترامپ، وی را به پرچمدار نقض حقوق بین‌الملل در جهان  مبدل کرده است، گفت: ترامپ با این اقدامات به بهانه قرار دادن آمریکا در بالاترین جایگاه جهانی، با حرکت در خلاف جهت نظم و مقررات بین‌المللی، عملا این کشور را در انزوا و در لبه پرتگاه قرار داده است.

این پژوهشگر حقوق بین‌الملل تصریح کرد: به‌رغم وجود تمام قوانین و مقررات نظام بین‌الملل که تهیه و تدوین آن سال‌های متمادی به طول انجامیده و الزام‌آور بودن آن برای تمام اعضای جامعه بین المللی،  واشنگتن با سرپیچی از این قوانین، با هدف تحمیل خواسته‌ها و منافع خود و ترویج یکجانبه‌گرایی، بسیاری از معاهدات و نهادهای بین‌المللی را قربانی سیاست‌های زیاده‌خواهانه خود کرده است.

کوهستانی به خروج آمریکا از پیمان تجاری اقیانوس آرام، پیمان پاریس، سازمان یونسکو، پیمان مهاجرتی سازمان ملل موسوم به «پیمان نیویورک»، برجام، شورای حقوق بشر، قطع بودجه آژانس امدادرسانی و کاریابی آوارگان فلسطین، پیمان نفتا، پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد، سازمان بهداشت جهانی و نقض ده‌ها معاهده و قواعد الزام‌آور بین المللی در دوران ترامپ اشاره کرد و گفت: این رفتارها ترامپ را به بزرگترین رهبر سیاسی ناقض حقوق بین‌الملل در روزگار ما تبدیل کرده است.

وی گفت: آثار منفی اقدامات ترامپ در قالب شکست هژمونی این کشور و منزوی شدن این کشور خود را نشان داده و قطعا در صورت ادامه این رویه از سوی سیاستمداران بی‌منطق آمریکا، ‌ موقعیت این کشور  را تضعیف خواهد کرد.

قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای تمدید ممنوعیت تسلیحاتی ایران عصر ۲۴ مرداد ماه ۱۳۹۹ با  ۱۱ رای ممتنع (بلژیک، استونی، فرانسه، آلمان، اندونزی، نیجر، سنت ویسنت، آفریقای جنوبی، تونس، انگلیس و ویتنام)، ۲ رای موافق آمریکا و جمهوری دومینیکن و ۲ رای مخالف روسیه و چین به تصویب نرسید.

بسیاری از کارشناسان این مخالفت را شکستی سنگین برای سیاست های امریکا به خاطر برخی اشتباهات واشنگتن در سال های اخیر از جمله خروج از برجام می دانند.