به گزارش روز دوشنبه ایرنا از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مریم حضرتی افزود: نقشه جامع پرستاری ایران در افق ۱۴۰۴ در چهار فصل "چارچوب مفهومی و بینش بنیادین"، "سیاست ها در افق ۱۴۰۴"، "اقدامات پرستاری در افق ۱۴۰۴" و "متولی نقشه و نظام ارزیابی" ابلاغ شده است.
وی گفت: ماموریت نقشهراه پرستاری، ایجاد دیدگاه مشترک نسبت به اصول، چشمانداز و ارزشهای جامعه پرستاری، نقشها، وظایف و شایستگیهای مطلوب پرستاران در نظام سلامت، اقدامات بایسته آموزشی، پژوهشی، نیروی انسانی، مدیریتی، نهادی در بین ذینفعان پرستاری به طور خاص و نظام سلامت کشور به طور عام است. از تمامی دست اندرکاران انتظار میرود برای اجرایی نمودن سیاستها، اهداف و اقدامات طراحی شده در این نقشه همکاری، و مساعدت نمایند و متناسب با سیر تحولات، تغییرات و پیشرفت ها، تمامی همت و سعی خود را بهکارگیرند.
حضرتی در تشریح روند تدوین، بازنگری تا ابلاغ سند "نقشه جامع پرستاری ایران در افق ۱۴۰۴" گفت: در سال ۱۳۹۰، قائم مقام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در امور پرستاری، تدوین نقشه جامع پرستاری در افق ۱۴۰۴ را در دستور کار خود قرار داد. به منظور تدوین این نقشه جامع، یک طرح مطالعاتی ۴ ماهه کلید خورد و در سال ۱۳۹۱ به شورای سیاستگذاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ارسال شد و مجددا در مهرماه ۱۳۹۷ بازنگری نقشه در دستور کار معاونت پرستاری، وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی قرارگرفت.
معاون پرستاری وزرات بهداشت افزود: مسئولیت تشکیل کارگروه، بازنگری و تصویب نقشه راه پرستاری از طرف معاونت پرستاری وزارت بهداشت به دکتر سیده فاطمه حق دوست اسکویی واگذار شد و جلسات بازنگری سند "نقشه جامع پرستاری ایران در افق ۱۴۰۴"با حضور صاحبنظران حوزه سلامت در حوزه خدمات مراقبتی، پژوهشی، آموزشی، مدیریتی و سیاستگذاری، نمایندگان معاونت های وزارت بهداشت، نماینده دانشجویان پرستاری و با حضور ۴۵ نفر از افراد مجرب و صاحبنظر در امر تدوین نقشه و سیاستگذاری در حوزه سلامت تشکیل شد.
وی ادامه داد: نقد و بررسی نسخه اولیه سند میتوانست حاوی نقاط ابهام یا خلاءهایی باشد و از این رو لازم بود در معرض نقد و بررسی جمعی از خبرگان قرار گیرد. در این گام، پیشنویس نقشه در مرحله اول در اختیار شورای سیاستگذاری و در مرحله دوم در اختیار جمع بزرگتری از خبرگان حوزه پرستاری و سایر رشته های علوم سلامت قرار گرفت تا پیشنهادها و انتقادهای ایشان دریافت شود. سپس، با استفاده از فرصت پیش آمده در اجلاس وزاری منطقه خاورمیانه با حضور مشاور منطقهای سازمان جهانی بهداشت در حوزه پرستاری، مامایی و سایر رشته های وابسته به سلامت، یک کارگاه برای نظر خواهی و مطابقت نقشه تدوین شده با سیاستهای پوشش همگانی سلامت با شرکت صاحبنطران پرستاری برگزار شد و نظرات دریافتی در پیشنویس منظور گردید. پس از آزمون تناسب اقدامات نقشه با اهداف، پیش نویس نقشه مجددا برای نظر خواهی صاحبنظران ارسال و پیش نویس دوم تدوین شد و در این گام، با توجه به نظرات خبرگان، نسخه نهایی نقشه تدوین شد.